Wedding toast tips: Toastul de nunta: Lasa-ti invitatii fara cuvinte

Tocmai ce v-ati decarat dragostea si devotamentul unul fata de altul in fata persoanelor dragi la ceremonie. Acum este momentul ca si invitatii sa vada putina dragoste. Toasturile mirilor sunt ocazia perfecta si o noua metoda de a spune invitatilor cat de mult apreciati prezenta lor acolo si ca ii onorati si pretuiti pentru ca vor sa imparta ziua cu tine. Deci, ce vei spune si cum vei spune?

Actul de deschidere

Poti sa-l lasi pe nas sa tina primul discursul in timp ce tu te aduni putin si nu trenuie sa faci fata faptului ca nu toata lumea e la masa si trebuie sa astepti sa se aseze. In mod traditional, nasul deschide ceremonia, dupa care urmati voi doi. La unele nunti, mai tin si parintii care platesc un toast dupa miri. Tehnic, toata lumea poate sa participe la distractie. Distractie? Da pentru ca exceptand faptul ca este un gest frumos poti da ceva inapoi acelora care au suportat nervii si pretentiile tale si au facut fata cu succes durerilor de cap.

Negru pe alb

Toate privirile vor fi pe voi pentru ca sunteti mirele si mireasa dar tot va trebui sa atragi atentia multimii. Poti sa-ti incepi discursul cu un „top 10”. Nu numai ca invitatii vor zambi si vor da din cap, dar este si singurul lucru care iti este permis sa-l citesti de pe hartie. Imediat ce ai terminat de citit lista, poti trece direct la multumirile din inima.

Lista cu ce sa nu spui

Nu te lasa purtat de vant. Desi trebuie sa vorbesti lent si clar, nu trebuie sa te lungesti mai mult de 2-3 minute. Mai putin este mai bine dar mai mult poate fi excesiv. Pastreaza totul simplu. Este dragut sa spui o mica anecdota dar nu te lungi pentru ca s-ar putea sa te faca greu de urmarit. Povestea pe care alegi sa o spui ar trebui sa fie uso de inteles de catre toata lumea. Nu folosi glume sau porecle pe care le folosesti doar cu prietenii. Multumesti tuturor invitatilor asa ca adreseaza-te tuturor. Orice ai spune nu fi ranchiunoasa. Lasa mitul despre cavalerul de onoare sa minta si nu face de ras pe nimeni. Un alt motiv sa nu-ti iasa bine? Alcoolul. Este o idee proasta sa te imbeti la propria nunta si este o idee oribila sa fi beata in timp ce spui discursul. Este un toast si trebuie sa le multumesti tuturor intr-o maniera sincera.

Incepe discursul

Desi discursul trebuie sa fie spontan si unic, citatele acelea din Biblie sau Eminescu nu au venit din senin. Ai nevoie de cateva repetitii pentru a parea nerepetat. Vei fi in fata celei mai pritenoase audiente posibile si toti vor vrea sa te sculte. Daca folosesti cuvinte pe care nu le utilizezi in mod normal, toate vor parea false. Odata ce ai modificat discursul, l-ai facut mai mic, trebuie sa incepi sa-l repeti cu voce tare de cate ori poti. In primele trei dati, rectifica sau inlocuieste cuvintele la care te bailbai. Si nu uita: repeta, repeta, repeta

Cel putin pe de o parte cei care tin toastul au noroc- nu vor trebui sa se intrebe ce fac cu mana libera deoarece deja tin paharul in ea.

Asi vrea sa multumesc…

Inainte de a spune discursul, fa-ti timp sa verifici sonorul. Sfatul nostru este sa tii microfonul la distanta de gura- cam cat este distanta dintre aratator si degetul mic. Tine minte schema generala: anectoda-multumiri-citat cu insemnatate.

Pentru a nu ajunge la discutii despre cine cui i-a multumit, pastreaza aceste multumiri numai pentru familie si prieteni apropiati.