Bugetul nuntii: Cum sa negociezi cu furnizorii

Desi discounturile prea mari sunt nerealiste, exista o sansa foarte mare sa ai parte de cateva servicii suplimentare (spre exemplu mai multa sampanie). Trebuie doar sa stii sa negociezi. Iata cum.
Chiar daca lucrezi cu cel mai in voga furnizor din oras, intotdeauna este loc de negocieri, in special daca ai si un motiv de a reduce costurile cum ar fi faptul ca ai nunta vineri seara. Iata cateva puncte cruciale.
Cunoaste piata
Afla ce ofera alti furnizori pentru acelasi pachet si poti folosi acest lucru pentru a influenta pretul. Intreaba despre fiecare lucru care este inclus in pachet. Apoi afla pretul produselor aditionale si daca acesta poate varia.
Pastreaza-ti limitele
Un furnizor s-ar putea sa-ti faca o aferta daca vrei si ceva aditional. De exemplu, s-ar putea ca un fotograf sa vrea sa faca ore suplimentare daca iti va face tot el fotografiile de logodna. Trebuie sa te intrebi daca acest lucru te va costa mai mult la sfarsit.
Adopta o strategie ferma dar prietenoasa
Nu e nimic gresit daca ceri politicos o intelegere. Daca furnizorii sunt entuziasmati sa lucreze cu voi atunci s-ar putea sa doreasca sa ofere solutii creative.
Fi indiferenta
Trebuie sa-l faci pe furnizor sa creada ca daca nu-ti va placea oferta lui te vei ridica si vei pleca. Poti sa joci cu logodnicul jocul cu politistul rau vs politistul bun.
Practica va face totul perfect
Incearca-ti abilitatile de nogociere la piata pentru a vedea care stil de discutie ti se potriveste.