Noutati de nunta : Cum sa pastrezi tortul de nunta

Aflati care este valabilitatea tortului de nunta

Unele torturi se pot pastra la congelator mai bine decat altele. Cu cat sunt mai delicate ingredientele de tort, cu atat mai uscat va deveni tortul pus in congelator. Printre torturile care au o valabilitate mai mare sunt cele de ciocolata, de alune, de migdale si cel din morcovi. Printre torturile care nu prea rezista mult la frigider se numara cel de ciocolata alba, torturi cu fructe proaspete si torturi cu umplutura de frisca.

Tortul de rezerva
Daca aveti un tort care nu rezista la congelator, procedati asemenea multor cupluri si, cu ocazia primului an aniversar, comandati un tort proaspat cu aceeasi aroma ca a tortului de nunta. Chiar daca aveti un tort viguros va sfatuim sa depozitati torturile nu mai mult de doua luni. Ca toate produsele congelate, dupa un an la frigider, orice tort isi pierde din gust. Daca totusi va decideti sa pastrati tortul timp de un an, concentrati-va pe amintirea momentelor de la nunta, nu pe gustul tortului.

Sfat
Nu puneti mana pe varful tortului! Evitati sa taiati tortul in congelator - cu cat expuneti tortul mai mult, cu atat mai putin proaspat va fi cu ocazia aniversarii.

Cum sa impachetati tortul
Instruiti personalul de catering sa ia varful tortului si sa il depoziteze pentru transport. Numiti pe cineva dintre prieteni sau membri ai familiei sa il duca acasa. O data ce a ajuns acasa, acea persoana ar trebui sa faca urmatoarele lucruri:
1. Sa ia florile de zahar si sa le puna deoparte.
2. Sa racoreasca tortul bine inainte de a-l impacheta astfel incat el sa fie inghetat.
3. Sa inveleasca tortul in mai multe straturi de plastic, nu folie de aluminiu.
4. Sa sigileze tortul impachetat intr-o punga cu aer si sa il puna in frigider.
5. Sa puna o panglica si sa lege pachetul astfel incat sa nu cumva sa il confunde cu altceva.