10 greseli facute inaintea nuntii

Chiar si cel mai destept si abil cuplu poate face greseli in planuirea nuntii. Iata 10 lucruri la care trebuie sa fii atenta iainte de a spune DA.

1.Depasirea bugetului pentru nunta

O nunta costa foarte multi bani. De foarte multe ori, miresele incep sa contracteze furnizori si sa faca cumparaturi fara a avea un buget real si apoi sunt socate sa afle ca au cheltuit toti banii (sau banii parintilor)si inca nu are nici jumatate din lucrurile de care are nevoie. Daca cecurile nu mai au acoperire sau daca nu ai banii pentru a plati pana in nunta zilei, aceasta nu va avea loc. ai incredere in noi- formatia nu va canta toata noaptea daca nu sunt platiti. Organizarea nuntii reprezinta un lucru foarte serios. Fa-ti un buget si urmareste toate cheltuielile.

2. Comandarea rochiei prea tarziu

Daca inima ta vrea o anumita rochie couture, asigura-te ca o comanzi cu cel putin 6 luni inainte deoarece va fi facuta dupa forma ta si se vor face modificari de foarte multe ori. Majoritatea rochiilor au nevoie de mici schimbari asa ca asigura-te ca o comanzi cu mult timp inainte pentru a fi gata la timp si a se potrivi pe tine prefect. vei avea nevoie de timp si pentru expedierea ei si pentru probe. Acelasi este cazul rochiilor de domisoare de onoare.

3. Rezervarea camerelor de hotel prea tarziu

Toate miresele lasa rezervarea camerelor de hotel pentru oasptii din afara orasului pe ultima suta de metrii. Daca te mariti in perioada de varf si nu verifici disponibilitatea hotelului din timp poti ajunge chiar fara nici macar o camrea in care sa stea invitatii. Nunta va avea loc dar ei nu vor putea participa. Rezerva camerele cat de devreme poti. Incepe cautarile cu un an inainte si fii sigura ca ai toate camerele rezervate cu opt luni inainte. Asigura-te ca treci toate informatiile legate de hotel pe invitatii sau atasate invitatiilor in plic. Asta nu inseamna ca trebuie sa platesti camerele, doar le rezervi si oaspetii le pot plati cand suna sa confirme prezenta.

4. invitarea prea multor oaspeti

Asigura-te ca numarul invitatilor si capacitatea salii corespund cand vine vorba de numarul de persoane. Nu poti invita 400 de persoane presupunand ca vor participa doar 250 pentru ca daca iti confirma 300 de persoane va trebui ca pe 50 sa-i intorci de la usa. Majoritatea locatiilor de nunti pot adauga maxim 10 mese. Analizeaza lista cap-coada si presupune ca doar 80% vor confirma.

5. solutii de infrumusetare si cure de slabit de ultim moment

Multe mirese cred ca daca de programeaza pentru o sedinta de infrumusetare faciala cu o zi inaintea nuntii le va face fata angelica in ziua cea mare. Te gandesti sa te bronzezi cu o zi inainate de nunta? Mai gandeste-te! S-ar putea sa ajungi sa ai pete in schimbul unui bronz perfect. Tratamentele de infrumusetare last-minute, pot duce la nervi, greseli sau mai rau, infectii. Aceasi este si situatia dietelor cu o saptamana inainte- dupa toate acele probe ale rochiei, s-ar putea sa nu se mai potriveasca. Poti tine un regim de infrumusetare de lunga durata, cu multa odihna, o dieta buna si produse de infrumusetare din magazin cum ar fi antibronzantele. Incepe sedintele intense de infrumusetare cu cel putin doua saptamani inaintea nuntii altfel tot pentru ce ai muncit va fi in zadar.

6. Ignorarea constrangerilor religioase

Imbracamintea necorespunzatoare in biserica si templu sau saritul peste canoane, s-ar putea sa-l faca pe preot sa nu doreasca sa te cunune in ziua cea mare. Pentru a evita vre-un dezastru intalneste-te cu preotul la o luna dupa ce te-ai logodit. Casa de rugaciuni, in functie de religie, s-ar putea sa faca cununii doar in anumite zile. Stabileste cu preotul ce zi este disponibila si abia apoi poti face contractele cu furnizorii si poti plati depozitele. Intreaba-l si mici detalii legate de reguli: Ai voia sa ai muzica in biserica? Trebuie sa-ti acoperi umerii? Poti sa-ti scrii juramintele?

7. incercand sa le faci pe toate singura

Daca esti o mireasa norocoasa si prietenii si familia isi ofera ajutorul, categoric trebuie sa-l accepti. Prea multe mirese incearca sa faca ele totul si asta nu este un lucru bun. Delega sarcini si foloseste toate resursele disponibile. Cand oamenii se ofera sa te ajute, cum ar fi mama ta, viitoarea soacra sau prietena cea mai buna, da-le ceva de facut cum ar fi gasirea unui anumit furnizor sau trimiterea invitatilor. Pe aceasi nota, este important sa stii ca nu sunt ajutoare angajate si va trebui sa le accepti contributia cu gratie.

8. Uiti sa te concentrezi pe ce este important

Tine minte ca te mariti si incepeti o viata impreuna nu doar organizezi o nunta. Mireselor, fiti bune cu mirii vostrii. Si mirilor fiti buni cu miresele voastre. Unele tensiuni intre voi (si membrii familie) sunt inevitabile datorita subiectelor delicate pe care nuntile le aduc in discutie dar nu lasa lucrurile sa scape de sub control. Aminteste-ti de ce te-ai decis sa faci acest pas la bun inceput.