Cum sa-ti revi dupa greseli majore de eticheta

Ai fost vre-odata pusa in fata unui comentariu care era atat de nepotrivit incat te-a lasat cu gura cascata? Printre felicitari si urari de bine, probabil ca vei auzi si cateva remarci grosolane si enervante. Fi pregatita si lasa-i fara cuvinte.

„Esti sigura ca esti pregatita?

Traducere: Venind de la o cunostinta nemaritata, probabil ca fraza reprezinta propriile temeri. Ei nu sunt in pozitia de a face un angajament pentru o viata asa ca le este greu sa-si imagineze ca tu ai fi.

Revenire brusca: Emana incredere si nu lasa loc de dezbateri pe tema asta- „Absolut! Suntem foarte indragostiti si pregatiti sa fim impreuna tot restul vietii”

„Casatoria lor nu va dura.”

Traducere: Fie ca este reflectia propriilor probleme in casatorie sau un incident din trecut care l-au convins ca monogamia nu exista, persoana are un talent de a acri vestile bune.

Revenire brusca: Este usor sa te simti jignita de aceasta remarca dar incearca sa faci sa para o remarca amuzanta. Intreaba daca a fost lovit de expresul pesimismului de dimineata.

„Logodna este prea lunga.”

Traducere: Orice logodna care depaseste un an s-ar putea sa fie prea lunga pentru unii dar iti trbuie mult timp sa pui toate cap la cap. Comentariul s-ar putea sa fie facut pentru ca persoana in cauza este surprinsa nu rau intentionata.

Revenire brusca: Ai cateva variante acceptabile: explici ca furnizorii se gasesc doar cu un an inainte, ca trebuie sa mai strangi bani sau ca vrei sa termini mai intai ceva (facultatea, studii etc) inainte de a oficializa relatia.

„Logodna este prea scurta.”

Traducere: Desi tu si logodnicul tau discutati de ceva vreme, vestea s-ar putea sa-i ia pe unii prin surprindere. Persoana care spune asta nu crede ca veti termina totul la timp.

Revenire rapida: Asigura persoana in cauza ca desi logodna este scurta, tu deja pusesei pe roti organizarea cand ti-a pus marea intrebare. Fi calma- daca te agiti prea mult o sa dai senzatia ca intr-adevar v-ati cam grabit.

„Este inelul pe care il voiai?”

Traducere: Aproape orice inel atrage si comentarii rautacioase. Ba este prea mare, ba prea mic, ba prea fad, ba prea stralucitor. Toate aceste remarci nu vin decat din gelozie.

Revenire rapida: Este dreptul fiecarei femei proaspat logodite sa se mandreasca cu inelul primit. Dar daca primesti remarci negative la adresa lui, poti sa distragi tentia de la el spunand: „Suntem amandoi extrem de fericiti.”

„Rochia domnisoarei de onoare este prea urata.”

Traducere: Desi este un cliesu ca domnisoara de onoare sa se planga in legatura cu rochia pot fi si alte motive in spatele acestei remarci. Se poate ca ea sa nu stea chiar asa de bine cu banii si sa nu o vrea pe asta asa de scumpa sau pur si simplu sa i se para hidoasa.

Revenire rapida: Afla de ce nu ii place si incearca sa gasesti o solutie de compromis. Sugereaza sa fie in ton cu culoarea celorlalte rochii dar las-o sa aleaga forma care ei ii place.

„Ce idee minunata…o sa o fac si eu.”

Traducere: Imitarea este cea mai sincera forma de flatare dar se agraveaza cand o prietena iti fura o idee unica. Ia-o ca pe un compliment ca ideile tale sunt grozave si indreapta-ti prietena in alta directie.

Revenire rapida: Poti fi de acord cu faptul ca vrea sa o foloseasca la nunta, dar sugereaza ca poate nu o sa se potrivesca stilului de la nunta ei ci altceva se poate potrivi.

„Cine plateste pentru toate astea?”

Traducere: probabil ca sunt surprinsi de atatea detalii sau poate ca se intreaba cum au putut ai tai sa cheltuiasca atat pe o petrecere atat de frumoasa.

Revenire rapida: Daca nu vrei sa impartasesti aceasta informatie, poti sa il faci sa simta ca a intrecut limita „Imi pare rau dar asta este intre mine si logodnicul meu.”

„Eu voi fi invitat?”

Traducere: Nu e nevoie sa o analizam pe asta- persoana pur si simplu vrea sa participe la petrecere.

Revenire rapida: Decat sa il tot amani cu o replica de genul „Inca n-am terminat lista” poti sa-i explici ca bugetul si lista invitatilor sunt restranse asa ca lista cu invitati va contine persoane foarte apropiate familiei.

„Cat a costat aia?”

Traducere: se poate ca persoana in cauza sa planuiasca si ea nunta si sa aibă un real interes.

Revenire rapida: poti raspunde intr-un mod dramatic”M-a costat o mana si pe logodnicul meu un picior. Saptamana viitoare ne ducem sa ne operam. Romantic, nu?”

„Vreau sa tin un toast.”

Traducere: Vor sa stie toata lumea cat de mandrii sunt ca v-ati pus pirostiile. Si un minut in lumina refectoarelor s-ar putea sa le satisfaca alte dorinte pe care le-ar putea avea.

Revenire rapida: Spune-i ca esti flatata de oferta dar ca vrei sa mentii numarul toasturilor la un nivel cat mai mic,

„Cand vin copiii?”

Traducere: Bucuria unei nunti ii face pe oameni sa fie entuziasti cu privire la evenimentele majore care voe veni. Curiozitatea in privita planurilor pentru copii este naturala.

Revenire rapida: chiar daca ai un plan legat de copii, fi vaga. Incearca „ Ne-ar placea sa fim parinti intr-o zi dar luam lucrulile pas cu pas, incepand cu nunta.’