Nuntile protestante

Cu 12 luni inainte

Incepe sa vizionezi ceremonia. Va fi lunga si simbolica sau scurta si draguta? Vrei sa incluzi toate ritualurile sau doar punctele principale?

Alege data si ora nuntii in functie de preferintele tale. In functie de fiecare biserica, s-ar putea sa fie zile in timpul anului cand nu ai voie sa faci nunti. Alege o locatie si un preot. Tine cont de faptul ca multi preoti nu vor sa casatoreasca cupluri in afara bisericii. Afla care sunt cerintele legate de nunta ale bisericii tale. O confesiune s-ar putea sa fie necesara sau dovata botezului.

Daca tu si iubitul tau aveti religii diferite intreaba preotul despre conditiile necesare pentru casatoriile ecumenice.

Daca este cea de-a doua nunta a amandoura, intreaba pastorul daca biserica are conditii in cazul recasatoriei.

Cu 9-11 luni inainte

Intalneste-te cu pastorul pentru a discuta structura cremoniei si cerintele in cazul casatoriei. Preotul s-ar putea sa va roage sa alegeti binecuvantarile pentru ceremonie.

Alege insotitorii si roaga-i sa faca onorurile. Asigura-te ca inteleg ce implica acest lucru.

Desi majoritatea protestantilor nu cer consiliere inaintea casatoriei, ei recomanda sa te intalnesti cu preotul pentru a discuta probleme legate de casatorie.

Afla de la preot daca sunt anumite cerinte privitoare la rochie cum ar fi acoperirea unerilor miresei.

Cu 6-8 luni inainte

Consulat-te cu papetarul cu privire la invitatii, program sau carduri de masa. Ar trebui sa iei in calcul si carduri pentru locurile in buserica sa te asiguri ca familia va sta in primele randuri. Alege muzica pentru ceremonie si muzicienii.

Cu 3-4 luni inainte

Vorbeste cu persoanele care vor sa cante sau sa citeasca.

Ia in considerare decoratiuni specifice necesare pentru biserica cum ar fi covorul spre altar, flori, lumanari.

Cu 2 luni inainte

Comanda programul ceremoniei daca vrei sa le folosesti. Este folositor un astfel de program deoarece invitatii care nu sunt protestanti vor intelege simbolistica acestui tip de nunta.

Pregateste si trimite invitatiile incluzand cardurile pentru locurile in biserica, pentru cei pe care ii vrei in primul rand.

Incepe sa lucrezi la juraminte daca vi le scrieti voi.

Cu 3-4 saptamani inainte

Intalneste-te ultima data cu preotul

Finalizeaza juramintele, si alte detalii speciale ale ceremoniei