Wedding guests: cele mai mari greseli pe care le fac invitatii

Pe parcursul organizarii nunti vei da probabil peste oaspeti care ti se vor parea ca cerinte ciudate, comportament neadecvat sau comportament badaran. Nu fi socata! Desi tu poate stii totul despre eticheta la nunti unii membrii ai familiei, prieteni sau invitati nu stiu chiar tot ce trebuie facut.

Netrimiterea unei confirmari

Ce au facut ei: Toata lumea care a planuit vre-odata o nunta stie cat d importante sunt confirmarile. Din pacate, multi invitati le vor trata ca pe ceva optional nu necesar.

Cum sa faci fata: Lasa-i o saptamana. Dupa aceea, incepe sa-i suni. Recruteaza si domnisoarele de onoare sa te ajute. Sau mai bine trimite un e-mail la toti si scrie ca trebuie sa stii pana la….(un termen limita) daca vor sa vina. Pastreaza un ton prietenos dar ferm. Apoi va trebui sa-i suni pe aceia care nu au raspuns la mail.

Opreste ciclul: termenul limita trebuie sa fie foarte aproape de ziua in care timiti mailul. Sa zicem aproximativ doua saptamani. Sa speram ca in acest fel, cand vor vedea ca data este aproape si nu au timp la dispozitie, vor raspunde mai repede la mail.

Trimiterea confirmatii cu invitati in plus

Ce au facut: Vestea cea buna este ca invitatul ti-a trimis o confirmare. Vestea cea proasta este ca vrea sa participe alaturi de o persoana neinvitata. Probabil ca ea crede ca invitatia ii da dreptul sa aduca un partener sau un copil. Adaugarea unor nume pe confirmare ii va pune pe toti intr-o situatie jenanta.

Cum sa faci fata: Pentru a evita sa ranesti sentimente va trebui sa stabilesti o regula in care nu sunt acceptati si alti invitati. Apoi suna invitatul si explica-i circumstantele. Cere-ti scuze pentru neintelegere si explica-i ca din pacate limitarile (bugetul, spatiu) cer o lista cu invitati stricta.

Opreste ciclul: Spune-le parintilor, prietenilor si rudelor cum sta treaba pentru ca ei sa poata raspunde cand sunt intrebati cu privire la acest subiect.

Bombardarea miresei

Ce au facut: Imediat ce au primit invitatiile, telefonul incepe sa sune. Invitatii cred ca esti ghidul personal si te intreaba de transport, cazare si chiar ce locuri pot sa vada in orasul in care faci nunta.

Cum sa faci fata: asigura-te ca fiecare invitat are toate informatiile de care are nevoie prin crearea unui web-site. Include un link catre pagina hotelului unde ai rezervat camerele, muzee locale, restaurante sau cinema.

Opreste ciclul: Unii tehnofobi s-ar putea sa te bombardeze cu intrebari. Printeaza o lista si trimite-o persoanelor care stii ca nu au nicio legatura cu calculatorul.

Aducerea unui cadou mare si greu

Ce au facut: Nu suna chiar asa de rau- „Cineva a adus un cadou imens la nunta”. Desi nu te poti plange de niciun cadou va fi o adevarata corvoada sa-l duci acasa.

Cum sa faci fata: Roaga o persoana din familie sau prieteni sa inmagazineze toate darurile intr-un sungur loc, de preferat, spre exemplu intr-o camera separata de hotel. La sfarsitul serii el poate numara toate darurile si le poate transporta la o alta locatie.

Opreste ciclul: Registrele de cadouri fac toata treaba mai usor deoarece pot sa-ti trimita acasa orice tip de cadou vrei.

Toasturi neasteptate

Ce au facut: Nuntile pot fi evenimente foarte emotionale si toasturile sunt oportunitati ale familiei si prietenilor apropiati cat si ale nasilor de a impartasi cu restul invitatilor sentimentele. Aceste emotii pot deveni chiar amuzante daca unii simt nevoia sa le impartaseasca desi nu le-a fost cerut acest lucru.

Cum sa faci fata: Din pacate trebuie sa zambesti si sa induri. Daca toastul pare sa dureze prea mult, roaga pe cineva sa faca semn formatiei sa intrerupa subtil. Si ceilalti invitati vor aprecia gestul.

Opreste ciclul: preintampina toasturile nedorite asigurandu-te ca DJ-ul sau formatia are o lista cu cei care trebuie sa tina un toast. Spune-le sa nu dea microfonul nimanui care nu este pe acea lista chiar daca insista.

Cereri de dedicatii

Ce au facut: Te-ai chinuit cu formatia sau DJ-ul sa pui la punct lista cu melodiile serii si din senin ambianta este intrerupta de „Dansul pinguinului” si se pare ca fratele tau este in spatele acestei ticalosii.

Cum sa faci fata: Din pacate aceste cerinte speciale sunt inevitabile la o nunta. Totusi, daca formatia sau DJ-ul crede ca se potriveste cu lista data de tine, pot totusi sa o cante.

Opreste ciclul: Pentru a evita orice tragedie legata de playlist, poti sa ii dai DJ-ului sau formatiei o lista cu melodiile pe care NU vrei su nici o forma sa le auzi la nunta.

Sacul fara fund

Ce au facut: Cateva bauturi in plus au trasformat persoana care era sufletul petrecerii intr-o epava.

Cum sa faci fata: Desi nu intra in atributiunile tale sa faci pe bona invitatilor, poti sa te incrunti putin la persoana care a baut putin cam mult. Daca exista riscul ca acel invitat sa trebuiasca sa conduca, roaga pe cineva responsabil sa-i cheme un taxi. Nu este amuzant sa trimiti pe cineva acasa asa devreme dar este important sa te asiguri ca este in siguranta.

Opreste ciclul: Poti sa limitezi numarul bauturilor dar poti sa-i spui barmanului sa nu serveasca pe cei care se vede ca au baut cam mult. In afara de asta asigura-te ca este destula apa pe mese.

Spargatorii de nunti

Ce au facut: In mijlocul petrecerii observi cateva fete necunoscute in multime si te intrebi „Cine i-a invitat?”. Nunta ta a fost sparta.

Cum sa faci fata: nu te panica. Mancare buna, vin gustos, muzica antrenanta…nu e de mirare ca au fost atrasi aici. Dar atat timp cat nu se infrupta din bunatati si nu fac scandal, poti sa-i ignori. In orice alt caz, roaga managerul de sala sa-i escorteze descret afara.

Opreste ciclul: Daca te casatoresti la un hotel sau intr-o locatie care gazduieste mai multe pretreceri in aceasi seara, s-ar putea sa fie neinvitati. Daca nu angajezi un paznic, nu vei avea ce sa faci.