Noutati de nunta: Cum sa aprovizionati barul de la petrecerea de nunta

Nuntile sunt renumite pentru clinchetele de pahare si urarile facute atunci - cateva bauturi cu bule sunt esentiale si de ajuns pentru cei mai multi dintre invitati. A aranja ca la carte un bar necesita o buna planificare, de aceea iata cateva optiuni prezentate de noi.

Consumati cat mai repede

Cat de mult alcool veti avea nevoie pentru 100 de invitati? Sfatuiti-va cu chelnerul; pana atunci, iata cateva cantitati aproximative:


- Bere: 5-6 cutii
- Whiskey : 1 litru
- Bourbon: 1 litru
- Gin : 2-3 litri
- Scotch: 2 litri
- Rom light: 1 litru
- Vodka: 5 litri
- Tequila: 1 litru
- Sampanie: 1 - 1 1/2 cutii
- Vin alb: 3 1/2 cutii
- Vin rosu: 2 cutii
- Vermouth sec: 1 sticla
- Vermouth dulce: 1 sticla

Nota: Intrebati-i pe cei de la firma de catering daca vor lua inapoi bautura nefolosita.

Barul deschis
Barul deschis este optiunea cea mai placuta - nici un invitat nu trebuie sa plateasca pentru nimic la nunta - , dar este si cea mai costisitoare varianta. Da, oaspetii pot comanda orice bautura de pe aceasta planeta, insa dvs. va trebui sa achitati nota incarcata atunci cand petrecerea s-a incheiat. Tocmai pentru ca nu exista nici o limita, invitatii ar putea consuma fara limite. Cunoasteti pe cineva care obisnuieste sa bea prea mult? Spuneti-i chelnerului din timp pentru a limita consumul.


Barul restrictionat
Puteti oferi o selectie de bauturi - bere, vin si bauturi mixte cu vodka, de exemplu - si sa stabiliti niste ore specifice in care lumea poate consuma alcoolul, asa cum ar fi ora de cocktail, urarile si o ora dupa ce s-a servit cina. Luati in considerare optiunea de a angaja chelneri care sa serveasca bautura pe tavi decat sa lasati invitatii la bar. Va trebui sa ii platiti pe chelneri, insa cu siguranta veti face ceva economie la banii de alcool, si veti avea putini invitati care sa consume mai mult decat cantitatea stabilita. Daca veti limita timpul in care barul este deschis, asigurati-va ca, in timpul cineri, chelnerii vor circula printre invitati pentru a-i servi cu apa si suc.



Barul contra cost
Va sfatuim sa nu aveti un bar contra cost decat daca exista un motiv foarte important (chiar nu este unul, dupa parerea noastra). In definitiv, nu invitati oameni acasa la dvs. pentru cina si apoi sa le cereti banii pentru unt. Aveti incredere in noi. Nu reprezinta o idee buna de a taia din costuri la bauturi si barul contra cost este mult prea controversat ca idee.

Barul sec
Daca dvs. si familia dvs., dar si majoritatea invitatilor nu consumati alcool, atunci sariti peste. Puteti servi apa minerala, suc si bauturi nonalcoolice amestecate. Daca doriti ceva bauturi cu bule, atunci alegeti sampanie rafinata sau cidru.