Cele mai mari regrete legate de nunta

Ce mireasa nu vrea ca totul sa mearga conform planului cu o cantitate minima de drama? Adevarul este ca poti sa planuiesti pana nu mai poti si lucrurile tot sa ia o intorsatura urata. Am rugat miresicile noastre sa fie sincere in legatura cu organizarea nuntii si sa ne spuna cele mai mari regrete legate de planning pentru ca noi sa invatam din ale lor. Iata ce au avut de spus.

La receptie

„Nu asi fi combinat o fantana de ciocolata cu sase fetite drept domnisoare de onoare. Slava Domnului ca exista servetele umede pentru ca au fost singurele care au salvat rochia. „

Sfat: Chiar daca nu ai copii sau mancare cu sosuri la receptie tot poti sa-ti pregatesti o trusa de urgenta speciala. Obiecte ca aspirina, lac de unghii (pentru cazul in care se duce un fir la dresuri) si o trusa pentru cusut in miniatura sunt un MUST. Daca te temi ca le vei uita roaga o domnisoara de onoare sa se ocupe de impachetarea lor.

„Asi fi condus la locatie eu insami decat sa ma las pe mana gps-ului. Multi invitati s-au ratacit si chiar si acum se plang de asta.”

Sfat: Poti da invitatilor o foaie cu o harta sau cu indicatii despre cum sa ajunga la locatia nuntii. Nu te baza numai pe gps pentru ca iti poate face uneori probleme. Daca invitatii se ratacesc si devin frustrati se va vedea in fotografii. Poti face singura o ruta si apoi sa lasi un telefon cavalerului de onoare pentru a da indicatii celor care au nevoie sau care s-au ratacit.

Despre a fi mireasa

„Asi fi slabit. La urma urmei aveam si timp si echipamentul necesar.”

Sfat: Daca te duci sa cauti rochii de nunta si nu esti multumita de ceea ce vezi in oglinda atunci ar fi cazul sa iti faci un program de exercitii inaintea nuntii. Desi nu trebuie sa slabesti pentru a fi o mireasa frumoasa, este important sa te simti confortabil si in forma in ziua cea mare. Iti vei iubi si mai mult fotografiile daca nu esti obsedata de micii colacei. Majoritatea nuntilor au loc dupa 1 an de la stabilirea datei, asa ca ai suficient timp sa-ti imbunatatesti problemele corporale.

„Ar fi trebuit sa fac un mic research pe internet cu privire la magazinul de rochii de mireasa inainte de a da un avans. Cand am vazut doua magazine ale designerului in zona mea ar fi trebuit sa le verific. Asa asi fi aflat si de plangerile de la Protectia Consumatorului privitoare la magazinele in cauza.”

Sfat: Cand trebuie sa dai foarte multi bani la un magazin de rochii verifica daca ai recomandari. Cumparaturile facute la repezeala, cand vine vorba de organizarea unei nunti, nu au efectul scontat.

„Nu asi fi purtat acele gene false. Poate pentru unele persoane se potrivesc dar eu nu sunt una din ele. „

Sfat: Probeaza cateva produse de machiaj inainte de nunta. Vei stii cat rezista si la ce sa te astepti.

Petrecerea de nunta

„Nu asi fi fost ingrijorata in privinta hainelor tuturor. In schimb asi fi dat o mostra de material domnisoarelor de onoare si mamelor . Ma bucur ca si-au ales singure rochiile dar ca sa coordonez culorile pentru mai multe rochii de la magaine diferite a fost un stres mai mare decat aveam nevoie.”

Sfat: Tine minte ca atunci cand vine vorba de alai, a fi flexibil vine cu un pret. S-ar putea sa nu-ti convina sa lasi domnisoarele de onoare sa-si aleaga ce rochii vor. Daca insisti sa le lasi sa aleaga gaseste un designer care are mai multe stiluri de rochii in culoarea pe care o vrei. Tu nu vei avea cosmaruri legate de culori si ele se vor simti confortabil in stilul ales de ele.

„Nu m-asi fi grabit sa-mi aleg alaiul. M-asi fi gandit mai mult deoarece am ranit multe persoane. Am ales la repezeala oameni care erau apropiati de mine atunci si nu cei care fusesera de-alungul timpului alaturi de mine.

Sfat: Inainte de alege persoanele care sa faca parte din alai gandeste-te un timp inainte de a contacta pe cineva. S-ar putea sa fie conflicte intre cine ai vrea sa inviti si cine se asteapta sa fie invitat. Vei vrea sa identifici aceste probleme inainte de face un anunt clar. In majoritatea cazurilor este imposibil sa iesi nesifonata din situatie dar macar te vei simti mai bine stiind ca te-ai gandit mult la alegerea ta.

Despre planning

„Nu ne-am fi facut singuri invitatiile. Suma economisita nu merita efortul si timpul confectionarii lor. „

Sfat: Este important sa intelegi natura proiectului inainte ca tu si cei dragi sa va apucati de ceva pe care nu mai vreti sa-l terminati.

„Asi fi angajat un coordonator. Eram iritata cand oamenii veneau sa ma intrebe unde pun plicurile si chiar unde este baia.”

Sfat: Singurul lucru pe care miresele nu il au in ziua nuntii este o pauza. Daca vrei sa te bucuri de fiecare moment si sa nu sai parte de intrebari si dezastre atunci angajarea unui coordonator ar trebui sa fie in capul listei cu „de facut”. Momentele frumoase pe care le vei castiga vor merita banii.