Cum sa-ti organizezi nunta de la birou (fara a fi concediata)

Planificarea unei nunti ar putea fi un job full-time dar probili ca aveti deja una, stii tu, cea pe care o ai cu mult timp inainte de a avea inelul pe deget. Chiar dacă ai angajat o organizatoare de nunţi, probabil că va trebui în continuare să decizi in privinta unor lucruri. Cum se faci fata? Iată cum sa găsesti timp sa faci totul fără a te scalda in ape tulburi cu seful.

Când să faci ce

Găsirea furnizorilor: ziua

Cautarea furnizorilor online - verificarea site-urilor, citirea paginilor locale de pe Speciala.ro iti vor lua mai mult decat cele cinci minute înainte de o întâlnire. Un avertisment: Asiguraţi-vă că volumul de pe computerul dumneavoastră este oprit, sau cel puţin scazut! Dacă versiunea digitalizata a marsului miresei începe sa se auda, te-ai dat de gol.

Găsirea Inspiraţia: de zi

Iată un alt exemplu, în care internetul este cel mai bun prieten al tau - cauti rochii, buchete, precum şi alte produse online (doar verifica imaginile de pe Speciala.ro pentru mii de fotografii de nunta). Ai mult mai multe şanse de a gasi ceva, petrecand timpul online si astfel va trece si ziua plictisitoare de lucru.

Viziteaza furnizorii: Timp liber

Dacă nu faci doar o verificare a serviciilor lor, viziteaza furnizorul in zilele tale libere sau in week-end.

Vei vrea să vizitezi majoritatea furnizorilor si vei avea nevoie ca logodnicul tau sa vina cu tine. Mai important, dacă iti place furnizorul poti sta mai mult la taclale fără să-ti faci griji ca depasesti pauza de pranz. Mai bine fi precauta şi planuieste vizitele atunci când ştii că nu ai obligatii legate de serviciu.

Lucruri DIY: pe timp de noapte

Chiar crezi ca vei putea să ansamblezi tot programul de nunta la birou? Sau ca seful tau nu va observa că ai imprimat 200 carduri la imprimantă color? Proiectele de nunta (cum ar fi legarea fundelor la toate acele cutii care vor fi marturiile) sunt cu siguranta o activitate pe timp de noapte – relaxeaza-te cu un pahar de vin si un DVD din sezonul trecut din Grey's Anatomy ori în timp ce impaturesti 300 de foi de pergament.

Crearea listei: Oricand

Playlist-uri, liste cu invitati, şi chiar liste cu sarcini - indiferent dacă le gestionezi online sau pe hârtie, păstreaza-le la indemana, astfel încât ori de câte ori te gandesti la ceva, potii să le actualizezi.

3 Trucuri pentru a nu fii prins

Vrei sa nu fii detectata de radar - daca a devenit evident faptul că timpul de lucru a devenit timp de nunta, risti nu numai mânia colegilor tai sau chiar mai rău, a sefului tau. Nu poti lăsa ca planificarea nuntii sa iti ia intreaga zi, dar cu siguranta poti sa inlocuiesti timpul in care erai pe mess. Solutia: rezolva sarcinile şi obiective, şi nu lăsa ca planificarea sa afecteze performanţele tale.

Lucreaz online. Nu, repetăm, nu aduce organizatorul pentru nunta la locul de muncă. Un caiet plin cu idei decoratiuni şi tesaturi este mult prea evident (cu excepţia cazului in care esti decoratoare de interior). Lasă-l acasa si adauga idei intr-o agenda online. Ai posibilitatea să salvezi articole, fotografii si tot ce iti place.

Pazaste-te. Ar trebui să fie evident, dar fii corecta când vine vorba de planificare nuntii în timp ce ar trebui sa muncesti (stii tu, chestiile pe care trebuie sa le faci in fiecare zi, 8 ore pe zi minim..). Nu lăsa o pagina web legate de nuntă sau un document pe ecran dacă trebuie sa te ridici de la birou.

4 modalităţi de a maximiza timpul liber

Faci naveta? Cu metroul? Citeşte reviste de nunta sau uita-te peste liste. Cu trenul sau cu autobuzul? Foloseste un laptop sau un telefon conectat la intarnet sau, poti face cateva verificari cu furnizorii inainte ca ziua lor sa se aglomereze. Conduci? Utilizeaza sectiunea inregistrare de pe telefonul tău mobil pentru a înregistra orice izbucniri bruşte de inspiraţie. Indiferent cum faci naveta, utilizează un iPod sau CD player pentru a asculta potentiale melodii pentru primul dans – daca acasa nu ai avut chef cand esti in trafic poti sa le asculti.

Planul de pranz. Aloca cel puţin câteva zile pe săptămână, pentru a telefona furnizorilor. Cheia este sa planifici conversaţia în prealabil şi să facă o listă, astfel încât să poti fi rapidă şi cu tact. În acest fel, vei avea timp să te bucuri de acea salata de pui la grătar.

Antrenament. Nu te uita daor la stiri în timp ce pedalezi bicicleta. În schimb, poti folosi o parte din timp pentru a citi lucruri legate de nunta (de exemplu, printeaza o gramada de idei pentru ceremonie si petrecere). Dacă te duci la sala de sport la sfârşitul zilei, este un moment bun pentru a citi lista cu sarcini, bifezi ceea ce ai terminat, şi poti nota ce trebuie să faci în continuare.

Gatirea cinei. Fie că aştepti sa se incalzeasca cuptorul sau iei o pauza in timp ce logodnicul face totul, este un moment bun sa fii online. O oală supravegheata poate sa fiarba si singura, nu?

3 lucruri la care sa fi atenta

Limiteaza sursele. Dacă le ceri colegilor un mic sfat legat de nunta - chiar si ceva simplu de genul: "Îţi place rozul sau portocaliul? „ – asigura-te ca sunt pe lista de invitati. Cu cat de mult un coleg se simte implicat in nunta cu atat mai mult se va simti umilit în momentul în care plicul mare pătrat nu ajunge. Excepţie:cazul in care deja ati anuntat clar pe toata lumea lista invitatilor este limitata.

Scuzele iti sunt acceptate. Ai avut deadline pentru actualizarea unui proiect si seful vine si te vede pe Speciala.ro. Ce faci? Spune-i stadiul proiectului si spune-i ca aveai nevoie de 1 minut sa-ti limpezesti mintea inainte de a te apuca iar de munca. Apoi, încercaţi să nu se mai întâmple. Dacă vei trezi suspiciuni sefului tau, vei fi monitorizata mult mai atent.

Protejeaza-te. Căuta politica companiei pentru utilizarea calculatorului. Nici un angajator nu vrea ca tu să utilizezi computerul pentru motive personale, dar trebuie sa afli cat de intens este monitorizata activitatea online. Big Brother te priveste si va trebui probabil sa nu mai organizezi nunta la munca dar nu iti face griji. Vei găsi o modalitate sa le faci pe toate.