Noutati de nunta despre aranjamentele florale: Butoni confectionati de mana

Lasati in seama decoratorului floral treburile mai complicate si dedicati-va unei alte ocupatii; de exemplu, pentru a adauga o nota personala, puteti confectiona de mana butonii de la camasa mirelui.

Va sugeram sa folositi o floare rezistenta, cum ar fi trandafirul sau o cala lila minuscula; ambele pot supravietui atunci cand se lucreaza la un aranjament cu ele. Puteti confectiona butonii cu o zi inainte de nunta, si asigurati-va ca aveti mai multe flori pentru a exersa pe ele. Iata un ghid practic despre cum sa confectionati chiar dumneavoastra butonii.


Pasul 1: Selectarea si pregatirea buchetelor de boboci

- Alegeti buchetele de boboci
- Inlaturati excesul de frunze si spini, dar si petalele stricate
- Umpleti chiuveta sau o galeata cu apa, si, tinand tulpinile sub apa, folositi un cutter sau un cutit pentru a taia tulpinile la un unghi de aproximativ 5 cm din partea de jos
- Permiteti florilor sa absoarba apa pentru cateva secunde, cu tulpinile sub apa, apa plasati-le intr-o galeata umpluta pe jumatate cu apa rece pana cand sunteti gata sa le folositi

Nota: Daca lucrati cu trandafiri si capetele inca nu s-au deschis, puteti sa le fortati un pic prin plasarea tulpinilor intr-o galeata cu apa calda; procedati asa doar pentru cateva minute chiar inainte de a folosi florile, altfel exista riscul sa le stricati.

Pasul 2: Alegerea si pregatirea florilor ce urmeaza sa fie folosite

- Alegeti o tulpina sau/si o floare pentru buton
- Folositi un cutter sau un cutit ascutit pentru a taia tulpina la o lungime de aproximativ 7 cm
- Creati "un pat" pentru floare: Luati o frunză de iederă, o frunza de feriga, sau alta verdeata şi puneţi-o în spatele florii. "Patul" n-ar trebui sa fie mai mare de varful florii, si ar trebui sa fie vizibil din parti.

- Plasati o sarma de 12 cm in spatele tulpinii


Pasul 3: Confectionarea butonilor

- Pregatiti tulpinele: Incepand cu varful tulpinii, incepeti sa impachetati scotch floral in josul tulpinei, in spirala, pentru a le lega pe amandoua impreuna; impachetati pana cand aproximativ 1 cm de tulpina este acoperit.
- Inlaturati tulpina excesiva si continuati sa imbracati cu scotch floral in jurul sarmei cam 7 cm in jos, apoi urcati inapoi spre capul florii
- O data ce ati ajuns in varf, infasurati scotch floral de mai multe ori pana cand e sigur
- Inlaturati schiochul ce este de prisos


Pasul 4: Securizarea butonilor

- Incheiati tulpina butonului. Inlaturati partea cu sarma si impachetata astfel incat lungimea totala sa fie de 4 cm

- Buclati capatul in jurul unui varf de creion si apucati varful pentru a-l incheia
- Atasati o funda de panglica, daca doriti
- In functie de greutatea butonului, inserati unul sau doua ace de perla in tulpina pentru a le folosi mai tarziu daca e cazul

Butonii sunt acum gata! Aburiti-i cu apa si plasati-i intr-o punga in care suflati un pic de aer pentru a crea spatiu in jurul butonilor. Puteti pune doi butoni in aceeasi punga.