Aveti nevoie de consiliere?

Crezi ca doar cuplurile cu probleme au nevoie de consiliere? Mai gandeste-te. In ceea ce ne priveste, nu ai nimic de pierdut. Mai mult, poti doar castiga din aceasta experienta. Vei mari sansele de a imbatrani impreuna daca invatati abilitatile necesare.

Coordonarea este totul

Consilierea inaintea nuntii are un avantaj anume. Sa inveti sa comunici sau sa rezolvi problemele este mai usor inaintea nuntii decat dupa. Odata casatoriti aveti asteptari unul de la altul care nu sunt spuse cu voce tare. Inainte de casatorie inca esti in faza de constructie, asteptarile sunt acolo dar este mai usor sa vorbesti despre subiectele dificile. Invatand cum sa vorbiti si sa tratati problemele va va ajuta sa va formati obiceiuri bune pe care sa le folositi pe parcursul anilor.

Gasirea unui consilier

Sunt mai multe cai de a rezolva acest subiect. Te poti decide sa vizitati un psiholog sau un terapeut pentru casatorie si familie. S-ar putea sa nu vrei sa mergi atat de departe. Multe biserici ofera consiliere inainate de casatorie.

Spune problemele

Consilierea te poate ajuta sa afli ce parere are partenerul despre nenumarate subiecte si care sunt prioritatile lui, lucru care va poate confirma sentimentul de cuplu sau in alte cazuri sa va dea de gandit daca faceti pasul cel corect. Despre ce puteti vorbi? Religie, copii, finante, obiceiuri si probleme de familie printre altele. Chiar daca in general comunicati bine, s-ar putea sa fie unele subiecte unde vei avea nevoie de ajutor sa le rezolvi.

Infrunta lucrurile

Cum poti sti ca ai nevoie de consiliere inaintea casatoriei? Depinde de abilitatile existente de comunicare. Fiecare casatorie infrunta dificultati si obstacole dar comunicarea este cea care va va ajuta sa le depasiti. Daca aveti probleme la discutarea problemelor din viata voastra din prezent, este important sa invatati acum cat timp sunteti logoditi.