Cum sa pastrezi buchetul de nunta

Asigura-te ca florile nu-si vor pierde din prospetime cu ajutorul urmatoarelor sfaturi.

Iti usuci buchetul de mireasa singura sau cu ajutorul unor profesionisti si il poti pastra ca amintire.

Cum functioneaza

Sunt trei metode: gel de siliciu (imbaierea buchetului intr-o substanta care se usuca repede), presarea (scoti fiecare floare din buchet si o presezi) sau uscarea la rece (profesionistii spreiaza buchetul cu amidon si apoi le baga ntr-un congelator). Toate modalitatile sunt eficiente si iti vor da posibilitatea sa ai buchetul pus intr-o vaza de ceraminca sau intr-un tablou. Totusi, inghetarea la rece este singura metoda prin care aranjamentul va fi intact si chiar si culorile asemenetoare.

Cost

De la 20 pana la 300 de auro in functie de cum vrei sa le pastrezi.

Transport

Pentru rezultate excelente buchetul trebuie predat specialistilor in conservare imediat dupa nunta. Mai exact duminica sau cel mai tarziu luni in cazul in care ai nunta duminica seara. Multi profesionisti nu te vor putea ajuta daca florile au palit prea mult, daca sunt distruse sau daca nu mai sunt intacte.

Sfaturi

Ia in considerare conservarea a doar catorva boboci in locul intregului buchet. Astfel vei putea taia din costurile pentru conservare. Mai mult este important pentru specialist sa primeasca buchetul in cele mai bune conditii. Poti sa ai un buchet special pe care sa-l arunci si pe al tau sa-l pastrezi intr-un loc unde sa nu se faca urat. Uneori miresele roaga pe cineva de la restaurant sa le bage florile in frigider sau in cazul unui buchet mai mare sa le puna in apa.

O viata pe raft

Va dura intre 8 si 12 saptamani pana vei primi buchetul in cazul uscarii la rece, 6-8 saptamani pentru gelul de amoniac si 6-8 saptamani pentru presare. Florile conservate pot rezista chiar si 100 de ani. Daca este evitata umiditatea, ferit de lumina solara si lapile cu halogen, miresele o sa le pastreze o viata.