Nuntile latino-americane- un conglomerat de traditii

Felicitaciones! Te casatoresti. Avem cateva idei tocmai din America Latina pentru a te ajuta sa-ti faci o fiesta fabuloasa.

A donde casarse? (Unde te casatoresti?)

Alege un loc cu insemnatate pentru locatie. Cauta un loc care sa faca o trimitere catre America latina, cum ar fi un muzeu cultural, o biserica importanta sau un restaurant cu specific latin. Si nu uita de decoratiuni: foloseste panza colorata, flori si ceramica. Poti chiar sa atarni o pinata de tavan. In nuntile portoricane o papusa imbracata in mireasa este plasata in fata mesei.

Para la novia (Pentru mireasa)

Inca nu te-ai decis ce vestido de bodas (rochia de mireasa) vei alege? Pentru un aer rafinal latin, gandeste-te sa porti un voal mantilla, sau o rochie usoara cu o jacheta tip bolero. Sau cauta o rochie in stil flamenco cu incretituri pe poale. Ai nevoie de ceva albastru? Multe mirese din Ameica latina folosesc un slip de culoare bleu. Albul nu te inspira? Ei bine, in Spania miresele poarta negru pentru asi arata dovotamentul pana la moarte. Cateva pete de rosu si negru vor completa peisajul. Dar daca pentru tine este prea mult, atunci poti imbraca alaiul in rosu si negru.

La procesion (Procesiunea)

Cine merge spre altar? In Argentina mireasa este escortata de tatal ei. Nu exista domnisoare de onoare si nici cavaleri si doar cuplurile de parinti stau alaturi de miri la altar. Acelasi lucru se intampla si in Chile.

Arras (Monede)

In timpul ceremoniilor catlice din Spania, Panama si Mexico, mirele ofera miresei 13 monede de aur, cunoscute ca si Arras, pentru a arata abilitatea de a sprijini material mireasa. Monezile sunt sfintite de preot . Vrei un ritual mai echilibrat? Gandeste-te sa daiti unul altuia monede care sa simbolizeze responsabilitatea.

Los Anillos (Inelele)

Nu toata lumea asteapta pana in ziua cea mare sa poarte verighetele. In Chile cuplurilor logodite poarta verighetele pe degete pana se casatoresc si dupa nunta le shimba pe mana stanga. Si cuplurile argentiniene fac schimb de inele cand se logodesc.

Madrinas y Padrinos (Nasii)

In intreaga America Latina, nasii ii ajuta pe cei doi logodnici de-alungul intregii nunti. In Mexic madrinas si padrinos sunt sponsorii nuntii, sustinand cuplul atat moral cat si financiar. In Bolivia si Ecuator compradres si compradrazgo sunt alesi fie la botez fie la casatorie. Ei joaca un rol major la nunta si continua sa sprijine cuplul pe tot parcursul vietii.

Ate el nudo (Legarea nodului)

In Guatemala, cuplul se leaga cu o franghie de argint pe parcursul ceremoniei. Cuplurile mexicane au un ritual asemanator dar folosesc un rosario sau franghie alba pe umeri in forma de 8 pentru a simboliza uniunea.

Bebidas (Bauturile)

Este timpul sa petreci! Roaga barmanul sa aduca multa sangria, o combinatie delicioasa din vin, coniac, zahar, fructe si sifon. Sau serveste o selectie de cocktailuri Latino-Americane cum ar fi caipirinha. In ceea ce priveste bautura nealcoolica sucurile mexicane au arome de fructe exotice. Nu uita sa servesti o cafea con leche alaturi de tort.

Comidas latinas (mancare latina)

Pentru aperitiv poti incerca pasteles sau empanadas, produse de patiserie columbiene umplute cu carne si legume. Spaniolele tapas sunt perfecte pentru aperitiv. Toate aceste bucatele pot veni sub multe forme: muraturi, masline, branza, omleta, paine taraneasca prajita, legume picante. Pentru un aer cu adevarat latin poti aseza o masa cu tacos si fajitas. Un alt fel de mancare pe care trebuie sa il ai include orez, paella, arroz con polo (pui cu orez), rope vieja (tocana de vita)si plantains (banane prajite). Pentru desert tarta de fructe, bineinteles.

Bailemos (Sa dansam)

Exista o varietate mare de muzica latino si ai de unde alege: salsa, merengue, mambo, flamenco sau samba. Pentru un prim dans de efect ia cateva lectii de tangou si surprinde-ti oaspetii. Angajeaza o trupa mariachi sau o formatie cubaneza pentru a-i face pe toti sa danseze. La nuntile mexicane inainte de a incepe dansul, toti invitatii fac un cerc in jurul mirilor in forma de inima. In Cuba intalnim dansul banilor in care fiecare barbat care danseaza cu mireasa trebuie sa-i lege de rochie bani.

Regalos (Cadouri)

In Puerto Rico mici marturii numite capias, sunt date oaspetilor la intrarea in restaurant. Sunt facute din pene la care sunt legate numele mirilor si data nuntii. Pentru nunta ta poti darui oaspetilor mici prajiturele spaniole invelite in tul sau materiale spaniole. Daca va caracterizeaza puteti folosi drept marturii mici schelete imbracate in mire si mireasa pe care mexicanii le folosesc pentru Dia de los Muertos (Ziua Mortilor- care defapt celebreaza viata).

Donde Estan? (Unde sunt?)

Abia astepti sa inceapa luna de miere? Ei bine, in Venezuela cuplurile fug de la propria nunta. Dar nimeni nu se supara daca observa ca mirii lipsesc- se considera ca aduce noroc.