Festivitatile care urmaeaza dupa o nunta la musulmani pot dura zile intregi si includ ritualuri bogate, dansuri si mancare
Walima
Dupa ce a fost semnat contractul, petrecerea incepe cu o wilma- o petrecere de nunta care poate dura si doua zile intregi. Peste, pui si orez simboluri antice ale fertilitatii sunt servite alaturi de migdale acoperite cu bomboane care sunt considerate afrodiziac. Invitatii vin cu daruri care vor fi afisate pe durata walimei.
Imam Zamin
In India, mama mirelui, familia sa si prietenii ii ofera miresi dulciuri. Daca mireasa poata val poate sa-si arate fata mirelui si familiei acestuia. Apoi mama mirelui leaga o imam zamin- moneda de aur invelita in matase- in jurul bratului drept al miresei ca simbol al prosperitatii cuplului.
Mala Badol
Dupa petrecerea de nunta, ritualul mala badol are loc in Bangladesh sau alte tari din sudul Asiei. O panza subtire este pusa deasupra mirelui si miresei. Se hranesc unul pe altul si impart o bautura numita borhani (un iaurt condimentat) sub aceasta panza. In timp ce se uita in oglinda, ei sunt intrebati „Ce vezi” iar raspunsul este cea mai frumoasa declatarie de dragpste „Imi vad restul vietii”. Logodnicii apoi fac schimb de ghirlande de flori. Recent s-a adaugat si obieciul schimbului de inele
Mireasa regala
Dupa ceremonia de nunta, multe mirese se pot schimba intr-o rochie decorata cu bijuterii, perle si aur. Spre sfarsitul petrecerii ea este ridicata asemenea regilor si prietenii si familia o privesc. Ea poate fi purtata timp de 2 ore pana cand puterea celui care o poarta scade. Cand ajunge pe pamant, ea este pusa in bratele mirelui acest gest simbolizand si sfarsitul petrecerii.
Gesturi simbolice
Felicitarea miresei pupand-o nu este permisa in nuntile musulmane. Totusi, oaspetii nuntilor musulmane gasesc alte modalitati de a felicita cuplul. Ouale care reprezinta fertilitatea si rigurozitatea sunt date cuplului ca daruri simbol. O ploaie de bomboane orez si fructe uscate poate cadea asupra cuplului cand ies de la petrecere. In Maroc mirele calca pe un ou pentru a pentru ca acea culoare alba a lui simbolizeaza noroc si lumina pentru cuplu.
Eticheta, optiuni si sfaturi Receiving Line: Etiquette, Options & Tips
Ceea ce se spune despre nunti este adevarat- se va termina inainte de a zice peste. Deci cum poti fi sigura ca vei putea vorbi cu toti oaspetii inainte de a se termina? Poti introduce in nunta- linia de primire- cel mai formal si eficient dans pe care il poti face. Iata cum te poti conecta cu invitatii dandu-le cele mai sincere multumiri.
De ce sa ai unul?
O linie de primire este cea mai buna oportunitate de a saluta fiecare invitat in parte si de a-i multumi pentru prezenta la nuna. Daca ai mai mult de 50 de oaspeti este considerat chiar eticheta. Linia garanteaza fiecarui invitat un minut fata in fata cu tine pentru a va saruta, imbratisa si pentru a te informa ca a fost cea mai frumoasa ceremonie. Daca te bazezi pe o abordare saluti pe cine vezi, s-ar putea sa omiti cateva persoane.
Unde si cand?
In general, linia de primire este formata imediat dupa ceremonie sau la inceputul petrecerii. Va trebui sa iei in considerare si constrangerile legate de spatiu cand vei decide unde sa va face alinierea pentru ca membrii familiei sa nu stea unul in fata celuilalt iar invitatii sa se poata misca(defapt linia va merge mai repede si vei putea incepe petrecerea mai repede. Ventilatia camerei este cruciala pentru a evita sa imbratiseszi oameni transpirati. Cele mai folosite locatii sunt la intrarea in biserica, pe scari, sau la usa bisericii. La locatia petrecerii optiunile sunt multe: holul, in fata usii de intrare, in sala, pe ringul de dans. In cele din urma alege un loc unde tu si oaspetii tai sa va simtiti confortabil
Cine ia parte?
In mod traditional, parintii miresei- ca gazde- urmati de miri, si de parintii mirelui. In multe linii sunt adaugati si membrii din alai si uneori bunicii. Astazi, multe linii s-au schimbat si datorita faptului ca de cele mai multe ori miri platesc nunta. Cuplul poate dori sa stea singur, in acest caz, mai ales daca majoritatea invitatilor sunt prieteni.
Divortati si recasatoriti
s-ar putea sa fie una dintre cele mai grele ituatii pe cere le intalnesti cand organizezi ziua cea mare si solutia poate veni in functie de relatia dintre parti. Daca parintii sunt divortati nu ar trebui sa stea unul langa altul in linie chiar daca impart atributiunile de gazda deoarece da impresia ca inca sunt un cuplu. Plaseaza pe mama inainate apoi urmati voi mirii, apoi parintii mirelui si abia apoi tatal. Daca aceasta modalitate nu se potriveste cu situatia vostra, atunci plaseaza o alta familie intre ei. Dar in cazul parintilor vitregi, ce facem? Ar trebui sa-i includem si pe ei? Poate tatal/mama ta sa duca indeplineasca aceasta sarcina cu mama/tatal vitreg cu gratie si civilizat? Ar trebui sa te chinui sa-i faci pe toti sa se simta confortabil. Daca acest tip de aranjament primeste unda verde atunci il poti plasa pe tatal tau cu noua lui sotie si pe mama cu noul sot. In acest fel si invitatii vo stii si vor intelege relatiile.
Fa cunostinte cu toata lumea
Linia de primire este locul unde indatoririle de miri incep. Cu siguranta va fi o nebunie dar va trebui sa incerci sa-i prezinti pe mire si parinti cat mai multor persoane care nu ii cunosc. Prenumele si tipul relatiei cu invitatii ar trebui sa fie suficient. Si invitatii ar trebui sa procedeze la fel cand vor trebui sa se prezinte persoanelor care nu ii cunosc. Doar dati mana, felicitati-i si mergeti mai departe. Mirele si mireasa trebuie doar sa accepte imbratisarila si saruturile tuturor. Atat este de simplu. Si da, vei ramane cu mult ruj pe obtaji dar nu te ingrijora pentru ca vei putea sa faci o oprire la baie inainte de petrecere.
Variatii pe baza unei teme
Aceast obicei inovativ este deschis la interpretari. In functie de numarul oaspetilor, poti sa alegi sa intampini oaspetii in alte moduri. Un cuplu a ridicat invitatii de la mese si i-a asezat intr-un singur rand (desi nu recomandam acest lucru). Daca ai mai putin de 50 de oaspeti poti sa ii intampini la intrarea in sala. Orice ai alege, regulile de baza inca se aplica.