Cum sa supravietuiesti conflictelor

Adevarul este ca lista cu invitati poate fi o adevarata durere de cap. Iata cateva sfaturi care te pot ajuta sa usurezi procesul.

Iubitul tau are un prieten pe care nu-l suporti, ai rude pe care iubitul le crede ciudate si mama explica foarte clar ca ea vrea o nunta vintage. Nu te ingijora! Mirele si mireasa si parintii acestora se cearta pe aceste lucrui de cand este lumea. Pana acum (din cate stim noi) aceste certuri nu au impiedicat pe nimeni sa se casatoreasca.

Cine plateste?

Daca ajungi la conflicte, ia in considerare cine plateste pentrru nunta. Deoarece in mod traditional, parintii mirelui platesc, ei de obicei determinau cati invitati vor fi si cati aveau voie sa invite parintii miresei. In zilele noastre, cuplurile au inceput sa plateasca daca nu intreaga nunta macar o parte, si astfel vor putea sa imparta in mod egal parintilor numarul de invitati.

Daca esti traditionalista si parintii mirelui platesc ar trebui sa ai in vedere si parerea lor si sa faci mici compromisuri. La o nunta mare, cativa oameni in plus nu vor conta. Dar daca telul tau este intimitatea atunci tine-te pe pozitie si nu te lasa influentata de nimic - cu atat mai mult daca tu platesti.

Factorul mancare

Deoarece mancarea reprezinta cel mai probabil costul cel mai ridicat al nuntii si este calculat per total in functie de cate portii doresti, o nunta mai restransa poate reprezenta o economie foarte mare de bani. In functie de ce ai in meniu si de pozitionarea geografica a locatiei (orasele mai mari au mereu si preturi mai marri), o portie poate varia de la 40 de ron pana la 500 ron. Daca vrei poti sa incepi o lista imensa cu toate personele pe care le doresti si apoi poti sa iei pixul si sa tai de pe lista pana cand ajungi la bugetul dorit.

Locatia evenimentului

In functie de lista cu invitati te poti deide si asupra locatiei. Daca vrei sa inchiriezi o cabanuta la munte dar vrei sa inviti 200 de persoane, iti dai seama ca acest lucru va reprezenta o problema. Asa ca decide-te ce e mai important pentru tine: numarul invitatilor sau o locatie specifica. Daca alegi mai multi invitati, gaseste o locaatie care poate sa-i gazduiasca pe toti. Daca loctia este mai importanta, afla cati oameni poate gazdui si invita conform cu numarul dat.

Sentimente ranite

Daca solutia gasita ar putea rani sentimentecelor neinvitati, aminteste-ti ca verisorului tau indepartat s-ar putea sa-i fii la fel de indiferenta asa cum iti e si el tie, asa ca s-ar putea sa fie fericit ca nu este invitat. Acelasi lucru se preteaza si in cazul cunostintelor. O nunta nu este un motiv sa aduni toate cunostintele care ti-au fost prieteni in copilarie si ar trebui sa te concentrezi asupra persoanelor care conteaza acum.

Prietenul iubitului

In ceea ce priveste prietenii iubitului, pe careiti doresti sa nu-i fi cunoscut, poti incepe cu o regula de baza: voi sun teti doua persoane diferite, cu gusturi diferite si nu trebuie sa va placa si prietenii fiecaruia. Totusi daca ciocnesti un pahar cu prietenii lui in seara nuntii, nu va face nimanui rau.