cum sa gasesti locatia receptiei de nunta

Ce trebuie sa stii ca sa gasesti locatia perfecta de nunta? Cautarea unui loc perfect este ca atunci cand cauti un partener ideal de viata, test pe care in mod evident l-ai trecut. Ar trebui sa cauti cam aceleasi lucruri: farmec, personalitate, profunzime, nu numai o fata frumoasa (desi si asta conteaza). Ia cateva aspecte demne de a fi luate in calcul :

Potrivirea camerei

In primul rand asigura-te ca ai in fata o camera suficient de mare ca sa gazduiasca numarul persoanelor de pe lista ta. Spatiul s-ar putea sa ti se para enorm cand e gol dar lucrurile esentiale cum ar fi mesele, scaunele, formatia, ringul de dans pot ocupa un spatiu destul de mare. Nu mai mentionam si oaspetii care vor avea nevoie de putin spatiu. Chiar daca alegi o locatie de exterior, vei avea nevoie de un spatiu amplu pe pajiste, gradina sau piscina. Cel mai bun mod de a aprecia un spatiu? Cere sa vezi locatia in timpul unei alte nunti. Bineinteles daca iti organizezi nunta in barul sau restaurantul preferat, si nu este foarte mult spatiu acolo, poti oricand sa ajustezi lista invitatilor conform cu spatiul.

Zonele pentru masa si distractie

Ar trebui sa fie locuri separate, in interiorul spatiului unde oaspetii sa stea la mese sa danseze sau sa stea de vorba. Vezi daca poti viziona unde va avea loc fiecare activitate. Daca o camera este prea mica pentru a putea fi impartita pe sectiuni s-ar putea sa te simti inghesuit. Daca are forma de S sau o alta forma ciudata si oaspetii nu vor putea sa circule usor vei avea aceasi senzatie de inghesuiala. Te mai poti uita dupa coloane sau alte impedimente care vor bloca privelistea invitatilor.

Intimitate va rog!

Intimitatea variaza in functie de spatiu si in functie de cat de multa cuplul doreste. Daca petrecerea are loc intr-un loc public cum ar fi o gradina botanica sau un parc, trebuie sa te astepti la straini care vor intra neinvitati. S-ar putea chiar sa zambeasca sa faca cu mana sau sa-ti ureze casa de piatra. Daca pentru tine asta nu reprezinta o problema, atunci poti sa alegi gradina botanica. Daca nu, opteaza pentru o pajiste draguta sau o proprietate particulara. Sau poti tine petrecerea la un restaurant. Informeaza-te asupra securitatii locatiei pentru a te asigura ca nu ai parte de vre-un distrugator de nunti.

In plus, nu te gandi ca daca esti intr-un loc inchis nu poti sa ai parte de ei. Hotelurile, spre exemplu, sunt locuri unde au loc mai multe evenimente in acelasi timp. Daca te deranjeaza acest lucru, asigura-te ca in ziua in care ai rezervat locatia nu va avea loc niciun eveniment in sala de langa. Daca este posibil, viziteaza locatia atunci cand au loc doua evenimente si vezi cum se propaga sunetul si daca sunt probleme majore cu oamenii inainate de a lua o decizie.

Luminozitatea

Lumina poate crea sau distruge atmosfera. Ai grija ca lumina sa nu fie prea difuza sau ca poate fi controlata pentru intrare, cina si dans. Daca petrecerea este in timpul zilei, asigura-te ca exista suficiente ferestre. Nimeni nu iubeste intunericul in timpul zilei cand afar e cald si soare si nimic din toate astea nu se vad prin ferestre. Daca petrecerea este in aer liber verifica daca ti se permite sa aprinzi, spre exemplu lumanari cand se lasa intunericul.

Incearca sa verifici locatia daca se poate in acelasi moment al zilei in care are loc petrecerea. Chiar daca spatiul arata superb in lumina lumanarilor, vei fi surprinsa cum poate arata o mocheta veche de 20 de ani in lumina zilei.

O priveliste minunata

La ce se vor uita invitatii tai (cand nu se uita la tine sau zambesc la camera)? Fie ca e vorba de cerul orasului, o priveliste uluitoare a muntilor sau marea care se izbeste de valuri in spatele tau, locatiile unice sunt mereu o delectare pentru ochi. Daca nu exista priveliste uita-te la cum e decorat locul sau la detaliile arhitecturale. Reproduceri dupa Picasso pe pereti, mobila veche de buna calitate, covoare persane, sau un candelabru uimitor vor da receptiei tale ceva un aspect regesc.

Culoarea potrivita

Daca te gandesti la o paleta de culori sau la o tema pentru nunta ta, sa zicem o tema victoriana cu roz, verde si auriu, atunci draperiile maronii vor strica efectul. Locatia nu trebuie sa aibă exact culorile pe care le doresti tu dar peretii, perdelele, scaunele si covoarele nu trebuie sa fie in contradictie cu tema. Daca vrei o tema de primavara, alege o sala luminoasa cu culori pastelate. Peretii negri si pielea rosie nu dau impresia de primavara deloc dar sunt OK pentru o tema medievala sau anii ‚80. Pentru eleganta clasica alege o sala cu peretii albi si negri.

Suficient spatiu

Poti face un tur al camerei sa te asiguri ca este suficient spatiu pentru toate instalatiile mai ales daca iti faci nunta intr-un loc care nu gazduieste nunti in mod regulat. Principala zona amenajata a salii va fi cea in care se va instala formatia.

Vibratii bune

Daca locatia are prea mult ecou, s-ar putea sa dea formatiei batai de cap, ca sa nu mai metionam faptul ca oaspetii nu vor putea intelege ce vorbesc unii cu altii. Pardoseala si lemnul in general, amplifica sunetele i timp ce o mocheta le va atenua. Verifica calitatea sunetului inaintea unui eveniment. In acest fel poti sa modifici lista de melodii conform cu spatiul. O orchestra de jazz va suna mai bine spre exemplu intr-o galerie de arta decat o formatie de 14 persoane.

Un loc de parcare

Asigura-te ca locatia este in apropierea unei parcari sau ca are o parcare proprie. Daca parcarea reprezinta o problema (si sa fim seriosi, cand nu e?) poti sa alegi sa duci invitatii de la biserica la restaurant cu un autobuz sau o dubita.