Stilul tortului- nunta primavara

Arome de primavara

Alege un tort de nunta care insumeaza gustul primaverii cu fructe si culori de sezon. In locul traditionalei creme de unt, ia in considerare un de piure de capsuni proaspete sau un blat cu aroma de lamaie si crema de afine. Daca iti place tortul de ciocolata dar totusi vrei o aroma care sa reflecte anotimpul, incearca un tort de ciocolata cu o crema de ciocolata cu cirese.

Culori de sezon

Culoarea conteaza atunci cand creezi un tort de nunta de primavara. Nu ai cum sa gresesti daca alegi o paleta de alb , roz, verde lamaie sau cu indraznetul mix de portocaliu cu galben.

Pentru un tort in culori mai subtile, cateva buline in culorile primaverii pe un tort de ciocolata sau un tort crem cu cateva accente de roz pal sunt perfecte.

Boboci de primavara

Florile pot avea o mare importanta pentru definirea tematicii de primavara a tortului. Asorteaza-ti tortul cu buchetul si roaga-l pe cofetar sa creeze versiunea de zahar a florilor folosite la aranjamente. Daca te gandesti la un decor modern roaga-ti cofetarul sa creeze figurine moderniste pe fiecare strat al tortului.Daca ai ales o tema mai clasica pentru nunta, afla daca cofetarul poate sa picteze mici margarete de-a lungul tortului folosind colorant comestibil.

Forme si accesorii

Cand vine vorba de torturi de primavara, florile, fluturii si alte elemente facute din ciocolata, zahar sau pasta de lapte sunt cele mai evidente optiuni. Dar nu trebuie sa exagerezi cu ele pentru a da nuntii un look primavaratec. In schimb, poti opta pentru un tort alb cu mici detalii albastre sau verzi.

Alege alte produse de sezon pentru a le adauga pe farfuria cu tort Daca deja te-ai hotarat in privinta aspectului tortului sau daca ai decis sa cumperi tortul fara a tine cont de sezon, poti totusi sa adaugi o parte de primavara alaturi de tort. Serveste tortul impreuna cu inghetata de infuzie de levantica, adauga o mana de cirese invelite in

ciocolata pe fiecare farfurie sau roaga pe cei de la catering sa dea fiecarui oaspete o ceasca micuta de capsuni sau fragi garnisite cu crema proaspata.

Stiluri de nunta- nunti legate de culori

1 Te intrebi cum sa alegi culorile pentru nunta ta si mai ales cum sa le combini? Iata un ghid care te va ajuta sa alegi paleta de culori.

Cele mai hot lucruri care se intampla la o nunta nu au loc numai pe ringul de dans- acestea sunt tortul de nunta, invitatiile, piesele centrale si chiar rochia de mireasa. Ceva maret, culori indraznete. Cu ani in urma, miresele foloseau culori pentru a accentua decorul alb din ziua nuntii dar acum folosesc culori pentru a acoperi fiecare centimetru al nuntii. Am creat un ghid pas cu pas despre aranjarea culorilor (de la alegerea acesteia pana la decoratiuni folosind aceasta culoare) pentru a te ajuta sa-ti indeplinesti visul de a avea o nunta stralucitoare.

Alegerea culorii

Inainte de toate, cel mai important lucru: locatia. Pentru a te decide cum vei decora, trebuie sa iei in considerare spatiul unde are loc receptia sau sa alegi un spatiu fara culoare sau decor. Daca ai ales o locatie rustica cu perdele maronii o schema care sa includa verde lamaine si roz pal, nu va merge.

Apoi, gandeste-te la combinatiile de culori care iti plac cautand pe internet sau rasfoind revistele de specialitate. S-ar putea sa reusesti sa restrangi numarul culorilor preferate la

10. Pentru a putea sa alegi o nuanta exacta pentru detaliile nuntii, o vizita la un magazin de vopseluri de unde sa poti lua mostre de culori, ar putea fi de folos. Acest lucru te va ajuta sa

alegi o anumita nuanta de culoare asa ca atunci cand te vei decide asupra verdelui, vei stii daca e verde lamaie, vernil, verde mar, verde olive, verde smarald sau alte nuante de verde.

Daca ai acces la un catalog Pantone, foloseste-l pentru a alege varianta de culoare dorita la fel cum fac si designerii. Multi designeri de invitatii combina cerneala pentru a crea culorile din acest catalog si multi cofetari il folosesc drept referinta cand creaza colorantul pentru

glazura. Nu te poti decide asupra unei singure culori sau doua? Nu te ingrijora! De fapt, multe dintre nuntile extraordinare, insumeaza o varietate de culori care poate ajunge pana la

cinci care se combina pentru a crea o sensibilitate specifica- cum ar fi o „gradina de vara” cu verde, galben,roz,si maroniu sau „toamna” cu portocaliu, rosu, maroniu si auriu.

Unde si cum sa folosesti culorile

Unde si cum folosesti culorile depinde foarte mult mult de atmosfera pe care incerci sa o creezi. Cea mai buna cale de a incepe este sa te gandesti ce emotii vrei sa evoce nunta

ta. Una linistita- gen Zen? O aventura romantica, regala? O petrecere plina de energie? De exemplu, un galben vibrant mixat cu maroniu ciocolatiu (gandeste-te la floarea soarelui si albine) sunt perfecte pentru o nunta in stil rustic; adauga auriu la acet mix si deja te vei duce

cu gandul la Italia. Ca un alt exemplu, verdele combinat cu culoarea galben functioneaza e minune in cazul nuntilor pe malul apei; dar combinand acest verde cu cupru vei avea o schema de culoare care este suficient de formala pentru restaurante sau conace. Daca nunta are loc intr-o locatie cu mai multe camere, fiecare camera poate avea propria schema de culoare.

2. Elemente de stil

Mirele si cavalerii de onoare pot purta o pata de culoare la cravata sau la man cel mai evident mod de a prezenta culoarea va fi prin intermediul rochiilor domni oarelor de onoare. Cei mai inflacarati, vor vrea sa asorteze rochiile cu fundele invitatiilor si cu buchetele, dar nu este singura cale de a defini un stil. Combinand si asortand rochiile in diverse nuante- roz si orange, verde pal si galben- poti uneori evidentia mai usor stilul decat prin uniformitate.

Nunti de primavara: cocktailuri inspirate

Semnatura cu un cocktail te va ajuta sa intregesti tema sezonului de primavara. Inainte de a te decide ce meniu de bauturi sa alegi, uita-te peste acest deliios ghid pentru cocktailuri.

Savoarea momentului

Multe dintre fructele preferate sunt sinonime cu primavara? Combina aceste arome si poti da o lumina festiva nuntii tale. Poti sa le folosesti si pentru eceptie.

Mango Martini

2 parti vodca Grey Goose

1/2 parti piure de mango

1/2 parti suc de ananas

Mixeaza ingredientele intr-un shaker. Agita bine gheata si toarna in pahare de martini.

Citrus Kiss

2 oz. Vodca Ketel One Citron

2 oz. Grand Marnier

2 oz. Suc de lamaie

Lamaie, lime si portocale taiate felii (pentru ornament)

Combina primele trei ingrediente si toarna-le peste gheata. Agita usor. Toarna in pahare de martini reci. Orneaza cu lamaine, lime si portocale.

Logodna atractiva

Cocktailul pe care il semnezi, ar trebui sa arate bine si sa aiba gust bun. Orneaza marginea paharului cu fructe taiate felii si serveste coctailul agitat, nu turnat peste gheata. Retetele urmatoare sunt ambele atractive dar gustoase.

Mojito sampanie

Suc de lamaie

1/2 felie de lamaie

3 frunze de menta

Sampanie

Menta proaspata de primavara(pentru ornare)

Umple 1/8 dintr-un pahar de sampanie cu suc de lamaie. Adauga felia de lamaie si frunzele de menta. Umple paharul cu sampanie si decoreaza cu frunze de menta.

Pimms Cup

7-Up

1/2 parte lichior Pimms

1/2 parte fresh de lamaie

Castravete taiat(pentru ornament)

Bucatele de lamaie (pentru ornament)

Frunze de menta (pentru ornament)

Umple un pahar Collins cu 7 Up. Amesteca lichiorul si freshul de lamaie si apoi agauga in pahar. Orzeaza cu castravete, lamaie si frunze de menta.

Bem la locatie

Gandurile legate de primavara iti aduc amintiri placute? Imparte aceste momente cu invitatii alegand o colectie de cocktailuri pentru semnatura care dau senzatia de nostalgie. Incearca-le pentru o nunta la mare.

Sandi-Tini

2/3 cesti de suc de coacaze

1 1/2 oz. Alize Blue

1/2 oz. Vodca cu arome de citrice

Pestisor din plastic (unul care sa pluteasca in pahare)

Combina toate ingredientele si adauga un pestisor in fiecare pahar.

A Taste of Romance

1 oz. Apa de trandafir

5 oz. Veuve Clicquot

Toarna apa de trandafir intr-un pahar de sampanie si apoi umple-l cu sampanie.

Sfat Speciala: daca este servit la bar orneaza cu coacaze si daca sunt servide de pe tavi, presara cateva petale de trandafiri.

Springtime in Paris

2 oz. Vodca Grey Goose

1 oz. Chambord

1 oz. Cointreau

1 oz. Suc de ananas

Capsuni pentru ornament

Combina mai intai toate ingredientele intr-un shaker cu gheata. Agita bine. Toarna continutul intr-un pahar de martini. Orneaza cu capsuni.

Cherry Blossom

1 1/2 oz. Vodca Three Olives Cherry

1/2 oz. Suc de portocale

1/4 oz. Lichor de rodii

1/4 oz. Red Bull

Cirese (pentru ornament)

Toarna primele 4 ingrediente peste heata, agita si orneaza cu cirese.

Wedding toast tips: Toastul de nunta: Lasa-ti invitatii fara cuvinte

Tocmai ce v-ati decarat dragostea si devotamentul unul fata de altul in fata persoanelor dragi la ceremonie. Acum este momentul ca si invitatii sa vada putina dragoste. Toasturile mirilor sunt ocazia perfecta si o noua metoda de a spune invitatilor cat de mult apreciati prezenta lor acolo si ca ii onorati si pretuiti pentru ca vor sa imparta ziua cu tine. Deci, ce vei spune si cum vei spune?

Actul de deschidere

Poti sa-l lasi pe nas sa tina primul discursul in timp ce tu te aduni putin si nu trenuie sa faci fata faptului ca nu toata lumea e la masa si trebuie sa astepti sa se aseze. In mod traditional, nasul deschide ceremonia, dupa care urmati voi doi. La unele nunti, mai tin si parintii care platesc un toast dupa miri. Tehnic, toata lumea poate sa participe la distractie. Distractie? Da pentru ca exceptand faptul ca este un gest frumos poti da ceva inapoi acelora care au suportat nervii si pretentiile tale si au facut fata cu succes durerilor de cap.

Negru pe alb

Toate privirile vor fi pe voi pentru ca sunteti mirele si mireasa dar tot va trebui sa atragi atentia multimii. Poti sa-ti incepi discursul cu un „top 10”. Nu numai ca invitatii vor zambi si vor da din cap, dar este si singurul lucru care iti este permis sa-l citesti de pe hartie. Imediat ce ai terminat de citit lista, poti trece direct la multumirile din inima.

Lista cu ce sa nu spui

Nu te lasa purtat de vant. Desi trebuie sa vorbesti lent si clar, nu trebuie sa te lungesti mai mult de 2-3 minute. Mai putin este mai bine dar mai mult poate fi excesiv. Pastreaza totul simplu. Este dragut sa spui o mica anecdota dar nu te lungi pentru ca s-ar putea sa te faca greu de urmarit. Povestea pe care alegi sa o spui ar trebui sa fie uso de inteles de catre toata lumea. Nu folosi glume sau porecle pe care le folosesti doar cu prietenii. Multumesti tuturor invitatilor asa ca adreseaza-te tuturor. Orice ai spune nu fi ranchiunoasa. Lasa mitul despre cavalerul de onoare sa minta si nu face de ras pe nimeni. Un alt motiv sa nu-ti iasa bine? Alcoolul. Este o idee proasta sa te imbeti la propria nunta si este o idee oribila sa fi beata in timp ce spui discursul. Este un toast si trebuie sa le multumesti tuturor intr-o maniera sincera.

Incepe discursul

Desi discursul trebuie sa fie spontan si unic, citatele acelea din Biblie sau Eminescu nu au venit din senin. Ai nevoie de cateva repetitii pentru a parea nerepetat. Vei fi in fata celei mai pritenoase audiente posibile si toti vor vrea sa te sculte. Daca folosesti cuvinte pe care nu le utilizezi in mod normal, toate vor parea false. Odata ce ai modificat discursul, l-ai facut mai mic, trebuie sa incepi sa-l repeti cu voce tare de cate ori poti. In primele trei dati, rectifica sau inlocuieste cuvintele la care te bailbai. Si nu uita: repeta, repeta, repeta

Cel putin pe de o parte cei care tin toastul au noroc- nu vor trebui sa se intrebe ce fac cu mana libera deoarece deja tin paharul in ea.

Asi vrea sa multumesc…

Inainte de a spune discursul, fa-ti timp sa verifici sonorul. Sfatul nostru este sa tii microfonul la distanta de gura- cam cat este distanta dintre aratator si degetul mic. Tine minte schema generala: anectoda-multumiri-citat cu insemnatate.

Pentru a nu ajunge la discutii despre cine cui i-a multumit, pastreaza aceste multumiri numai pentru familie si prieteni apropiati.

Aveti nevoie de consiliere?

Crezi ca doar cuplurile cu probleme au nevoie de consiliere? Mai gandeste-te. In ceea ce ne priveste, nu ai nimic de pierdut. Mai mult, poti doar castiga din aceasta experienta. Vei mari sansele de a imbatrani impreuna daca invatati abilitatile necesare.

Coordonarea este totul

Consilierea inaintea nuntii are un avantaj anume. Sa inveti sa comunici sau sa rezolvi problemele este mai usor inaintea nuntii decat dupa. Odata casatoriti aveti asteptari unul de la altul care nu sunt spuse cu voce tare. Inainte de casatorie inca esti in faza de constructie, asteptarile sunt acolo dar este mai usor sa vorbesti despre subiectele dificile. Invatand cum sa vorbiti si sa tratati problemele va va ajuta sa va formati obiceiuri bune pe care sa le folositi pe parcursul anilor.

Gasirea unui consilier

Sunt mai multe cai de a rezolva acest subiect. Te poti decide sa vizitati un psiholog sau un terapeut pentru casatorie si familie. S-ar putea sa nu vrei sa mergi atat de departe. Multe biserici ofera consiliere inainate de casatorie.

Spune problemele

Consilierea te poate ajuta sa afli ce parere are partenerul despre nenumarate subiecte si care sunt prioritatile lui, lucru care va poate confirma sentimentul de cuplu sau in alte cazuri sa va dea de gandit daca faceti pasul cel corect. Despre ce puteti vorbi? Religie, copii, finante, obiceiuri si probleme de familie printre altele. Chiar daca in general comunicati bine, s-ar putea sa fie unele subiecte unde vei avea nevoie de ajutor sa le rezolvi.

Infrunta lucrurile

Cum poti sti ca ai nevoie de consiliere inaintea casatoriei? Depinde de abilitatile existente de comunicare. Fiecare casatorie infrunta dificultati si obstacole dar comunicarea este cea care va va ajuta sa le depasiti. Daca aveti probleme la discutarea problemelor din viata voastra din prezent, este important sa invatati acum cat timp sunteti logoditi.

Furnizorii: Ghid complet pentru contract

Sa stabilim ceva de la bun inceput: ori de cate ori angajezi un fotograf, cameraman, florar, coafeza, locatie sau orice alt ceva legat de nunta, pune totul pe hartie. Daca dai un avans fara contract nu vei avea nici un fel de garantii. Citeste tot de pe contract si factura si asigura-te ca ai contract pentru orice servicu pe care stilul nuntii il cere.

Flexibilitate

Probabil ca nu vrei sa te gandesti la rezultatul unei ninsori in martie asupra nuntii tale la cort. Daca vrei sa te asiguri ca restaurantul hotelului va fi disponibil, trece aceasta clauza in contract. Nu te teme sa modifici contractul cadru pe care furnizorul il are. Daca cerinta ta este rezonabila, si furnizorul nu vrea sa o treaca, atunci cauta in alta parte.

Rambursare

Orice contract trebuie sa includa o clauza care sa spuna ce rambursare vei primi daca anulezi si ce penalitati trebuie sa plateasca furnizorul daca el este cel care anuleaza. In cazul formatiei si DJ-ului poti include o „clauza macarena”. Daca ei canta cevaa de pe lista ta cu „cantece pe care NU le vreau” atunci trebuie sa mai reduca putin facutra.

Detaliile care vor interveni

Ce faci daca ai luat o decizie dar n-ai finalizat detaliile? De exemplu stii ca vrei trandafiri multi dar nu stii exact pretul pieselor centrale. Faci un contract cand rezervi serviciul si incluzi o suma generala care nu trebuie depasita dar adauga o propozitie care sa sublinieze faptul ca detaliile vor fi inmanate in scris pana la o anumita data.

Ce contine

La fiecare contract scrie:

Ziua din saptamana

Data nuntii

Ora la care furnizorul trebuie sa fie prezent

Ziua si data in care un anumit obiect trebuie furnizat

Nota. Cand ai de a face cu furnizori care trebuie sa aduca marfa chiar in ziua nuntii, asigura-te ca ai un numar de telefon al acestuia in cazul in care intervine ceva.

Chitante

Cand comanzi anumite obiecte cum ar fi invitatiile, marturiile, rochia sau costumul, contractul va putea fi chiar de marimea unei chitante. Acestea fiind spuse trebuie sa includa:

Data nuntii

Stilul

Data la care obiectul poate fi ridicat

Pretul si ratele

Scrie ce include pretul (cum ar fi accesorii, livrare sau plicuri)

Verifica la fiecare sectiune Speciala punctele pe care trebuie sa le ai in contractul cu diversi furnizori.

De ce ai nevoie de newslettere de nunta

Va trebui sa informezi multe persoane cu privire la detaliile nuntii: domnisoare de onoare, cavaleri de onoare, parinti, furnizori. Cea mai eficienta cael? Un newsletter. Iata cum.

Unul dintre cele mai dificile lucruri cand vine vorba de o nunta este sa-i informezi pe toti cu privire la stadiul pregatirilor. Cum ii poti tine pe toti la curent? Folosinf un nwesletter. Iata un ghid care sa te ajute.

De ce sa fac un newsletter?

Este cea mai usoara cale pentru tine de a-i informa pe toti. Ai totul inscis asa ca nu au loc confuziile de ultim minut. De asemenea punandu-le in newsletter probabil ca te va ajuta sa-ti faci ordine si in ganduri.

Ce ar trebui sa contina?

Un nesletter poate fi simplu si sa includa numele si implicarea fiecarui in nunta, numarul de telefon, rolul, si e-mailul pentru ca toti sa poata comunica intre ei. Poti sa incluzi si informatii despre furnizori (cine sunt si ce fac). Simte-te libera sa fii creativa. Daca incepi sa trimiti aceste newslettere inca de la inceputul pregatirilor atunci poti adauga o rubrica „sa ne cunostem” in care sa pui poza fiecarui participant si sa scrii relatia lui/ei cu tine si mirele tau.

Cand trebuie sa-l trimit?

S-ar putea sa vrei sa vrei sa trimiti in mai multe etape. Prima, imediat dupa ce ai ales alaiul, una dupa petrecerea de logodna si alta cu o saptamana sau doua inaintea nuntii. Poti sa trimiti si lunar daca esti pereverenta sau sa trimiti doar unul la mijlocul pregatirilor.

Cum il fac?

Cel mai usor mod de a desena si de a scrie un newsletter este direct pe computer dupa care le poti printa si trimite. Daca ai un program de design cum ar fi Corel poti sa-l faci sa arate ca o publicatie reala cu coloane, titluri si tot ce trebuie.

Cine sa-l primeasca?

Oricine ar putea beneficia de pe informatiil pe care le trimiti. Cu siguranta toata lumea implicata in orgazniare pornind de la parinti pana la specialisti. Lista exacta depinde numai de tine.

Contractul cu locatia

Iata ce trebui scris in contractul pe care il faci cu restaurantul. Nu semna nimic pana nu sunt trecute toate punctele.

Costul total al tuturor serviciilor incluse si detalierea acestora.

Suma avansului

Data scadenta viitoarei rate

Data si ora exacta a nuntii

Locatia exacta a nuntii

Lista detaliata cu tot ce pot oferi (mase, scaune, amplificatoare etc)

Numele sefului de sala care va fi la datorie in ziua nuntii si numele unui inclocuitor

Dovada licentei de alcool

Politica de returnare/anulare

Orice alt ceva ce ati discutat.

Cum sa-ti revi dupa greseli majore de eticheta

Ai fost vre-odata pusa in fata unui comentariu care era atat de nepotrivit incat te-a lasat cu gura cascata? Printre felicitari si urari de bine, probabil ca vei auzi si cateva remarci grosolane si enervante. Fi pregatita si lasa-i fara cuvinte.

„Esti sigura ca esti pregatita?

Traducere: Venind de la o cunostinta nemaritata, probabil ca fraza reprezinta propriile temeri. Ei nu sunt in pozitia de a face un angajament pentru o viata asa ca le este greu sa-si imagineze ca tu ai fi.

Revenire brusca: Emana incredere si nu lasa loc de dezbateri pe tema asta- „Absolut! Suntem foarte indragostiti si pregatiti sa fim impreuna tot restul vietii”

„Casatoria lor nu va dura.”

Traducere: Fie ca este reflectia propriilor probleme in casatorie sau un incident din trecut care l-au convins ca monogamia nu exista, persoana are un talent de a acri vestile bune.

Revenire brusca: Este usor sa te simti jignita de aceasta remarca dar incearca sa faci sa para o remarca amuzanta. Intreaba daca a fost lovit de expresul pesimismului de dimineata.

„Logodna este prea lunga.”

Traducere: Orice logodna care depaseste un an s-ar putea sa fie prea lunga pentru unii dar iti trbuie mult timp sa pui toate cap la cap. Comentariul s-ar putea sa fie facut pentru ca persoana in cauza este surprinsa nu rau intentionata.

Revenire brusca: Ai cateva variante acceptabile: explici ca furnizorii se gasesc doar cu un an inainte, ca trebuie sa mai strangi bani sau ca vrei sa termini mai intai ceva (facultatea, studii etc) inainte de a oficializa relatia.

„Logodna este prea scurta.”

Traducere: Desi tu si logodnicul tau discutati de ceva vreme, vestea s-ar putea sa-i ia pe unii prin surprindere. Persoana care spune asta nu crede ca veti termina totul la timp.

Revenire rapida: Asigura persoana in cauza ca desi logodna este scurta, tu deja pusesei pe roti organizarea cand ti-a pus marea intrebare. Fi calma- daca te agiti prea mult o sa dai senzatia ca intr-adevar v-ati cam grabit.

„Este inelul pe care il voiai?”

Traducere: Aproape orice inel atrage si comentarii rautacioase. Ba este prea mare, ba prea mic, ba prea fad, ba prea stralucitor. Toate aceste remarci nu vin decat din gelozie.

Revenire rapida: Este dreptul fiecarei femei proaspat logodite sa se mandreasca cu inelul primit. Dar daca primesti remarci negative la adresa lui, poti sa distragi tentia de la el spunand: „Suntem amandoi extrem de fericiti.”

„Rochia domnisoarei de onoare este prea urata.”

Traducere: Desi este un cliesu ca domnisoara de onoare sa se planga in legatura cu rochia pot fi si alte motive in spatele acestei remarci. Se poate ca ea sa nu stea chiar asa de bine cu banii si sa nu o vrea pe asta asa de scumpa sau pur si simplu sa i se para hidoasa.

Revenire rapida: Afla de ce nu ii place si incearca sa gasesti o solutie de compromis. Sugereaza sa fie in ton cu culoarea celorlalte rochii dar las-o sa aleaga forma care ei ii place.

„Ce idee minunata…o sa o fac si eu.”

Traducere: Imitarea este cea mai sincera forma de flatare dar se agraveaza cand o prietena iti fura o idee unica. Ia-o ca pe un compliment ca ideile tale sunt grozave si indreapta-ti prietena in alta directie.

Revenire rapida: Poti fi de acord cu faptul ca vrea sa o foloseasca la nunta, dar sugereaza ca poate nu o sa se potrivesca stilului de la nunta ei ci altceva se poate potrivi.

„Cine plateste pentru toate astea?”

Traducere: probabil ca sunt surprinsi de atatea detalii sau poate ca se intreaba cum au putut ai tai sa cheltuiasca atat pe o petrecere atat de frumoasa.

Revenire rapida: Daca nu vrei sa impartasesti aceasta informatie, poti sa il faci sa simta ca a intrecut limita „Imi pare rau dar asta este intre mine si logodnicul meu.”

„Eu voi fi invitat?”

Traducere: Nu e nevoie sa o analizam pe asta- persoana pur si simplu vrea sa participe la petrecere.

Revenire rapida: Decat sa il tot amani cu o replica de genul „Inca n-am terminat lista” poti sa-i explici ca bugetul si lista invitatilor sunt restranse asa ca lista cu invitati va contine persoane foarte apropiate familiei.

„Cat a costat aia?”

Traducere: se poate ca persoana in cauza sa planuiasca si ea nunta si sa aibă un real interes.

Revenire rapida: poti raspunde intr-un mod dramatic”M-a costat o mana si pe logodnicul meu un picior. Saptamana viitoare ne ducem sa ne operam. Romantic, nu?”

„Vreau sa tin un toast.”

Traducere: Vor sa stie toata lumea cat de mandrii sunt ca v-ati pus pirostiile. Si un minut in lumina refectoarelor s-ar putea sa le satisfaca alte dorinte pe care le-ar putea avea.

Revenire rapida: Spune-i ca esti flatata de oferta dar ca vrei sa mentii numarul toasturilor la un nivel cat mai mic,

„Cand vin copiii?”

Traducere: Bucuria unei nunti ii face pe oameni sa fie entuziasti cu privire la evenimentele majore care voe veni. Curiozitatea in privita planurilor pentru copii este naturala.

Revenire rapida: chiar daca ai un plan legat de copii, fi vaga. Incearca „ Ne-ar placea sa fim parinti intr-o zi dar luam lucrulile pas cu pas, incepand cu nunta.’

Wedding guests: cele mai mari greseli pe care le fac invitatii

Pe parcursul organizarii nunti vei da probabil peste oaspeti care ti se vor parea ca cerinte ciudate, comportament neadecvat sau comportament badaran. Nu fi socata! Desi tu poate stii totul despre eticheta la nunti unii membrii ai familiei, prieteni sau invitati nu stiu chiar tot ce trebuie facut.

Netrimiterea unei confirmari

Ce au facut ei: Toata lumea care a planuit vre-odata o nunta stie cat d importante sunt confirmarile. Din pacate, multi invitati le vor trata ca pe ceva optional nu necesar.

Cum sa faci fata: Lasa-i o saptamana. Dupa aceea, incepe sa-i suni. Recruteaza si domnisoarele de onoare sa te ajute. Sau mai bine trimite un e-mail la toti si scrie ca trebuie sa stii pana la….(un termen limita) daca vor sa vina. Pastreaza un ton prietenos dar ferm. Apoi va trebui sa-i suni pe aceia care nu au raspuns la mail.

Opreste ciclul: termenul limita trebuie sa fie foarte aproape de ziua in care timiti mailul. Sa zicem aproximativ doua saptamani. Sa speram ca in acest fel, cand vor vedea ca data este aproape si nu au timp la dispozitie, vor raspunde mai repede la mail.

Trimiterea confirmatii cu invitati in plus

Ce au facut: Vestea cea buna este ca invitatul ti-a trimis o confirmare. Vestea cea proasta este ca vrea sa participe alaturi de o persoana neinvitata. Probabil ca ea crede ca invitatia ii da dreptul sa aduca un partener sau un copil. Adaugarea unor nume pe confirmare ii va pune pe toti intr-o situatie jenanta.

Cum sa faci fata: Pentru a evita sa ranesti sentimente va trebui sa stabilesti o regula in care nu sunt acceptati si alti invitati. Apoi suna invitatul si explica-i circumstantele. Cere-ti scuze pentru neintelegere si explica-i ca din pacate limitarile (bugetul, spatiu) cer o lista cu invitati stricta.

Opreste ciclul: Spune-le parintilor, prietenilor si rudelor cum sta treaba pentru ca ei sa poata raspunde cand sunt intrebati cu privire la acest subiect.

Bombardarea miresei

Ce au facut: Imediat ce au primit invitatiile, telefonul incepe sa sune. Invitatii cred ca esti ghidul personal si te intreaba de transport, cazare si chiar ce locuri pot sa vada in orasul in care faci nunta.

Cum sa faci fata: asigura-te ca fiecare invitat are toate informatiile de care are nevoie prin crearea unui web-site. Include un link catre pagina hotelului unde ai rezervat camerele, muzee locale, restaurante sau cinema.

Opreste ciclul: Unii tehnofobi s-ar putea sa te bombardeze cu intrebari. Printeaza o lista si trimite-o persoanelor care stii ca nu au nicio legatura cu calculatorul.

Aducerea unui cadou mare si greu

Ce au facut: Nu suna chiar asa de rau- „Cineva a adus un cadou imens la nunta”. Desi nu te poti plange de niciun cadou va fi o adevarata corvoada sa-l duci acasa.

Cum sa faci fata: Roaga o persoana din familie sau prieteni sa inmagazineze toate darurile intr-un sungur loc, de preferat, spre exemplu intr-o camera separata de hotel. La sfarsitul serii el poate numara toate darurile si le poate transporta la o alta locatie.

Opreste ciclul: Registrele de cadouri fac toata treaba mai usor deoarece pot sa-ti trimita acasa orice tip de cadou vrei.

Toasturi neasteptate

Ce au facut: Nuntile pot fi evenimente foarte emotionale si toasturile sunt oportunitati ale familiei si prietenilor apropiati cat si ale nasilor de a impartasi cu restul invitatilor sentimentele. Aceste emotii pot deveni chiar amuzante daca unii simt nevoia sa le impartaseasca desi nu le-a fost cerut acest lucru.

Cum sa faci fata: Din pacate trebuie sa zambesti si sa induri. Daca toastul pare sa dureze prea mult, roaga pe cineva sa faca semn formatiei sa intrerupa subtil. Si ceilalti invitati vor aprecia gestul.

Opreste ciclul: preintampina toasturile nedorite asigurandu-te ca DJ-ul sau formatia are o lista cu cei care trebuie sa tina un toast. Spune-le sa nu dea microfonul nimanui care nu este pe acea lista chiar daca insista.

Cereri de dedicatii

Ce au facut: Te-ai chinuit cu formatia sau DJ-ul sa pui la punct lista cu melodiile serii si din senin ambianta este intrerupta de „Dansul pinguinului” si se pare ca fratele tau este in spatele acestei ticalosii.

Cum sa faci fata: Din pacate aceste cerinte speciale sunt inevitabile la o nunta. Totusi, daca formatia sau DJ-ul crede ca se potriveste cu lista data de tine, pot totusi sa o cante.

Opreste ciclul: Pentru a evita orice tragedie legata de playlist, poti sa ii dai DJ-ului sau formatiei o lista cu melodiile pe care NU vrei su nici o forma sa le auzi la nunta.

Sacul fara fund

Ce au facut: Cateva bauturi in plus au trasformat persoana care era sufletul petrecerii intr-o epava.

Cum sa faci fata: Desi nu intra in atributiunile tale sa faci pe bona invitatilor, poti sa te incrunti putin la persoana care a baut putin cam mult. Daca exista riscul ca acel invitat sa trebuiasca sa conduca, roaga pe cineva responsabil sa-i cheme un taxi. Nu este amuzant sa trimiti pe cineva acasa asa devreme dar este important sa te asiguri ca este in siguranta.

Opreste ciclul: Poti sa limitezi numarul bauturilor dar poti sa-i spui barmanului sa nu serveasca pe cei care se vede ca au baut cam mult. In afara de asta asigura-te ca este destula apa pe mese.

Spargatorii de nunti

Ce au facut: In mijlocul petrecerii observi cateva fete necunoscute in multime si te intrebi „Cine i-a invitat?”. Nunta ta a fost sparta.

Cum sa faci fata: nu te panica. Mancare buna, vin gustos, muzica antrenanta…nu e de mirare ca au fost atrasi aici. Dar atat timp cat nu se infrupta din bunatati si nu fac scandal, poti sa-i ignori. In orice alt caz, roaga managerul de sala sa-i escorteze descret afara.

Opreste ciclul: Daca te casatoresti la un hotel sau intr-o locatie care gazduieste mai multe pretreceri in aceasi seara, s-ar putea sa fie neinvitati. Daca nu angajezi un paznic, nu vei avea ce sa faci.

4 modalitati de a personaliza nunta

Ai auzit de o mie de ori- personalizarea nuntii o va deosebi de oricare alta. Pentru a te ajuta sa-ti faci ziua unica (si chiar sa simti ca e nunta TA) iata 4 modalitati creative de a da nuntii tale o nota personala.

Invitatiile

Invitatiile pentru nunta sunt una din primele sanse de a personaliza evenimentul. Incepand cu culorile pana la stilul general acestea ii vor face pe invitati sa ghiceasca ce va urma. Cand vine vorba de personalizarea invitatilor nu te gandi numai la culori. Poti duce lucrurile la un alt nivel daca adaugi si o harta cu locurile cheie ale nuntii (biserica, primaria, restaurantul) si sa le marchezi cu ilustratii dragute. Oaspetii din afara orasului vor sta probabil un week-end asa ca pentru ei este o mini-vacanta. Le poti arata care sunt parcurile cele mai frumoase, unde este gradina zoologica, restaurante si cafenele.

Transportul

Desi inchirierea unei limuzine face dintr-o ocazie una speciala, poti sa personalizezi transportul cand pleci de la biserica. Sunt cupluri care au plecat cu barca pe rau, care au plecat cu bicicletele, rolele sau chiar cu scuterele. O alta idee este sa te plimbi cu o masina de epoca sau cu caruta.

Primul dans

Apaludam pe toti cei care au curajul sa se duca pe ringul de dans si sa danseze in fata unei tone de oameni. Dar daca vrei sa iesi in evidenta trebuie sa faci un efort mare. Fa-ti timp sa te gandesti o anumita melodie si alege una care sa insemne ceva pentru amandoi. Si nu te opri aici! Primul dans va fi mai senzational daca adaugi si putin tangou. Ia lectii de dans si roaga corograful sa va ajute sa creati un prim dans de neiuitat.

Meniul

Multi miri aleg bomboanele si cocktailurile pentru a încorpora in meniu culorile nuntii. Poti personaliza masa prin servirea unor bunatati locale.

Ca o ultima impresie, imparte bunatati personalizate la sfarsitul serii.

Planificarea de nunta sau... flirtand cu dezastrul

Nimeni nu este perfect si din nefericire, acest lucru se aplica si in cazul furnizorilor chiar si participantilor. La un eveniment de anvergura, cum este cazul nuntilor, este inevitabil sa nu te enervezi. Cateva mirese impratasesc dezastrele nuntilor lor nu pentru a te face sa intrii in panica ci pentru a-ti aminti ca si cand au loc cele mai urate incidente exista o modalitate sa treci peste ele. Aminteste-ti ca acesta mirese spun ca in geeral nunta lor a fost o experienta fabuloasa.

Ce s-a intampla: „Ceremonia hinusa are nevoie de o flacara si biserica a fost de accord cu ea. Totusi flacarile noastre au cam scapat de sub control putin”.

Ce au facut: Cumnata miresei a fugit de langa foc, invitatii au deschis geamurile pentru a scoate fumul si invitatii au plecat acasa cu miros de fum in par.

Sfat: Daca ceremonia necesita o flacara deschisa atunci verifica daca sunt reguli privitoare la siguranta. Intotdeauna sa ai la tine precautii in caz de incendiu cum ar fi un stingator sau prosoape umede.

Ce s-a intamplat: „Nunta noastra a avut loc in ultimul week-end al vacantei de vara asa ca nu am gasit nici un loc de parcare. Mirele a uitat juramintele in limuzina, care a plecat imediat ce l-a adus iar preotul a intarziat si el 45 de minute din cauza traficului.”

Ce au facut: Au inceput ceremonia tarziu. Desi nu este ideal, nu se puteau casatori singuri.

Sfat: In acest caz este vorba de doua dezastre. Primul este traficul. Inainte de a decide data nuntii verifica daca au loc evenimente majore in acea zi. Al doilea este lipsa juramintelor. Care este cel mai grozav lucru cand esti mire si mireasa? Faptul ca ai doua persoane carora le poti incredinta inelele, juramintele si chiar luciul de buze- domnisoara si cavalerul de onoare.

Ce s-a intamplat: „fotograful m-a sunat cu o seara inainte de nunta si mi-a spus ca nu poate veni pentru ca este bolnav.”

Ce au facut: Am contractat ca inlocuitor un coleg al fotografului. Desi noul fotograf avea alt stil decat cel pe care il dorisem noi, am preferat ca macar calitatea sa fie la fel.”

Sfat: Furnizorii care nu apar cu siguranta strica ziua. Cea mai buna precautie este un contract bine pus la punct. Inainte de a semna ceva, citeste randurile despre urgente care il vor face pe furnizor sa nu-si indeplineasca sarcinile. Planuri de rezerva sau penalitati ar trebui sa fie incluse.

Ce s-a intamplat: „sculptura de gheata s-a topit inainte ca receptia sa inceapa”

Ce au facut: Organizatoarea a inlocuit-o cu o piesa centrala.

Sfat: Roaga florarul sa lase cativa boboci in plus la receptie in cazul in care ai nevoie de o decoratiune sau pentru a acoperi anumite calamitati.

Ce s-a intamplat: „mi-am patat cu ruj rochia inainte de a pleca de acasa”

Ce a facut: desi pata nu a iesit a gasit o modalitate sa prinda cu un bold materialul pentru a o ascunde.

Sfat: tine aproape de tine produse de curatare a petelor. Bea doar cu paiul si lasa rujul la sfarsit. Daca nu poti repara nimic atunci obisnuieste-te cu ea. Spune-ti ca te casatoresti cu omul pe care il iubesti si ca nu vei lasa o mica pata sa-ti distruga ziua.

Ce s-a intamplat: „Logodnicul meu si cu mine am creat, printat si asamblat programul de nunta asa ca eram o epava emotionala si eram sigura ca o sa gresesc. Mi-am scris gresit propriul nume.”

Ce a facut: a petrecut toata noaptea langa xerox pentru a corecta greseala

Sfat: Verifica o data, de doua ori, char si de trei ori toate produsele din hartie inainte de a le trimite la printat.

Ce s-a intamplat: „Inele noastre erau incuiate intr-un seif defect din camera parintilor si am inceput ceremonia cu 40 de minute intarziere.”

Ce au facut: A fost nevoie de o organizatoare, un manager de hotel, 10 membrii ai staffului si cativa martori nerabdatori pentru a deschide seiful.

Sfat: Nu amana ceremonia. Te poti casatori cu niste inele alternative. Roaga-ti parintii sau prietenii sa-ti imprumute inelul pe timpul ceremoniei. Este doar un gest simbolic.

primele lucruri pe care trebuie sa le faci dupa ce te-ai logodit

Imediat ce socul de a fi logodita se duce, va trebui sa iei multe decizii. Nu te simti coplesita. Iata primele 9 lucruri pe care trebuie sa le faci dupa ce te-ai logodit.

Stabileste un orar

Primul lucru la care trebuie sa te gandesti este cat va dura logodna. Asta depinde de cativa factori cum ar fi o data ideala sau de cat timp ai nevoie sa te pregatesti. O logodna tipica dureaza de la 6 luni la 1 an jumatate sau mai mult. Daca te-ai logodit pe perioada sarbatorilor de iarna dar vrei o nunta vara, asigura-te ca ai suficient timp pentru planning ca sa nu o iei razna. Mai mult, tine cont de faptul ca majotitatea furnizorilor si locatiilor trebuie contractate cu un an inainte.

Imagineaza-ti stilul

Stilul nuntii se va vedea in primul rand prin locatia aleasa fie ca e vorba de un ballroom luxos sau de o nunta la curte. Discuta cu logodnicul unde va avea loc nunta (in orasul natal sau in cel in care locuiti spre exemplu) si apoi incepe sa cauti locatii care se potrivesc stilului nuntii.

Stabileste un buget

In cele din urma, banii nu visele determina marimea si stilul unei nunti. Asa ca ce afecteaza pretul?

Formalitatea- In general, cu cat mai formala este receptia, cu atat va fi mai scumpa, luand in considerare faptul ca va trebui sa asortezi locatia, mancarea, decorul si tonul general.

Data si ora- sambetele, zilele de vara si serile sunt cele mai costisitoare.

Locatia- In cele mai multe cazuri nuntile in orase mari sunt mult mai scumpe decat cele din orasele mici.

Stabileste o data

Alegerea unei date poate fi mai dificila decat crezi. Trebuie sa tii cont de cateva lucruri:cat timp iti va lua sa pregatesti totul? Vre-unul dintre cei dragi au in aceeasi data un alt eveniment major (nastere, absolvire, vacata)? Daca vrei neaparat o anumita formatie, fotograf sau locatie atunci acesti furnizori vor deveni un element crucial in stabilirea datei. Incearca sa eviti zilele cu evenimente importante pentru ca le va fi greu invitatilor din afara orasului sa gaseasca came libere.

Alege insotitorii

Este timpul sa onorezi prietenii apropiati si membrii ai familiei prin a-i alege drept alai. Aminteste-ti ca, cu cat ii rogi mai devreme cu atat vei putea sa obtii mai repede ajutorul lor. Tine minte ca alaiul este dispus sa doneze timp pretios si chiar bani pentru a te ajuta asa ca fi recunoscatoare spunandu-le tuturor planurile, distrandu-i si asigurandu-te ca le spui cat de mult apreciezi.

Scrie lista cu invitati

In timp ce scrii lista va trebui sa tii cont de cativa factori. Daca ai in minte o locatie anume va trebui sa limitezi numarul in functie de capacitate. Vrei sa petreci timp cu fiecare invitat in parte sau vrei sa dai cea mai tare petrecere a vietii tael? Daca mama si tata vor sa inviti si alti membrii ai familiei si prieteni, va trebui sa-i asculti (mai ales daca ei platesc). Dar nu uita ca, cu cat mai multi invitati cu atat mai mare factura deoarece mancarea se stabileste in general per portie.

Gandeste-te la un consultant

Daca sunteti un cuplu foarte ocupat, angajeaza un organizator de nunti pentru a te ajuta sa pregatesti intregul eveniment de la invitatii pana la luna de miere. Poti angaja si ca part-time un consultant care te poate ajuta sa creezi o schita a nuntii care sa includa bugetul, programul si o lista cu furnizori buni si locatii minunate. Dupa te poti ocupa singura de pregatiri.

Incepe cautarea rochiei

Nu este niciodata prea devreme sa incepi sa te gandesti la rochie. Incepe prin a verifica ce stil se potriveste corpului tau. Si anotimpul are un mare rol in alegerea rochiei. Te casatoresti in zilele toride de vara? Alege materiale light si usoare cum ar fi sifonul, organza sau olanda. Te mariti iarna? Brocarde, blana artificiala si materiale de catifea iti vor tine de cald. Satinul, matasea si tulul sunt perfecte pentru tot anul.

10 cai de a te asigura ca invitatii nu se plictisesc

Participarea la o nunta ar trebui considerata un privilegiu, dar din pacate nu intotdeauna este si o placere. Ultimul lucru pe care mirii il vor este ca invitatii sa petreaca seara uitandu-se la ceasuri. Iata 10 modalitati de a te asigura ca nu vei avea o nunta plictisitoare.

Tine-te de program

Nimeni nu se asteapta ca lucrurile sa mearga cu precizie militara dar nu trebuie sa faci oaspetii sa faca o pauza doar pentru ca tu vrei sa faci fotografiile formale. Aici intervine ora de cocktail. Creaza spatiu pentru un lounge atragator, incarcat cu gustari apetisante si bautura, si evident muzica in ton pentru a crea o atmosfera de petrecere, relaxare si socializare.

Nu infometa invitatii

Un singur cuvat: antreuri. Chiar daca planuiesti sa ai o masa completa la petrecere, este o idee buna sa ai ceva de rontait in timp ce invitatii asteapta momentele importante din cadrul nuntii. Astfel vor fi reimprospatati , veseli si gata de petrecere!

Planuieste o strategie de iesire

Daca vrei ca invitatii sa se poata simti bine inchiriaza un mijloc de transport care sa-i duca in siguranta acasa dupa eveniment. Unele cupluri care aleg restaurantul unui hotel ca locatie de nunta, rezerva si cateva camere pentru invitati sau angajeaza un sofer care sa-i duca acasa. Aceasta dovadeste apreciere pentru invitati si-i face sa se simta relaxati, stiind ca pot bea orice iar la sfarsitul petrecerii cineva ii duce frumos casa cu masina.

Creaza schita locurilor

Cel mai inconfortabil moment este sa te asezi la o masa unde nu stii pe nimeni insa la doar cateva mese departare niste cunosti de-ai tai chicotesc intruna. Un grafic bun este o modalitate de a te asigura ca invitatii se simt bine stand la masa cu persoane care ii cunosc.

Limiteaza toasturile

Da, este dragut sa auzi incurajari si dorinte de bine, dar daca prietenii tai lungesc toastul , acesta se poate transforma dintr-unul sentimental intr-unul chinuitor. Limiteaza durata toasturilor si a persoanelor care vor avea un discurs in aces sens (sa zicem nasul, parintii, domnisoara de onoare sau cavalerul de onoare).

Adu…..clovnii?

Iti amintesti de clovnul cel mare si infricosator de la zilele de nastere? In prezent, artistii nu mai sunt ca atunci. Optiunile pentru distractie sunt numeroase si includ DJ, dansatori, barmani care fac show-uri cu bauturi, cantareti, formatii, intr-un cuvant profesionisti. Ei se vor asigura ca nunta nu este plictisitoare.

Desertul nuntii, dincolo de tort

Torturile de nunta inca sunt in centrul atentiei dar ia in considerare sa extinzi selectia pentru iubitorii de dulciuri. Poti face un open bar cu toate delicatesele dulci cunoscute. Acest bar mai poate avea o utilitate, si anume cea de marturii. Poti da invitatilor intr-o cutiuta draguta, inscptionata dulciuri la plecare.

Relaxeaza-te—serios!

Organizarea unei nunti poate fi stresanta dar in ziua cea mare , toata lumea se va distra daca tu esti calma, surazatoare si poti trece usor peste micile intamplari. Pentru a evita sabotarea propriei bune dispozitii desemneaza ca si sarcina de ultim minut unei persoane din randul domnisoarelor de onoare, rudelor sau organizatoarei - cand vor observa ca incepi sa te stresezi sa te serveasca cu un coktail sau doua.

Nuntile protestante

Cu 12 luni inainte

Incepe sa vizionezi ceremonia. Va fi lunga si simbolica sau scurta si draguta? Vrei sa incluzi toate ritualurile sau doar punctele principale?

Alege data si ora nuntii in functie de preferintele tale. In functie de fiecare biserica, s-ar putea sa fie zile in timpul anului cand nu ai voie sa faci nunti. Alege o locatie si un preot. Tine cont de faptul ca multi preoti nu vor sa casatoreasca cupluri in afara bisericii. Afla care sunt cerintele legate de nunta ale bisericii tale. O confesiune s-ar putea sa fie necesara sau dovata botezului.

Daca tu si iubitul tau aveti religii diferite intreaba preotul despre conditiile necesare pentru casatoriile ecumenice.

Daca este cea de-a doua nunta a amandoura, intreaba pastorul daca biserica are conditii in cazul recasatoriei.

Cu 9-11 luni inainte

Intalneste-te cu pastorul pentru a discuta structura cremoniei si cerintele in cazul casatoriei. Preotul s-ar putea sa va roage sa alegeti binecuvantarile pentru ceremonie.

Alege insotitorii si roaga-i sa faca onorurile. Asigura-te ca inteleg ce implica acest lucru.

Desi majoritatea protestantilor nu cer consiliere inaintea casatoriei, ei recomanda sa te intalnesti cu preotul pentru a discuta probleme legate de casatorie.

Afla de la preot daca sunt anumite cerinte privitoare la rochie cum ar fi acoperirea unerilor miresei.

Cu 6-8 luni inainte

Consulat-te cu papetarul cu privire la invitatii, program sau carduri de masa. Ar trebui sa iei in calcul si carduri pentru locurile in buserica sa te asiguri ca familia va sta in primele randuri. Alege muzica pentru ceremonie si muzicienii.

Cu 3-4 luni inainte

Vorbeste cu persoanele care vor sa cante sau sa citeasca.

Ia in considerare decoratiuni specifice necesare pentru biserica cum ar fi covorul spre altar, flori, lumanari.

Cu 2 luni inainte

Comanda programul ceremoniei daca vrei sa le folosesti. Este folositor un astfel de program deoarece invitatii care nu sunt protestanti vor intelege simbolistica acestui tip de nunta.

Pregateste si trimite invitatiile incluzand cardurile pentru locurile in biserica, pentru cei pe care ii vrei in primul rand.

Incepe sa lucrezi la juraminte daca vi le scrieti voi.

Cu 3-4 saptamani inainte

Intalneste-te ultima data cu preotul

Finalizeaza juramintele, si alte detalii speciale ale ceremoniei

A doua casatorie: cum sa o iei de la capat

Te recasatoresti? Felicitari! De data asta poti incerca orice. Daca prima nunta a avut loc la un restaurant micut de cartier, atunci acum poti sa sarbatoresti intr-un mod grandios. Preferi o petrecere intima cu prietenii si familia? Si asta e OK. Organizarea unei nunti poate fi mai amuzanta a doua oara (sau a treia). Iata ce trebuie sa stie cuplurile.

Logodna

Primele persoane carora trebuie sa le spuneti ca va casatoriti sunt copii din casatoriile anterioare. Daca exista, evident. Este foarte important. Chiar daca copii adora logodnicul se vor simti respinsi daca nu aud ei primii. Copii tai vor avea un tata vitreg prin urmare ar trebui sa afle acest lucru primii.

Imbracamintea

Mireselor, fiti voi insiva. Lasati personalitatea voastra sa se vada. Probabil ca ai purtat rochia traditionala cand te-ai maritat cu altcineva asa ca acum puteti purta ce doriti. Asta inseamna ca daca vre-odata ai vrut o rochie alba mare dar din anumite motive nu ai putut sa o ai, acum este momentul sa o porti. Probabil va trebui totusi sa sari peste voal deoarece acesta trebuie purtat cand esti prima data mireasa. In schimb, poarta o coronita sclipitoare sau una de flori.

Acelasi este si cazul mirelui. Poarta orice te face sa te simti confortabil.

Copiii

Include si copiii in ceremonie deoarece in cele din urma logodnicul tau va face parte din familia lor. Lasa-i sa fie cavaleri de onoare, domnisoare de onoare sau organizatori. Acestea fiind spuse, nu presupune ca ei vor sa fie implicati. Intreaba intotdeauna. Daca un copil arata ca nu prea doreste atunci nu insista. Asigura-ti copii ca prezenta lor va fi apreciata indiferent de rolul lor in ziua cea mare. Ca un gest dragut, aseaza-i la masa ta in timpul receptiei.

Casual sau formal?

Trebuie sa ia nunta viselor tale. Prima data nu a fost suficient de formala? Mergi pana la capat cu aceasta. Prea teapana prima data? Poti sa faci un gratar in gradina. Exista o singura regula: direaza-te!

Petreceri

Deoarece probabil ai toate ustensilele necesare poti alege teme interesante pentru petrecere:

Pentru tine: sala de dans, scuba diving sau un week-end spa

Pivnita cu vin: pahare de vin, cursuri de degustare de vin

Outdoor: schi, echipament de camping, binoclu, lectii de catarari, un gratar

Invitatiile

Daca organizezi o nunta eleganta si formala, invitatiile gravate sunt perfecte. Pentru o nunta informala, poti sa ai mai multe variante: creaza invitatia pe computer sau printeaz-o pe hartie de orez japoneza. Pentru nuntile casual scrie invitatiile pe baloane (invitatii vor trebui sa le unfle pentru a citi textul).

Problema banilor

In mod normal ar trebui sa impartiti cheltuielile intre voi doi. Dicutati ce ti de petrecere vreti fiecare si incercati sa faceti compromisuri. Scrieti un buget si nu-l depasiti. Daca rudele vor sa contribuie, accepta da rnu uita sa trimiti un cadou in semn de multumire.

Flori, fotograf, muzica si altele

Da-i bataie si alege cel mai bun fotograf, cel mai frumos buchet si o formatie fabuloasa. Pentru o nunta informala, poti ruga o ruda sau prieten cauia ii place camera sa fie „fotograful de onoare”. Totul depinde de buget si de gradul de formalitate.

Luna de miere

Includerea copiilor in organizarea nuntii poate fi o experienta plina de satisfactii dar in luna de miere ar trebui sa va duceti singuri. Daca ai copiii foarte mici, stati in vacanta cateva zile singuri apoi luati si copiii. Daca copiii sunt destul de mari sa stea singuri acasa, atunci poti pleca in aventura pe care o doreai.

Aminteste-ti: Chiar daca ati mai fost casatoriti, nu ati fost casatoriti unul cu altul. Fa-i din ziua cea mare una unica, o ocazie speciala.