Nuntile americane: intrebari si raspunsuri despre traditiile afro-americane

Ce trenduri sunt in nuntile afro-americane in prezent?

Cuplurile doresc o nota personala in zilele noastre si se indreapta care mostenirea pe care o au pentru a reusi sa personalizeze nunta. Traditia aficana lasa loc pentru o marie varietate de cai de exprimare- sunt foarte multe obiceiuri de unde poti alege, de la cele est aficane, egiptene pana la cele marocane.

Care sunt obiceiurile care deosebesc nuntile africane de celelalte?

In cultura aficana se crede ca o nunta, desi sarbatoreste un cuplu, este si un prilej de a sarbatori familia- atat cele existente cat si cea care tocmai se formeaza. Se pune un accent foarte mare pe rolul familiilor in uniune. Traditiile africane celebreaza familia mai mult decat orice alta cultura prin modalitati care sunt sacre si prin binecuvantari speciale. Si aceste aspecte sunt adesea incorporate in nuntile moderne.

Cum poate obtine un cuplu binecuvantarea?

Traditia pune un mare accent pe binecuvantare. In zilele noastre asta presupune o intalnire de familie chair daca trebuie sa calatoresti pentru a putea participa. Astfel se formeaza o legatura care ii va sprijini pe cei doi logodnici si in vremuri grele si in cele bune.

Ce se intampla cand cele doua familii se intalnesc?

Cand doua familii se intalnesc ele se unesc spiritual. Se fac schimburi de cadouri, se spun rugaciuni, licori speciale sunt turnate pentru a slavi stramosii si familiile povestesc intamplari din vietile lor. In cultura africana acest lucru simbolizeaza chiar casatoria- o casatorie la nivel spiritual. Si astazi se mai pastreaza aceste ritualuri.

De ce este petrecerea atat de bogata in cultura afro-americana?

Petrecerea de nunta reprezinta introducerea cuplului in societate si cei doi devin stalpi ai acesteia. Manacrea are o conotatie sacra. Deoarece intregul sat era invitat sa rupa painea pentru a celebra noul cuplu, manacrea era foarte importanta.

Ce fac aceste ritualuri pentru cuplul afro-american?

Pastreaza spiritul viu- sentimentul ca faptele si vorbele cuiva inseamna ceva si realizarea faptului ca devin o familie. Stramosii au creat aceste ritualuri ca o polita de asigurare pentru vremuri grele.

Aceste traditii apartin exclusiv culturii afro-americane sau ideile lor se pot aplica oricarui tip de nunta?

Aceste traditii apartin culturii afro-americane dar sunt universale. Orice cuplu care se casatoreste ar trebui sa aibe cunostintele despre mostenirea lor spirituala. Oamenii nu mai simt nevoia sa apartina mai intai unei comunitati si apoi sa faca parte dintr-o relatie. Pretentiile exagerate sunt drept rezultat. Partenerul tau nu te face fericita, numai tu te poti face fericita. Creaza o legatura spirituala cu tine insati apoi cu partenerul- aceasta este secretul casatoriilor de durata.