Furnizorii: Ghid complet pentru contract

Sa stabilim ceva de la bun inceput: ori de cate ori angajezi un fotograf, cameraman, florar, coafeza, locatie sau orice alt ceva legat de nunta, pune totul pe hartie. Daca dai un avans fara contract nu vei avea nici un fel de garantii. Citeste tot de pe contract si factura si asigura-te ca ai contract pentru orice servicu pe care stilul nuntii il cere.

Flexibilitate

Probabil ca nu vrei sa te gandesti la rezultatul unei ninsori in martie asupra nuntii tale la cort. Daca vrei sa te asiguri ca restaurantul hotelului va fi disponibil, trece aceasta clauza in contract. Nu te teme sa modifici contractul cadru pe care furnizorul il are. Daca cerinta ta este rezonabila, si furnizorul nu vrea sa o treaca, atunci cauta in alta parte.

Rambursare

Orice contract trebuie sa includa o clauza care sa spuna ce rambursare vei primi daca anulezi si ce penalitati trebuie sa plateasca furnizorul daca el este cel care anuleaza. In cazul formatiei si DJ-ului poti include o „clauza macarena”. Daca ei canta cevaa de pe lista ta cu „cantece pe care NU le vreau” atunci trebuie sa mai reduca putin facutra.

Detaliile care vor interveni

Ce faci daca ai luat o decizie dar n-ai finalizat detaliile? De exemplu stii ca vrei trandafiri multi dar nu stii exact pretul pieselor centrale. Faci un contract cand rezervi serviciul si incluzi o suma generala care nu trebuie depasita dar adauga o propozitie care sa sublinieze faptul ca detaliile vor fi inmanate in scris pana la o anumita data.

Ce contine

La fiecare contract scrie:

Ziua din saptamana

Data nuntii

Ora la care furnizorul trebuie sa fie prezent

Ziua si data in care un anumit obiect trebuie furnizat

Nota. Cand ai de a face cu furnizori care trebuie sa aduca marfa chiar in ziua nuntii, asigura-te ca ai un numar de telefon al acestuia in cazul in care intervine ceva.

Chitante

Cand comanzi anumite obiecte cum ar fi invitatiile, marturiile, rochia sau costumul, contractul va putea fi chiar de marimea unei chitante. Acestea fiind spuse trebuie sa includa:

Data nuntii

Stilul

Data la care obiectul poate fi ridicat

Pretul si ratele

Scrie ce include pretul (cum ar fi accesorii, livrare sau plicuri)

Verifica la fiecare sectiune Speciala punctele pe care trebuie sa le ai in contractul cu diversi furnizori.