Flori de nunta

Vrei sa gasesti simbolistica florilor? Uita-te peste urmatoarele date despre flori.

Acei boboci pe care vrei sa-i ai la nunta sunt plini de traditii istorice si culturale. Din Roma antica si Grecia antica, pana in Evul Mediu, am adunat cele mai bune obiceie legate de flori pe care le-am putut gasi. Citeste pentru a afla multe informatii pe care nu le stiai legate de flori.

In Tailanda, mama miresei si cea a mirelui mergeau spre altar pentru a-i impodobi cu puang-malai (ghirlande de flori). Acestea se puneau pe umerii mirilor pentru a le ura noroc in viata de cuplu.

Mirii suedezi si danezi coseau mici buchetele de ierburi cum ar fi usturoiul, rozmarin sau arpagic de haine pentru a le purta noroc.

Fratele mirelui indian presara la sfarsitul ceremoniei, deasupra cuplului petale de flori pentru a-i proteja de rau.

Miresele Greciei antice purtau adesea iedera la nunta ca simbol al iubirii nemurioare fata de dragii lor.

Miresele Romeni antice purtau buchetele de ierburi pentru a simboliza fidelitatea si fertilitatea si pentru a speria spiritele rele.

Veoetienii, care erau fascinati de semnificatia florilor, au popularizat trandafirul in cadrul nuntii deoarece reprezenta iubire adevarata.

Tot in epoca Victoriana, mireasa arunca buchetul unei prietene pentru a proteja aceea prietena (de rau bineinteles) si pentru a-i oferi noroc. Asta a ajuns sa insemne ca daca o femeie singura prinde buchetul se va marita.

Intr-o nunta ortodoxa greceasca, coronite de flori de portocal erau facute pentru mire si mireasa. Ei chiar au inclus aceste flori in broderia delicata a rochiei de mireasa. Bobocii simbolizeaza virginitatea si puritatea deoarece sunt albi si fragili si emana un miros dulce delicat.

In Anglia Tudorilor, miresele purtau galbenele scaldate in apa de trandafiri si le mancau dupa deoarece erau considerate afrodiziac.

Potrivit traditiilor italiene, bara din fata a masinii cu care fugeau era decorata cu flori care sa paveze drumul catre o casatorie fericita.

In Evul Mediu, o planta amara, artemisia, era incorporata in buchetele mireselor pentru a se asigura ca mariajul va rezista atat amaralii cat si dulcetii.

Potrivit traditiei indiene atat mirele cat si mireasa purtau pe cap o coronita.