Te casatoresti in Hawaii? Adauga un pic din cultura aloha

Daca te casatoresti in insulele Hawaii, sunteti indiscutabil indragostiti nu numai unul de altul ci si de frumusetea fizica si cultura locului. Majoritatea cuplurilor aleg sa adauge putin din cultura locului indiferent ca este vorba de muzica sau mirele care poarta alb. Am adunat traditii Hawaiene si depinde de tine pe care le alegi.

Lei

Aproape oricine se casatoreste in Hawai include ghirlandele de flori, cunoscute ca lei, in ceremonie. Lei sunt simbolul dragostei, al respectului in cultura aloha. Este obisnuit ca mirele si mireasa sa faca schimb de lei atunci cand incepe ceremonia. Poti incepe cu mirele purtand leiul miresei si mireasa pe cel al mirelui apoi faceti schimb. Mirele poate purta o ghirlanda mai barbateasca facuta din frunze de mail cu cateva flori mici albe numite pikake. In traditia hawaiana, kahuna pule (omul sfant) va lega mainile cuplului cu o lei din maile. Mireasa poate purta cateva fire de pikake roz si alb cu orhidee sau trandafiri. Mireasa mai poate purta si o coronita facuta din flori haku si verdeata. Unele cupluri dau mamei o lei si daca e vorba de o nunta mica, de ce nu tuturor.

Limba hawaiana

Chiar daca este prima data cand pui piciorul acolo, vei vrea sa stii cateva din cele mai romantice cuvinte si din una din cele mai romantice limbi. Poti pune chiar cateva cuvinte hawaiene pe invitatii sau marturii; daca esti intr-adevar curajos, exerseaza cateva pentru a le folosi la toast.

A aprecia, iubi si a arata afectiunea: ho'oheno

Celebrare: ho'olaule'a

Prieten: hoa aloha

Barbat: kāne

Femeie : wahine

Fericire : hau'oli

Sarut : honi

Iubit : ipo

Draga : hiwahiwa

Musica

Muzica hawaiana este foarte romantica asa ca ar fi prostesc sa nu o folosesti la nunta. Chitara lenta si ukelele sunt instrumentele regionale care fac muzica insulei faimoasa. Poti contracta muzicieni sau dansatori de hula. „Hawaiian Wedding Song” cantat de Elvis, este atat de celebru incat credem ca exista o lege obscura care il cere.

Rochia

La o nunta traditionala mireasa poarta o rochie lunga alba. Este o rochie dreapta care curge. Se misca datorita brizei pacificului si are o eleganta unica. Haku key, coronita din flori hawaiene, este purtata pe cap.

Si mirele poarta alb in partea de sus sub forma unui tricou cu baza gatului in forma de Y si pantaloni marinaresti. Poarta o esarfa viu colorata in jurul taliei si lei verde in jurul gatului.

Datorita influentei majore a Asiei in cultura hawaiana, kimonourile sunt si ele uneori purtate la nuntile de aici.

Petrecerea

Sunt cateva feluri de mancare pe care nu le poti trece cu vederea. Poi, paste facute din radacina de taro este unul din ele. Lalau este o metoda de preparare a carnii, chiar si pestele si puiul, care presupune infasurarea acesteia in fruze de ti (arbore cu radacini comestibile). Poke este peste crud taiat aromatizat cu legume si alge de mare. Kulolo este o budinca de nuca de cocos cu zahar brun si arome de taro. In prezent, pestele este punctul central al productiei insulei. Influentele asiatice si indo-pacifice au facut din bucataria hawaiana o aventura fascinanta. Ahi sau tonul este uscat in susan, fructele de mare sunt gatite intr-un bouillabaisse hawaian, platouri cu fructe proaspete contin papaya, ananas, guava care adauga arome. Cand pregatesti festinul pentru nunta asigura-te ca accentuezi aceste fructe de mare, fructe si legume.