8 sfaturi pentru a organiza nunta

Organizarea nuntii te-a coplesit? Iata 8 sfaturi care te pot ajuta.

Intreaba orice cuplu proaspat casatorit sau chiar pe cei care sunt casatoriti de mult timp- cheia organizarii unei nunti de succes este planningul. La orice nunta apar mici probleme. Aminteste-ti ca te poti scuti de dureri de cap sau plansete daca planuiesti totul si te tii de plan. Aceste sfaturi simple pentru planning te vor ajuta sa inlaturi stresul (sau macar sa-l diminuezi).

Scapa de lene

Multe cupluri gresesc cand incep toata treaba abia cu 4-6 luni inaintea nuntii. Apoi incearca sa inghesuie toate sarcinile in aceasta perioada mica de timp. Bineinteles ca trebuie sa stai sa te bucuri de logodna un timp dar dupa trebuie sa te pui pe treaba.

Cumpara un calendar sau o agenda

Imediat ce ai stabilit data nuntii, stabileste anumite date pana cand vrei ca anumite sarcini sa fie indeplinite. Incearca sa faci cat mai multe in primele luni pentru a nu te aglomera in ultimele.

Fa-ti timp

Alege o zi a saptamanii in care sa te ocupi de nunta sau mai multe zile daca esti presata de timp. Stati impreuna si planuiti. Asta va elimina confuzia- mirele trebuia sa sune sa verifice rezervarea salii etc

Imparte sarcinile

Aceasta este cea mai buna cale de a termina in timp util. Amandoi ar trebui sa fiti implicati in fiecare etapa. Fiecare poate alege ce vrea sa faca. Asta il va face pe mire sa simta ca vrea sa fie implicat si nu ca trebuie. Bine, s-ar putea sa nu-l intereseze ce flori ai in buchet si nici pe tine ce costum va purta dar astfel il vei face sa se simta implicat in nunta sa.

Vorbeste, vorbeşte, vorbeşte

Nu putem sa te stresam destul. Asigura-te că daca imparti sarcinile imparti si detaliile. Este bine să ai grijă de anumite lucruri de una singura, doar asigura-te că va comunicati unul altuia lucrurile, astfel ca cei de la catering sa nu fie contractati de doua ori!

Fii flexibil

Ok. Deci, tu chiar nu ai vrut ca mirele sa poarte acel costum si pălărie. Şi poate ca el nu voia un tort cu nuci si glazură de lămâie. Fiecare din voi va vrea lucruri care nu vor conta, dar flexibilitatea este o necesitate. Fi dispus să lasi de la tine. Dacă într-adevăr nu vrei ceva, asigura-te ca obiectia este auzita şi notata. Ofera celeilalte persoane o şansă de a explica de ce el / ea vrea cu adevărat să ajungă la recepţie într-o cadă fierbinte în partea din spate a limuzinei.

Detalii, Contracte, si negocieri

Atunci când se ocupă profesionisti de nunta (catering, flori, etc), asigura-te că poti clarifica toate detaliile şi aşteptările tale în timpul discuţiilor iniţiale. Asigura-te că vei obţine un contract în care se specifică în mod special data, ora, şi locaţia. Scrie totul. Încearca să negociezi o afacere buna pentru bunuri şi servicii, dar nu te vinde pe cele mai insignifiante lucruri doar pentru a obţine un preţ mai bun.

Cel mai important, aveţi grijă să citiţi contractul scos la imprimanta inainte de a-l semna, şi asigura-te că esti la curent cu politicile de anulare şi taxele. De asemenea, întreaba dacă există o perioadă de graţie pentru a-l anula doar în cazul în care va răzgândiţi sau se intampla ceva si trebuie sa amâna nunta (nu ştii niciodată).

Rămâi organizata

Acesta e destul de evident! Cu cat esti mai organizat, cu atat mai puţine şanse vor fi ca ceva sa mearga prost. Cumpara un carnetel, şi păstreaza toate informaţiile tale de nunta în el. Chitanţe, contracte, idei - totul. Ai putea sa cumperi carnetele si domnisoarelor de onoare si cavalerilor. Pune informaţii, cum ar fi datele, orele, locatii, si sarcini. Astfel toată lumea va fi organizata.