Fii stapana pe sentimentul de vinovatie

El vorbeste despre beneficiile lunii de miere din Paris vs celei din Egipt dar singurul lucru din mintea ta este un mare sentiment de vinovatie. Chiar de cand ai inceput sa organizezi aceasta nunta ai un sentiment de vinovatie continuu. Poate ca ti-ai ignorat prietena, ai cheltuit mult prea mult din banii saracului tata sau ai tradat colegaul din clasa a treia pentru ca nu l-ai invitat la nunta. Daca toate astea iti suna familiar nu te ingrijora, nu esti singura mireasa care se lupta cu aceste dileme. Vina chiar poate sta in calea unei relatii bune. Si pentru ca femeile se invinovatesc mai des decat barbatii, probabil ca sunt multe mirese in situatia ta.

Femeile au standarde si asteptari atunci cand ajung la maturitate. Este logic ca o nunta iminenta va largi diferentele. In timp ce mirele se intreaba doar ce sa ia in bagajul pentru luna de miere mireasa e coplesita de grijirile tuturor pregatirilor de nunta.

Bineinteles ca este ziua ta cea mare si este de inteles daca nu dormni cateva nopti incercand sa-i faci pe toti fericiti dar daca vina iti consuma viata trebuie sa evaluezi motivul pentru care esti invinuita. Pune pe primul loc interesele tale, obiectivele tale, si ce ar trebui sa rezolvi si vei vedea ca zilele pana la nunta vor trece mai usor.

Vina este strans legata de parerea ta despre tine, nevoia de a fi placuta nevoia de a face altora pe placsi frica de respingere.

Spre exemplu vina legata de o lista prea scurta. Inainte de a mari creditul de pe card pentru a adauga alte locuri la petrecere, intreaba-te care este motivatia acestui gest. Te simti vinovata pentru ca nu poti cheltui cat ar cheltui o persoana „avuta” sau pentru ca esti dezamagita pentru ca o lista mai scurta te va impiedica sa-ti inviti prietenele din facultate? Daca este vorba de cea din urma varianta, fa-i schimbarile necesare. Daca este prima varianta trebuie sa realizezi ca este o problema de a te accepta asa cum esti si ca tu trebuie sa te multumesti pe tine mai intai de toate. Si ceilalti sunt importanti dar nu pe cheltuiala ta.

Urmatoarea faza este discutarea acestui subiect. Daca iubitul tau nu poate intelege de ce ai noduri in stomac, atunci incearca sa subliniezi de ce este important pentru tine sa ai un numar mare de invitati. Poate puteti gasi impreuna o solutie.

Imediat ce ai vorbit cu iubitul despre ce te face sa te simti inconfortabil, ai ati discutat cateva optiuni, preia controlul. Actioneaza pe baza deciziei tale de a taia costurile sau nu te mai simti vinovata.