Nimeni nu este perfect si din nefericire, acest lucru se aplica si in cazul furnizorilor chiar si participantilor. La un eveniment de anvergura, cum este cazul nuntilor, este inevitabil sa nu te enervezi. Cateva mirese impratasesc dezastrele nuntilor lor nu pentru a te face sa intrii in panica ci pentru a-ti aminti ca si cand au loc cele mai urate incidente exista o modalitate sa treci peste ele. Aminteste-ti ca acesta mirese spun ca in geeral nunta lor a fost o experienta fabuloasa.
Ce s-a intampla: „Ceremonia hinusa are nevoie de o flacara si biserica a fost de accord cu ea. Totusi flacarile noastre au cam scapat de sub control putin”.
Ce au facut: Cumnata miresei a fugit de langa foc, invitatii au deschis geamurile pentru a scoate fumul si invitatii au plecat acasa cu miros de fum in par.
Sfat: Daca ceremonia necesita o flacara deschisa atunci verifica daca sunt reguli privitoare la siguranta. Intotdeauna sa ai la tine precautii in caz de incendiu cum ar fi un stingator sau prosoape umede.
Ce s-a intamplat: „Nunta noastra a avut loc in ultimul week-end al vacantei de vara asa ca nu am gasit nici un loc de parcare. Mirele a uitat juramintele in limuzina, care a plecat imediat ce l-a adus iar preotul a intarziat si el 45 de minute din cauza traficului.”
Ce au facut: Au inceput ceremonia tarziu. Desi nu este ideal, nu se puteau casatori singuri.
Sfat: In acest caz este vorba de doua dezastre. Primul este traficul. Inainte de a decide data nuntii verifica daca au loc evenimente majore in acea zi. Al doilea este lipsa juramintelor. Care este cel mai grozav lucru cand esti mire si mireasa? Faptul ca ai doua persoane carora le poti incredinta inelele, juramintele si chiar luciul de buze- domnisoara si cavalerul de onoare.
Ce s-a intamplat: „fotograful m-a sunat cu o seara inainte de nunta si mi-a spus ca nu poate veni pentru ca este bolnav.”
Ce au facut: Am contractat ca inlocuitor un coleg al fotografului. Desi noul fotograf avea alt stil decat cel pe care il dorisem noi, am preferat ca macar calitatea sa fie la fel.”
Sfat: Furnizorii care nu apar cu siguranta strica ziua. Cea mai buna precautie este un contract bine pus la punct. Inainte de a semna ceva, citeste randurile despre urgente care il vor face pe furnizor sa nu-si indeplineasca sarcinile. Planuri de rezerva sau penalitati ar trebui sa fie incluse.
Ce s-a intamplat: „sculptura de gheata s-a topit inainte ca receptia sa inceapa”
Ce au facut: Organizatoarea a inlocuit-o cu o piesa centrala.
Sfat: Roaga florarul sa lase cativa boboci in plus la receptie in cazul in care ai nevoie de o decoratiune sau pentru a acoperi anumite calamitati.
Ce s-a intamplat: „mi-am patat cu ruj rochia inainte de a pleca de acasa”
Ce a facut: desi pata nu a iesit a gasit o modalitate sa prinda cu un bold materialul pentru a o ascunde.
Sfat: tine aproape de tine produse de curatare a petelor. Bea doar cu paiul si lasa rujul la sfarsit. Daca nu poti repara nimic atunci obisnuieste-te cu ea. Spune-ti ca te casatoresti cu omul pe care il iubesti si ca nu vei lasa o mica pata sa-ti distruga ziua.
Ce s-a intamplat: „Logodnicul meu si cu mine am creat, printat si asamblat programul de nunta asa ca eram o epava emotionala si eram sigura ca o sa gresesc. Mi-am scris gresit propriul nume.”
Ce a facut: a petrecut toata noaptea langa xerox pentru a corecta greseala
Sfat: Verifica o data, de doua ori, char si de trei ori toate produsele din hartie inainte de a le trimite la printat.
Ce s-a intamplat: „Inele noastre erau incuiate intr-un seif defect din camera parintilor si am inceput ceremonia cu 40 de minute intarziere.”
Ce au facut: A fost nevoie de o organizatoare, un manager de hotel, 10 membrii ai staffului si cativa martori nerabdatori pentru a deschide seiful.
Sfat: Nu amana ceremonia. Te poti casatori cu niste inele alternative. Roaga-ti parintii sau prietenii sa-ti imprumute inelul pe timpul ceremoniei. Este doar un gest simbolic.