Cosmarul legat de asezarea la mese

Ti-a luat ore sa planuiesti aranjamentul oaspetilor la mese, obtinand o ordine perfecta. Acum te poti relaxa , nu-i asa? Unii s-ar putea sa te ingrijoreze spunandu-ti tot felul de scenarii care ar putea sa apara si sa nu-ti ofere nici macar o solutie. Stai linistita. Noi stim cum sa pastram ordinea chiar daca apar probleme neprevazute.

Un invitat apare la nunta cu o partenera pe care nu a mentionat-o cand a confirmat

Sa spunem ca verisorul tau enervant se cupleaza cu o fata cu o saptamana inainte de nunta si se decide sa o invite ca partenera fara sa te informeze asupra planurilor lui. Chiar daca este vorba despre o neintelegere sau pur si simplu proaste maniere, tu trebuie sa fii pregatita pentru aceasta posibilitate si sa desemnezi o masa speciala pentru aceste persoane. Poti sa-l muti usor pe acest verisor de la masa unde trebuia s stea la aceasta masa. Daca nu ai nevoie de aceasta masa o poti lua usor. Este mult mai usor sa muti un aranjament decat sa improvizezi unul.

Pentru a anticipa aceste schimbari, trebuie sa te asiguri ca o domnisoara de onoare sau organizatoarea vine cu aranjamente aditionale, carduri si un stilou care se aseamana la culoare cu cea folosita pentru restul cardurilor. Atat timp cat esti constienta de prezenta acestor persoane neinvitate poti desemna pe domnisoara de onoare sau pe organizatoare sa scrie pe cardul de masa numele verisorului si numele partenerei acestuia.

Unul din oaspeti nu apare

Desi este mai usor sa faci fata unui invitat lipsa decat unuia in plus, o persoana in minus s-ar putea sa-ti deranjeze aranjamentul perfect pe care il creasei. Daca unul din oaspeti anunta ca nu poate fi prezent la petrecere roaga organizatoarea sa ia cardul de pe masa. Daca invitatul ar trebui sa stea la o masa importanta cum ar fi a ta sau a parintilor, atunci poti muta un alt invitat pentru a umple locul. Si in acest caz, cardurile aditionale vor salva ziua.

Nota speciala: Acest tip de schimbari sunt mai usor de facut daca folosesti carduri sub forma de plic in locul celor care au numele trecute pe card. In acest fel poti pastra si aranjamentul uniform.

Invitatii se tot plimba incercand sa-si gaseasca masa

Cu cat mai mare este nunta, cu atat mai greu le va fi invitatilor sa-si gaseasca masa. Cea mai buna cale de a-i ajuta sa se aseze este sa desemnezi cateva persoane (organizatoarea, domnisoarele de onoare, membrii ai staffului) sa ii indrume. Pozitioneaza aceste persoane prin sala cu schita aranjamentelor in mana.

Prietenul sensibil este nervos ca nu este la o masa „buna”

Bineinteles ca vrei ca fiecare invitat sa se simta special si in centrul actiunii dar vor fi cateva mese si spre marginea salii. Cea mai buna cale de a nu-i face pe acesti oaspeti sa se simta in plus, este sa asezi si cateva persoane din alai tot acolo. Invitatii nu se vor simti neinclusi in nunta daca domnisoarele de onoare si cavalerii sunt acolo iar cei din urma ar trebui sa stie ca este datoria lor sa faca pe invitati sa se simta bine chiar daca asta inseamna ca nu vor sta atat de aproape de tine cat vor dori.

Unul din oaspeti nu are un loc desemnat

Organizarea schitei cu locurile si cardurile de masa pot reprezenta o sarcina dificila. Din acest motiv, este de iteles daca cineva este lasat pe dinafara. Cum sa eviti acest lucru? Intersecteaza lista cu confirmarile cu schita cu locurile. Verifica nu o data, nu de doua ori ci de 5 ori.