8 persoane pe care nu vrei sa le inviti la nunta (dar trebuie)

Unii oaspeti sunt automat invitati doar pentru ca fac parte din familie, in timp ce altii, ca seful tau sunt mai usor de inclus in lista de invitati decat sa ii excluzi. Si, ca si cum completarea listei cu invitati nu este suficient de greu de facut, vor mai avea si parintii un cuvant de spus in privinta ei, mai ales daca ei platesc. Oaspetii nedoriti nu ar trebui sa-ti ruineze ziua cea mare- atat timp cat stii cum sa-i pui la locul lor. Ia cunostinta cu topul oaspetilor nedoriti si invata cum poti minimaliza pagubele.

Prietenul ciudat al domnisoarei de onoare

De ce este invitat? OK, deci este putin ciudat ca poarta tricou cu Batman si nu prea vorbeste. Chiar daca nu este favoritul tau, domnisoara de onoare il iubeste si mai mult iar ea a trecut prin multe alaturi de tine. Neinvitandu-i prietenul va fi ca o palma uriasa data peste fata.

Unde sa-l pui? Pentru a nu avea o masa imensa la care sa stea fiecare cu partenerul sau, combina lucrurile putin. Poti pune domnisoarele de onoare cu cavalerii de onoare si partenerii acestora la o masa si restul cuplurilor la alte mese. Cu siguranta si restul invitatilor nu se vor simti ca facand parte din „invitatii de pe lista B” doar pentru ca stau cu aceasta persoana mai putin placuta la masa, in timp ce restul sunt pe „lista VIP”.

Organizatoarea de nunta prea increzuta

De ce este invitata? Exceptand faptul ca…aaaa…a organizat toata nunta (si recunoaste- nu ai fost usor de suportat uneori), ea este la carma in ziua cea mare. Crede-ne: poti sa suporti aerele ei pentru ca ea se va ocupa de toate lucrurile marunte si toate problemele aparute. Mai mult, oferindu-i un loc la o masa si mancare se va simti binevenita.

Unde sa o pui? Organizatoarea va fi atat de ocupata incat abia vei observa ca este acolo. Totusi, ce se poate intampla rau daca ea este prezenta? Aseaz-o la o masa cu o matusa la fel de nebuna sau risca-te si pune-o alaturi de prietenii tai cei mai buni. Nimic din ce va spune nu va fi socant dupa cateva pahare de sampanie. Nu te ingrijora!

Nepotica

De ce este invitata? Deci i-ai spus clar surorii tale ca nu vrei copii la nunta dar bineinteles ca ea nu credea ca te referi la copilul ei. Faptul ca nu iti doresti copii la nunta este de inteles dar sa o faci pe sora ta sa-si petreaca jumatate din noapte in camera de hotel, citind povesti de adormit copii (si astfel lipsind de la primul dans, taierea tortului si aruncatul buchetului) nu e corect fata de ea, si nici fata de tine.

Unde sa o pui? Daca a avea copii la nunta te deranjeaza atat de mult, ofera-te sa angajezi o bona. Sugereaza ca nepotica ta sa stea langa mama ei in timpul ceremoniei religioase- pentru a nu auzi urlete si las-o pe sora ta sa decida daca o ia la petrecere sau nu. Oricum toata lumea va bea si va dansa si nu vor observa un nou-nascut care doarme. Poti sa o pozitionezi pe sora ta langa usa in cazul in care vrea sa iasa sa schimbe un scutec sau o alta urgenta de mamica.

Prietenul in calduri al logodnicului

De ce este invitat? Iti amintesti cand te-ai intalnit ultima data cu prietenul din facultate al logodnicului si toata seara s-a dat la tine si la prietenele tale? Ei bine, uita de asta (cel putin pentru moment). Este unul din prietenii cei mai buni ai logodnicului tau si lipsa lui de la nunta o sa-l raneasca mai mult decat iti va face tie bine.

Unde sa-l pui? In primul rand, tu nu mai esti pe piata, asa ca nu ai de ce sa iti faci griji (desi ar trebui sa-ti avertizezi prietenele singure). Aseaza-l la o masa cu persoane singure sau sugereaza-i sa vina cu o partenera. Nici nu trebuie sa te ingrijorezi ca te va enerva toata seara pentru ca va trebui sa ai grija si de restul invitatilor, asa ca nu il vei prea observa.

Verisoara pe care nu o cunosti

De ce este invitata? Chiar daca acum 20 de ani v-ati jucat in nisip impreuna acum nici macar nu stii daca este ea este cea care ti-a luat papusa Barbie si nu ti-a mai dat-o sau fetita cu ochelari mari. Ei bine, face totusi parte din familie. Vei crea un moment stanjenitor atat pentru tine cat si pentru parintii tai daca nu o inviti. Ei vor trebui sa le explice si parintilor verisoarei de ce nu a fost invitata. In acest caz, este mai usor pentru toti sa o incluzi de la bun inceput.

Unde sa o pui? Poti sa o asezi alaturi de membrii ai familiei pe care ii cunoaste sau cu prietenii tai. Hei, a trecut mult timp de când nu ai vazut-o. S-ar putea sa fie sufletul petrecerii.