primele lucruri pe care trebuie sa le faci dupa ce te-ai logodit

Imediat ce socul de a fi logodita se duce, va trebui sa iei multe decizii. Nu te simti coplesita. Iata primele 9 lucruri pe care trebuie sa le faci dupa ce te-ai logodit.

Stabileste un orar

Primul lucru la care trebuie sa te gandesti este cat va dura logodna. Asta depinde de cativa factori cum ar fi o data ideala sau de cat timp ai nevoie sa te pregatesti. O logodna tipica dureaza de la 6 luni la 1 an jumatate sau mai mult. Daca te-ai logodit pe perioada sarbatorilor de iarna dar vrei o nunta vara, asigura-te ca ai suficient timp pentru planning ca sa nu o iei razna. Mai mult, tine cont de faptul ca majotitatea furnizorilor si locatiilor trebuie contractate cu un an inainte.

Imagineaza-ti stilul

Stilul nuntii se va vedea in primul rand prin locatia aleasa fie ca e vorba de un ballroom luxos sau de o nunta la curte. Discuta cu logodnicul unde va avea loc nunta (in orasul natal sau in cel in care locuiti spre exemplu) si apoi incepe sa cauti locatii care se potrivesc stilului nuntii.

Stabileste un buget

In cele din urma, banii nu visele determina marimea si stilul unei nunti. Asa ca ce afecteaza pretul?

Formalitatea- In general, cu cat mai formala este receptia, cu atat va fi mai scumpa, luand in considerare faptul ca va trebui sa asortezi locatia, mancarea, decorul si tonul general.

Data si ora- sambetele, zilele de vara si serile sunt cele mai costisitoare.

Locatia- In cele mai multe cazuri nuntile in orase mari sunt mult mai scumpe decat cele din orasele mici.

Stabileste o data

Alegerea unei date poate fi mai dificila decat crezi. Trebuie sa tii cont de cateva lucruri:cat timp iti va lua sa pregatesti totul? Vre-unul dintre cei dragi au in aceeasi data un alt eveniment major (nastere, absolvire, vacata)? Daca vrei neaparat o anumita formatie, fotograf sau locatie atunci acesti furnizori vor deveni un element crucial in stabilirea datei. Incearca sa eviti zilele cu evenimente importante pentru ca le va fi greu invitatilor din afara orasului sa gaseasca came libere.

Alege insotitorii

Este timpul sa onorezi prietenii apropiati si membrii ai familiei prin a-i alege drept alai. Aminteste-ti ca, cu cat ii rogi mai devreme cu atat vei putea sa obtii mai repede ajutorul lor. Tine minte ca alaiul este dispus sa doneze timp pretios si chiar bani pentru a te ajuta asa ca fi recunoscatoare spunandu-le tuturor planurile, distrandu-i si asigurandu-te ca le spui cat de mult apreciezi.

Scrie lista cu invitati

In timp ce scrii lista va trebui sa tii cont de cativa factori. Daca ai in minte o locatie anume va trebui sa limitezi numarul in functie de capacitate. Vrei sa petreci timp cu fiecare invitat in parte sau vrei sa dai cea mai tare petrecere a vietii tael? Daca mama si tata vor sa inviti si alti membrii ai familiei si prieteni, va trebui sa-i asculti (mai ales daca ei platesc). Dar nu uita ca, cu cat mai multi invitati cu atat mai mare factura deoarece mancarea se stabileste in general per portie.

Gandeste-te la un consultant

Daca sunteti un cuplu foarte ocupat, angajeaza un organizator de nunti pentru a te ajuta sa pregatesti intregul eveniment de la invitatii pana la luna de miere. Poti angaja si ca part-time un consultant care te poate ajuta sa creezi o schita a nuntii care sa includa bugetul, programul si o lista cu furnizori buni si locatii minunate. Dupa te poti ocupa singura de pregatiri.

Incepe cautarea rochiei

Nu este niciodata prea devreme sa incepi sa te gandesti la rochie. Incepe prin a verifica ce stil se potriveste corpului tau. Si anotimpul are un mare rol in alegerea rochiei. Te casatoresti in zilele toride de vara? Alege materiale light si usoare cum ar fi sifonul, organza sau olanda. Te mariti iarna? Brocarde, blana artificiala si materiale de catifea iti vor tine de cald. Satinul, matasea si tulul sunt perfecte pentru tot anul.