10 idei de aranjamente nunti pentru o nunta stil Valentine's

Din 1840 incoace, Valentines Day inseamna scrisori de dragoste si momente romantice. Anul acesta ziua de 14 februarie va fi sambata, cea mai potrivita poate pentru un astfel de moment...

E o zi frumoasa dar si contestata de unii care considera ca exista prea mult exhibitionism in a-ti exprima sentimentele sau ca e un moment fals creat din motive comerciale.

Indiferent de cati iubesc sau ignora aceasta zi, ea va fi sarbatorita mereu si multi romantici o vor alege ca o zi-pretext PERFECTA pentru a-si uni destinele.


10 idei de aranjamente nunti pentru o nunta Valentines:

1. Exprima-ti dragostea

Pentru inceput, gandeste-te la Sf Valentin si ce inseamna el pentru tine. Uita-te pentru inspiratie la propria ta poveste de dragoste – unde v-ati intalnit si ia cateva elemente de decor de acolo ca sa te inspiri si apoi sa le imprimi simbolic in povestea ta de acum.


2. Gaseste adevaratele culori

Valentine’s Day este sinonima din punct de vedere cromatic cu rosu sau roz. Depinde doar de stilul tau sa creezi ceva traditional rosu sau roz sau sa faci ceva neasteptat.

Poti alege alb sau negru de exemplu iar rozul sau rosul sa fie ca niste simple sugestii: o panglica subtire care sa inconjoare tortul sau cadourile de nunta.
Sau alegeti un contrast frumos: gen bleumarin-inchis cu un bej-cafenui.



3. Sigilati-o cu un un sarut!

Pentru o receptie mai putin formala, trimite-ti invitatiile de nunta cu un element vintage, sub forma unui sigiliu care sa aduca aminte de o veche scrisoare foarte importanta.
Poate fi un sigiliu- brosa sau un ribon de satin, efectul va fi la fel de vizibil si apreciat de invitati.

Si o carte de oaspeti ornata cu aceleasi elemente de aranjament ca si invitatiile unde prietenii va vor scrie impresiile si sfaturile lor.



4. Creati spatiu pentru romantism

Faceti risipa in aceasta zi de lumanari, matasuri lucioase pe mese si perne, frumos decorate.
Dau un aer romantic si relaxant. Daca cumva exista si un semineu pe aproape, e un motiv foarte bun sa-l aprindeti, mai ales daca e destul de frig in aceasta zi.


5. Creati o atmosfera de melancolie prin lumini

Folositi tonuri de roz sau rosu pentru a crea o atmosfera deosebita.
Nu puneti nimioare peste tot, deja sunt prea mult folosite ca motiv in aceasta zi, insa o inimioara formata din lumini, undeva in apropierea ringului ar fi interesanta.

Pentru un efect romatic-elegant alegeti o sala cu candelabre, adaugati sfesnice mari pe mese, cu lumanari inalte si pahare de cristal frumos incrustate.


6. Exprima-ti dragostea prin flori

Trandafirii sunt mereu cei mai 'curtati' pentru nunti insa acum e ziua lor de glorie maxima!
O zi romantica fara flori romantice nu are famec, asa ca bucurati-va privirile cu ei in acest moment solemn!

Daca nu vreti sa fiti un ‘clasic-romantic’, exista si alte flori ce exprima pasiunea la fel de bine ca si trandafirii: amaryllis, de exemplu, intr-o nuanta rosu-burgundy, impresioneaza prin maretia si indrazneala sa.
Calele rosii sau visinii sunt la fel de dramatice si elegante, mai ales daca vreti sa le alaturati unor stephanotis albe, care ofera un contrast deopotriva socant si inedit.
Cristalele si penele pot fi si ele prezente in aceste aranjamente de nunti, creand un efect nobil si bogat.


7. Toast pentru Dragoste

O nunta intr-o z de Valentines cere un toast pe masura care va reprezenta semnatura romantica a serii.

Sampanie sau un martini de ciocolata sunt doua optinuni binevenite, in pahare frumos ornate cu o dara fina de zahar roz sau rosu.

Daca adaugati si dulciuri pe bar in forma de inimioare, e foarte bine atat pentru efectul vizibil cat si pentru clubul iubitorilor de deserturi.



8. Mini-torturi de rasfat

In loc de un tort clasic sau tipic-Valentine ce va fi taiat in felii si servit fiecarui invitat, comandati pentru fiecare oaspete cate o prajitura cu aspect de tort, in tonurile aranjamentelor deja create in salonul de nunta.
Costa mai mult ce-i drept, da si efectul e pe masura!





9. Alegeti o muzica dulce

Alegeti o melodie foarte romantca pentru dansul mirilor si pastrati daca se poate acelasi ton pentru toata seara. Playlistul de nunta ati putea sa-l imprimati pe un CD micut si personalizat si sa-l oferiti cadou de nunta invitatilor.
Isi vor aduce aminte cu mare placere de nunta voastra la fiecare Valentine’s Day sau ori de cate ori vor sa asculte o muzica romantica.

10. Indulciti-va oaspetii

Pentru cadouri de nunta, o sugestie ar fi trufe de ciocolata cu un mesaj ceva de genul: ‘ Suntem indragostiti de venirea voastra la nunta noastra. Va multumim mult!’
Va fi un mesaj care ii va face sa zambeasca si sa aprecieze modul in care i-ati ‘integrat’ in aceasta frumoasa atmosfera de Valentines!