Timpul pentru cocktailuri creative

Cine nu iubeste un cocktail bun? In final, nu ele dau savoare unei nunti si reprezinta punctul de pornire a unei petreceri reusite? In America, inaintea receptiei are loc ora de cocktail, o oportunitate de a sta la discutii cu prietenii, de a-ti arata stilul personal si de a da startul unei nopti de neuitat.

Nu exista limite in ceea ce priveste ce poti face ca aceasta petrecere sa iasa in evidenta. Iintroduce in eveniment aceste trenduri si oaspetii vor mormai nu numai datorita alcolului ci si de incantare.

Joaca-te cu decorul

Sansele ca invitatii sa vada mai intai locatia pentru cocktail sunt foarte mari si astfel poti sa faci o avanpremiera a culorilor si motivelor de la locatia petrecerii de seara. Ia in considerare aceste variante cand planuiesti aceasta ora.

Joaca—te cu paleta de culori

Inverseaza schema de culori a salii pentru petrecerea de seara. Spre exemplu, daca aranjamentele sunt albastre cu accente de verde, la cocktail foloseste verde cu accente albastre.

Incorporeaza tema

Gazduiesti o nunta cu tema victoriana? Serveste bauturile in pocaluri antice si decoreaza spatiul cu candelabre invechite. Pentru o nunta pe plaja, serveste bauturi in nuci de cocos si aprinde niste torte pentru a crea atmosfera. Sau, pentru o nunta de iarna foloseste decoratiunile pentru sarbatori si serveste lichior de oua.

Construieste un bar

Incorporeaza tema in bar folosind obiecte de decor. Ai o floare predominanta? Acopera barul cu boboci din acea floare. Gandeste-te la bambus pentru nuntile de inspiratie asiatica sau palmieri pentru cele de inspiratie tropicala.

Mancare pentru suflet

Bautura servita pe stomacul gol reprezinta un dezastru asa ca asigura-te nu numai ca ai destule gustari ci ca se si potrivesc cu bauturile servite.

Intai alege meniul

Pentru a evita combinatii neinspirate alege un caterer pentru nunti si gandeste-te la cateva tipuri de bauturi si mancare. De dragul simplitatii serveste mancare dintr-un singur fel de bucatarie gastronomica pe timpul orei de cocktail si apoi intreaba barmanul ce bauturi se potrivesc cu ea. Niste idei: un meniu mexican cu margaritas, pin acolada si sangria, un festin italian servit cu vinuri din diverse regiuni sau mancare chinezeasca cu sake.

Savureaza

Recentele mixuri de bauturi au introdus pe piata multe cocktailuri creative. Care va fi semnatura ta?

Vodka aromata. Cu arome care pornesc de la rodie si portocale rosii, la trufe negre si lamaie kafir exista ceva care sa satisfaca orice invitat. Creaza un bar de degustare scotand in evidenta aromele preferate ale tale si ale partenerului. Barmanii le pot servi ca mini-cocktailuri in pahare de shot sau poti oferi o varietate de coktailuri proprii care sa includa vodca. Noi adoram martiniul cu rodie, cosmopolitanul cu piersici si noul briza marii (folosind vodca cu grapefruit).

Incearca: Nu gasesti usor o aroma care sa-ti placa? Poti crea simplu tu una si o poti trimite barmanului. Incepe cu vodca distilata de cel putin trei ori apoi alege o aroma. Capsunile si ardeii pot fi lasati intregi in timp ce fuctele mai fibroase cum ar fi papaya sau mango, ar trebui taiate in cubulete si fructele citrice taiate felii. Pune ingredientul ales intr-un pahar cu capac si umple cu o sticla de vodca (750ml). Infileteaza capacul si pune-l in frigider sau intr-un loc racorors si intunecat timp de cateva zile maxim 2 saptamani, in functie de cat de puternica vrei sa fie aroma. Cel mai sigur este sa gusti infuzia zilnic sa vezi cum progreseaza aroma.

Infuzii de ierburi. Cocktailurile dulci nu plac tuturor mai ales iubitorilor de martini. Cocktailurile pe baza de plante sunt o optiune unica pentru oaspeti si poate fi ieftina pe perioada verii. Cand alegi plante, trebuie sa iei in considerare meniul deoarece vei vrea ca totul sa se completeze. Pentru un meniu cu tema latina incearca sa servesti martini cu coriandru, iar varietatile de menta sunt adaptabile aromelor si pot completa aproape orice fel de mancare.

Incearca: Desi multe cocktailuri tind sa fie seci, cocktailul Martini cu busuioc si capsuni este perfect pentru cei carora le place putin mai dulce:

1oz gin

¼ oz lichior de capsuni

1 oz suc de coacaze

3 capsuni

Suc de lamaie

Frunze de busuioc

Toarna ginul, lichiorul si sucul intr-un shaker. Adauga 3 capsuni, 3 frunze de busuioc, 3 stropi de suc de lamaie si amesteca. Adauga multa gheata si toarna intr-un pahar de martini rece.