Previne problemele

In mod cert nu ai acoperit toare detaliile receptiei pana nu ai citit aceste sfaturi.

Ati fost un cuplu harnic si v-ati pregatit pentru orice tip de catastrofa posibila de la vin rosu patat pe matase alba pana la furnizorii care nu apar. Crezi ca ai trecut pe lista toate detaliile? Poate ca nu! Sunt cateva probleme dificil de preintampinat dar nu te ingrijora pentru ca noi iti dam cateva sfaturi.

Copii salbatici

Problema: fetita cu florile, verisorul cel mic, asa angelici la ceremonie, au luat-o RAZNA dupa ce s-au infruptat din tortul dulce. Copii sunt copii dar asta nu inseamna ca trebuie sa tipe sa planga si sa alerge la o receptie formala.

Solutia: Poti sa-i imbraci in fracuri si rochite dar nu-i poti obliga sa se conformeze unei petreceri formale. Daca inviti copii va trebui sa intelegi ca s-ar putea sa nu reziste fara sa-si stapaneasca energia. Acestea fiind spuse sunt modalitati pentru a-i face sa nu se ciocneasca de lucruri sau sa faca dezordine.

Neastamparatii de copii ar trebui sa aiba o masa a lor fara piese centrale. In schimb, acopera masa cu hartie si pune o carte de colorat cu culori pentru fiecare. In locul unei mese de 5 stele, alege un meniu care place copiilor - poate un cheeseburger sau aripioare. Daca esti ingrijorata ca o vor lua razna angajeaza o bona fie la locatie, fie in afara ei. Ia „trupei” o camera la hotel si pregateste-le o seara de desene animate cu The Lion King si Shrek sau angajeaza un clovn sau magician care sa-i distreze. Neavand copii pe cap, vei putea mentine totul la nivelul adultilor.

Atenuarea catastrofei cu rochia

Problema: Este dimineata nuntii si ploua. Ceremonia si receptia au loc intr-un spatiu inchia dar va trebui sa mergi de la limuzina pana inauntru cu rochia aceea voluminoasa de printesa. Poti arunca o copertina pe tine sau o pelerina de ploaie dar avem solutii mai stilate.

Solutia: Niciun cuplu nu doreste ca la nunta sa ploua desi se spune ca ai noroc daca se intampla asta. Daca esti ingrijorata ca nu vei fi norocoasa gandeste-te sa iei o umbrela de golf. De ce? Pentru ca este singura care te poate acoperi in intregime de la limuzina in biserica sau restaurant fara a lasa nici macar un strop sa ajunga pe rochie.

Responsabilitatea si bautura

Problema: Stii ca petrecerea este un real succes cand incepi sa ramai fara alimente mai ales lichior. Toata lumea se simte bine dar nu toata lumea poate conduce. Ce faci in privinta asta?

Solutia: Probabil ca stii ca multi miri responsabili inchiriaza autobuze pentru a-i duce pe oaspeti la locatii. Ceea ce nu stii este faptul ca poate vei avea nevoie sa faci mai multe drumuri. Desi nu toti iti spun ca vor avea nevoie de trasport dupa nunta, dupa cateva cocktailuri s-ar putea sa fie nevoie. Cateva curse in plus ale autobuzului te va asigura ca toti ajung acasa in siguranta.

Nu atat de proaspete

Problema: Felul principal nici nu a fost servit si florile deja incep sa se ofileasca. Se intampla si florilor celor mai bune, mai des decat crezi.

Solutia: maroniul s-ar putea sa fie o culoare draguta pentru nunta dar nu si pentru flori. Cand faci cumparaturi alege boboci proaspeti care vor rezista si care nu se destrama usor, mai ales daca iti faci nunta intr-un loc calduros sau cu umiditate. Floarea soarelui, gerbera, daliile, crinii si hortensiile sunt un pariu sigur deoarece cozile sunt lemnoase si au petalele usor dure. Evita florile hiper-sensibile cum ar fi gardeniile, lacrimioarele si lalelele care se vor pali mai usor.

Daca vrei neaparat una din aceste flori poti lua cateva masuri preventive. Florarul ar trebui sa aibă grija cum taie si ingrijeste florile dar poti ajuta si tu la prelungirea vietii lor prin evitarea expunerii la surse de caldura chiar si la ferestre cu orientarea spre sud. Daca aranjamentele vor veni in vaze asigura-te ca au fost curatate cu solutie dezinfectanta pentru a preveni ofilirea.

Hartia

Problema: Ai ales furnizorii, ai trecut totul pe hartie, ai spus cerintele tale si dorintele exceptand acele mici detalii pe care le-ai facut la telefon deoarece te-ai razgandit si ai renegociat. Totul facut cu cap. Cel putin pana primesti factura si te chinui sa-ti amintesti exact cat au spus ca va costa fiecare produs in parte. Nu vrei sa cheltui mai mult decat ai planuit dar nu stii ce sa faci cu tot ce nu e trecut pe hartie?

Solutia: Termina ce ai inceput. Nu conteaza cat de mic cat de neinsemnat este un lucru, trece-l pe hartie. Daca nu vrei sa modifici contractul de cate ori vrei ceva, poti urmari tot ce ai discutat la telefon, cerand totul in scris intr-un mail de confirmare. Nu trebuie sa fie ceva elaborat doar un simplu „Multumesc pentru timpul acordat la telefon. Doresc sa confirm ca friptura pentru 150 de persoane cost X lei”. Pastreaza o copie a tuturor mesajelor si poti face un sumar intr-un mail pentru confirmarea furnizorului. In acest fel, nu vei avea discutii cand va veni timpul sa platesti.

Invitatii au disparut

Problema: Ceremonia religioasa s-a terminat si este timpul sa inceapa petrecerea. Mancare delicioasa, bautura fabuloasa…..dar unde sunt oaspetii? Sosind in gramezi ravasite inca dezorientati dupa calatoria de la ceremonie la restaurant. Oh, nu!

Solutia: exceptand situatiile in care ai ceremonia si petrecerea in acelasi locatie va trebui sa vorbesti cu o persoana care are o masina cu capacitate mare, pentru a trasporta invitatii care nu au locuri in masini. Mai mult, va trebui sa rogi organizatoarea sa-i adune pe toti pentru a le indica directiile de mers.

Poti pune in programul de nunta si o mica harta care sa indice locurile unde vor avea loc ceremoniile importante din nunta.

Sa fie lumina

Problema: Nimic nu poate intrece o priveliste uimitoare a apusului decat daca invitatii sunt orbiti de acesta. Si lumanarile care sunt coplesite de lumina naturala intra in acelasi registru. Cine stia ce pot face atat de multe ferestre?

Solutia: Nu fi dezamagita de privelistea superba a locatiei. Poti aranja sa o vezi in momentul in care incepe receptia. Daca stii ca va fi multa lumina (chiar si putina) poti sa aranjezi iluminarea in functie de aceasta. Te temin ca va fi prea luminos? Comanda draperii colorate sau doar pune material pentru a impiedica lumina sa intre. Crezi ca totul va fi prea intunecat atunci cand se asterne seara? Poti modifica iluminarea salii setand-o conform cu atmosfera, eventual folosind lumanari.

Acoperis cu surprize

Problema: nuntile outdoor sunt superbe. Superbe sunt si flora, fauna, cerul care se intinde deasupra ta si ploaia torentiala care a inceput cu cateva minute inainte de receptie. Dar, bineinteles, acum esti pregatita datorita umbrelei de mai sus. Ce te faci daca apar alte complicatii?

Cand vine vorba de nunti outdoor, un plan B este la fel de folositor ca un plan A.Si nu te opresti la cort. Odata ce ai rezolvat o problema apare alta cum ar fi invitati care vin plini de noroi.

Solutia: Daca nu vrei sa-ti tii rochia ridicata ore intregi alege solutia C: curata. Cand aranjezi totul cu furnizorul cortului asigura-te ca iti pot da si niste covorase care vor fi puse la intrare pentru ca oaspetii sa se poata sterge pe picioare. Daca cerul se arata amenintator, poti doar sa rogi pe organizatoare sa intinda covorasele. In acest fel podeau va fi curata.

Dansand in intuneric

Problema: Cineva a stins lumina la receptia ta romantica la lumina lumanarilor? Oh, stai…lumanarile se sting. Ups!

Solutia: Nu vrei ca lumanarile sa se termine inainte de sfarsitul petrecerii? Atunci cand faci cumparaturile pentru decoratiuni ia cate o lumanare din fiecare fel. Intr-o zi cand esti mai mult timp acasa (desi stii- nu lasa lumanarile nesupravegheate) aprinde-le in acelasi timp, la o ora exacta ca sa iti amintesti usor, si vezi care tine cel mai mult. Nu trebuie sa stai sa le verifici permanent pana se sting. Odata ce stii ca vor rezista pe parcursul petrecerii, poti sa cumperi ce cantitate doresti.