A doua casatorie: cum sa o iei de la capat

Te recasatoresti? Felicitari! De data asta poti incerca orice. Daca prima nunta a avut loc la un restaurant micut de cartier, atunci acum poti sa sarbatoresti intr-un mod grandios. Preferi o petrecere intima cu prietenii si familia? Si asta e OK. Organizarea unei nunti poate fi mai amuzanta a doua oara (sau a treia). Iata ce trebuie sa stie cuplurile.

Logodna

Primele persoane carora trebuie sa le spuneti ca va casatoriti sunt copii din casatoriile anterioare. Daca exista, evident. Este foarte important. Chiar daca copii adora logodnicul se vor simti respinsi daca nu aud ei primii. Copii tai vor avea un tata vitreg prin urmare ar trebui sa afle acest lucru primii.

Imbracamintea

Mireselor, fiti voi insiva. Lasati personalitatea voastra sa se vada. Probabil ca ai purtat rochia traditionala cand te-ai maritat cu altcineva asa ca acum puteti purta ce doriti. Asta inseamna ca daca vre-odata ai vrut o rochie alba mare dar din anumite motive nu ai putut sa o ai, acum este momentul sa o porti. Probabil va trebui totusi sa sari peste voal deoarece acesta trebuie purtat cand esti prima data mireasa. In schimb, poarta o coronita sclipitoare sau una de flori.

Acelasi este si cazul mirelui. Poarta orice te face sa te simti confortabil.

Copiii

Include si copiii in ceremonie deoarece in cele din urma logodnicul tau va face parte din familia lor. Lasa-i sa fie cavaleri de onoare, domnisoare de onoare sau organizatori. Acestea fiind spuse, nu presupune ca ei vor sa fie implicati. Intreaba intotdeauna. Daca un copil arata ca nu prea doreste atunci nu insista. Asigura-ti copii ca prezenta lor va fi apreciata indiferent de rolul lor in ziua cea mare. Ca un gest dragut, aseaza-i la masa ta in timpul receptiei.

Casual sau formal?

Trebuie sa ia nunta viselor tale. Prima data nu a fost suficient de formala? Mergi pana la capat cu aceasta. Prea teapana prima data? Poti sa faci un gratar in gradina. Exista o singura regula: direaza-te!

Petreceri

Deoarece probabil ai toate ustensilele necesare poti alege teme interesante pentru petrecere:

Pentru tine: sala de dans, scuba diving sau un week-end spa

Pivnita cu vin: pahare de vin, cursuri de degustare de vin

Outdoor: schi, echipament de camping, binoclu, lectii de catarari, un gratar

Invitatiile

Daca organizezi o nunta eleganta si formala, invitatiile gravate sunt perfecte. Pentru o nunta informala, poti sa ai mai multe variante: creaza invitatia pe computer sau printeaz-o pe hartie de orez japoneza. Pentru nuntile casual scrie invitatiile pe baloane (invitatii vor trebui sa le unfle pentru a citi textul).

Problema banilor

In mod normal ar trebui sa impartiti cheltuielile intre voi doi. Dicutati ce ti de petrecere vreti fiecare si incercati sa faceti compromisuri. Scrieti un buget si nu-l depasiti. Daca rudele vor sa contribuie, accepta da rnu uita sa trimiti un cadou in semn de multumire.

Flori, fotograf, muzica si altele

Da-i bataie si alege cel mai bun fotograf, cel mai frumos buchet si o formatie fabuloasa. Pentru o nunta informala, poti ruga o ruda sau prieten cauia ii place camera sa fie „fotograful de onoare”. Totul depinde de buget si de gradul de formalitate.

Luna de miere

Includerea copiilor in organizarea nuntii poate fi o experienta plina de satisfactii dar in luna de miere ar trebui sa va duceti singuri. Daca ai copiii foarte mici, stati in vacanta cateva zile singuri apoi luati si copiii. Daca copiii sunt destul de mari sa stea singuri acasa, atunci poti pleca in aventura pe care o doreai.

Aminteste-ti: Chiar daca ati mai fost casatoriti, nu ati fost casatoriti unul cu altul. Fa-i din ziua cea mare una unica, o ocazie speciala.