Butonierele de nunta

Butonierele sau cocardele cum se numesc la noi sunt forile pe care le poarta in piept mirele, cavalerii de onoare, tatal mirelui, tatal miresei si uneori alti membri din familiile principale ale nuntii.

La multe nunti insa toti invitatii poarta in piept aceste frumoase buchetele de flori ce semnifica dragostea, motiv pentru care se pun in piept in partea staga, deasupra inimii.

In cazul mirelui, cocarda de flori reprezinta un accesoriu elegant ce-i pune in evidenta costumul si in acelasi timp subliniaza aranjamenele florale de nunta, in special buchetul miresei, pentru ca este facuta din flori ce compun acest aranjament.


Prezente in zeci de culori si nuante, facute din flori naturale sau artificiale, fructe de padure, conuri sau scoci, cocardele se pastreaza ca traditie de nunta pentru ca dau o nota speciala de sarbatoare.

In acelasi timp, butonierele de nunta completeaza in mod armonios tema nuntii si aranjamentele florale de nunta pentru aceleasi flori le vom regasi si in buchetul nasei , a domnisoarelor de onoare , cele din salonul de nunta si aranjamentele prezente pe mesele invitatilor.