Stilul tortului- nunta primavara

Arome de primavara

Alege un tort de nunta care insumeaza gustul primaverii cu fructe si culori de sezon. In locul traditionalei creme de unt, ia in considerare un de piure de capsuni proaspete sau un blat cu aroma de lamaie si crema de afine. Daca iti place tortul de ciocolata dar totusi vrei o aroma care sa reflecte anotimpul, incearca un tort de ciocolata cu o crema de ciocolata cu cirese.

Culori de sezon

Culoarea conteaza atunci cand creezi un tort de nunta de primavara. Nu ai cum sa gresesti daca alegi o paleta de alb , roz, verde lamaie sau cu indraznetul mix de portocaliu cu galben.

Pentru un tort in culori mai subtile, cateva buline in culorile primaverii pe un tort de ciocolata sau un tort crem cu cateva accente de roz pal sunt perfecte.

Boboci de primavara

Florile pot avea o mare importanta pentru definirea tematicii de primavara a tortului. Asorteaza-ti tortul cu buchetul si roaga-l pe cofetar sa creeze versiunea de zahar a florilor folosite la aranjamente. Daca te gandesti la un decor modern roaga-ti cofetarul sa creeze figurine moderniste pe fiecare strat al tortului.Daca ai ales o tema mai clasica pentru nunta, afla daca cofetarul poate sa picteze mici margarete de-a lungul tortului folosind colorant comestibil.

Forme si accesorii

Cand vine vorba de torturi de primavara, florile, fluturii si alte elemente facute din ciocolata, zahar sau pasta de lapte sunt cele mai evidente optiuni. Dar nu trebuie sa exagerezi cu ele pentru a da nuntii un look primavaratec. In schimb, poti opta pentru un tort alb cu mici detalii albastre sau verzi.

Alege alte produse de sezon pentru a le adauga pe farfuria cu tort Daca deja te-ai hotarat in privinta aspectului tortului sau daca ai decis sa cumperi tortul fara a tine cont de sezon, poti totusi sa adaugi o parte de primavara alaturi de tort. Serveste tortul impreuna cu inghetata de infuzie de levantica, adauga o mana de cirese invelite in

ciocolata pe fiecare farfurie sau roaga pe cei de la catering sa dea fiecarui oaspete o ceasca micuta de capsuni sau fragi garnisite cu crema proaspata.

Stiluri de nunta- nunti legate de culori

1 Te intrebi cum sa alegi culorile pentru nunta ta si mai ales cum sa le combini? Iata un ghid care te va ajuta sa alegi paleta de culori.

Cele mai hot lucruri care se intampla la o nunta nu au loc numai pe ringul de dans- acestea sunt tortul de nunta, invitatiile, piesele centrale si chiar rochia de mireasa. Ceva maret, culori indraznete. Cu ani in urma, miresele foloseau culori pentru a accentua decorul alb din ziua nuntii dar acum folosesc culori pentru a acoperi fiecare centimetru al nuntii. Am creat un ghid pas cu pas despre aranjarea culorilor (de la alegerea acesteia pana la decoratiuni folosind aceasta culoare) pentru a te ajuta sa-ti indeplinesti visul de a avea o nunta stralucitoare.

Alegerea culorii

Inainte de toate, cel mai important lucru: locatia. Pentru a te decide cum vei decora, trebuie sa iei in considerare spatiul unde are loc receptia sau sa alegi un spatiu fara culoare sau decor. Daca ai ales o locatie rustica cu perdele maronii o schema care sa includa verde lamaine si roz pal, nu va merge.

Apoi, gandeste-te la combinatiile de culori care iti plac cautand pe internet sau rasfoind revistele de specialitate. S-ar putea sa reusesti sa restrangi numarul culorilor preferate la

10. Pentru a putea sa alegi o nuanta exacta pentru detaliile nuntii, o vizita la un magazin de vopseluri de unde sa poti lua mostre de culori, ar putea fi de folos. Acest lucru te va ajuta sa

alegi o anumita nuanta de culoare asa ca atunci cand te vei decide asupra verdelui, vei stii daca e verde lamaie, vernil, verde mar, verde olive, verde smarald sau alte nuante de verde.

Daca ai acces la un catalog Pantone, foloseste-l pentru a alege varianta de culoare dorita la fel cum fac si designerii. Multi designeri de invitatii combina cerneala pentru a crea culorile din acest catalog si multi cofetari il folosesc drept referinta cand creaza colorantul pentru

glazura. Nu te poti decide asupra unei singure culori sau doua? Nu te ingrijora! De fapt, multe dintre nuntile extraordinare, insumeaza o varietate de culori care poate ajunge pana la

cinci care se combina pentru a crea o sensibilitate specifica- cum ar fi o „gradina de vara” cu verde, galben,roz,si maroniu sau „toamna” cu portocaliu, rosu, maroniu si auriu.

Unde si cum sa folosesti culorile

Unde si cum folosesti culorile depinde foarte mult mult de atmosfera pe care incerci sa o creezi. Cea mai buna cale de a incepe este sa te gandesti ce emotii vrei sa evoce nunta

ta. Una linistita- gen Zen? O aventura romantica, regala? O petrecere plina de energie? De exemplu, un galben vibrant mixat cu maroniu ciocolatiu (gandeste-te la floarea soarelui si albine) sunt perfecte pentru o nunta in stil rustic; adauga auriu la acet mix si deja te vei duce

cu gandul la Italia. Ca un alt exemplu, verdele combinat cu culoarea galben functioneaza e minune in cazul nuntilor pe malul apei; dar combinand acest verde cu cupru vei avea o schema de culoare care este suficient de formala pentru restaurante sau conace. Daca nunta are loc intr-o locatie cu mai multe camere, fiecare camera poate avea propria schema de culoare.

2. Elemente de stil

Mirele si cavalerii de onoare pot purta o pata de culoare la cravata sau la man cel mai evident mod de a prezenta culoarea va fi prin intermediul rochiilor domni oarelor de onoare. Cei mai inflacarati, vor vrea sa asorteze rochiile cu fundele invitatiilor si cu buchetele, dar nu este singura cale de a defini un stil. Combinand si asortand rochiile in diverse nuante- roz si orange, verde pal si galben- poti uneori evidentia mai usor stilul decat prin uniformitate.