Nunti asiatice- traditii coreene

Vrei sa incluzi mostenirea coreana in nunta dar nu stii de unde sa incepi? Iata cateva obiceiuri coreene pe care le poti adauga.

Logodna

Conform traditiei cadoul de logodna era adus acasa la mireasa de un grup de prieteni apropiati ai mirelui. Cadourile erau puse intr-o cutie numita hahm. Grupul de imbraca in costume si isi vopseau fata cu negru si se duceau la mireasa cantand. Se opreau chiar in fata casei si strigau „Hanm de vanzare!” familia miresei trebui sa iasa afara si sa dea bani grupului. Grupul era mituit prin negocieri amuzante pana cand ultumul hahm era livrat.

Petrecerile de logodna

Mireasa poarta traditionala hanbok (o rochie speciala pentru logodna). Distractia este nelipsita deoarece fie angajeaza o formatie coreana sau membrii familiei canta in stil karaoke.

O gasca salbatica

Inainte de nunta are loc un obicei foarte frumos: mirele ii daruieste mamei miresei o gasca salbatica. In trecut era folosita chiar o gasca salbatica dar acum a fost inlocuita de o gasca de lemn. Gastele salbatice se imperecheaza pe viata asa ca reprezenta o promisiune ca va avea grija de fata ei toata viata.

O tartacuta de vin

Nunta la coreeni esti tinuta in mod traditional la casa miresei. Juramintele sunt facute in timpul unei ceremonii numite kunbere. Mirele si mireasa isi jura unul altuia dragostea si totul este pecetluit prin sorbirea unui vin special turnat inr-o tartacuta crescuta de mama fetei.

Curmale si castane

La cateva zile de la ceremonie, cuplul trebuie sa se duca la familia mirelui pentru o alta ceremonie legata de nunta numita p’ye-baek. Aici mireasa ofera curmale si castane- simboluri pentru copii- parintilor mirelui, toti fiind asezati la o masa joasa. Parintii accepta si ii daruiesc si ei o ceasca de sake. Ei arunca castanele si curmalele spre mireasa care incearca sa le prinda in fusta ei.

Petrecerea de nunta

Petrecerile coreene de nunta pot fi foarte simple: supa de taietei fiind singurul fel de mancare obligatoriu. Defapt petrecerea de nunta este numita kook soo sang care inseamna petrecere cu taietei. Taieteii lungi simbolizeaza dorinta pentru o viata lunga si fericita. Dok, o prajitura din orez lipicios este un must have la nuntile coreene.