Cavalerii de onoare si domnisoarele de onoare

Domnisoara de onoare este barbat sau cavalerul de onoare este femeie? Nici o problema! Iata cateva cupluri care au avut insotitori de sex opus.
In trecut alegeai insotitorii dupa un sablon. Mireasa o alegea pe sora ei si pe cele mai bune prietene iar mirele fratele si prietenii apropiati. Gata! In prezent, este in regula sa alegi prietenii apropiati ca insotitori fie ca sunt femei sau barbati. Mai sunt cateva reguli de care trebuie sa tii cont pentru a te asigura ca totul merge bine.
Maria si Ionut
Asa s-a simtit si maria si prietenul ei cel mai bun Daniel. „Daniel mi-a spus mereu ca o sa intalnesc pe cineva potrivit pentru mine si cand l-am intalnit, am vrut ca daniel sa fie langa mine.”Cum s-a simtit logodnicul? „ Fiind un traditionalist nu mi-am imaginat niciodata ca o sa am la nunta un barbat domnisoara de onoare.”a spus Ionut „Va fi ciudat? Unde va sta? Ce va purta?”
Cel mai important lucru pe care trebui sa-l stii, este faptul ca pe oricine ai alege acea persoana se va simti confortabil in acel rol.
Logistica
A fost simplu. Daniel a participar la cununia religioasa si a stat in locul domnisoarei de onoare dar a purtat un costum asemenator cu cel al cavalerului de onoare si nu a purtat buchet (alegerea lui).
Diana si Marius
In cazul Dianei si al lui Marius, mirele a vrut insotitori de sex feminin, 5 mai exact, deoarece cei mai buni prieteni erau femei. Diana a fost de acord cu asta numai ca Marius voia cavalerii in costume. Diana s-a impotrivit. „A fost prima cearta reala pe care am avut-o” spune Marius. Intr-un final, le-am spus ca pot alege intre sacou si fuste sau pantaloni negrii sau rochii negre. Doua au ales sacourile si 3 rochiile. Toate au purtat buchete. Toata lumea s-a simtit confortabil.
Fa-i sa se simta confortabil
Cea mai importanta regula cand vine vorba de insotitori de sex opus este sa-i faci sa se simta confortabil. O petrecere a burlacitelor in pijamale sau una grosolana cu baietii s-ar putea sa-i faca pe domnisoare sau cavaleri sa se simta inconfortabil. Poti sa le spui ca daca nu vor sa vina nu sunt obligati. S-ar putea sa te surprinda si sa vina la petrecere.
Aminteste-ti ce e important
Inainte de toate, cand te decizi in privinta insotitorilor de sex opus aminteste-ti ca e nunta TA.

34 Cum sa alegi PFI (persoane foarte importante)
Attendants: Casting your VIEs (Very Important Extras)
http://wedding.theknot.com/wedding-planning/bridal-party/articles/how-to-pick-your-bridal-party.aspx?print=1
Exceptand indatoririle invitatilor apropiati, exista si alte modalitati pentru a face si pe alte persoane foarte importante din viata voastra sa se simta implicate in nunta.
Nunta este ziua ta si a celui iubit,nu? Daca „cel iubit” se extinde la mai multe persoane? Bineinteles ca toata lumea vrea sa ajute dar nu ii poti implica pe toti in nunta. Si totusi sunt cateva PFI pe care ai vrea sa-i onorezi cu un rol in festivitati. Am gandit o lista de „slujbe” pe care sa le dai acelor persoane, in timp ce tu continui cu organizarea.
Nota Bridal: inainte de a da ordine in stanga si in dreapta, gandeste-te la un lucru: nu le da PFI indatoriri grele cum ar fi sa frece toate ferestrele locatiei. Vrei sa se simta utili nu folositi. Indiferent de rolul lor, aminteste-ti sa le trimiti biletele de multumire impreuna cu un cadou.
Secretara
O multime de hartii s-au adunat in jurul tau. De ce sa nu iei un verisor meticulos sau un prieten amuzant sa te ajute si sa scrie plicurile, sa organizeze confirmarile sa sorteze cardurile de masa sau sa scrie o lista cu cei carora trebuie sa le multumesti. In schimb, ofera-te sa lingi singura plicurile.
Stilistul locatiei
Daca iti faci singura decoratiunile locatiei, vei avea nevoie de persoane cu putere fizica sa te ajute sa faci totul, de la aranjarea meselor si a scaunelor pana la scrierea cardurilor de masa.
Distribuitorii de programe
In functie de locatie, probabil ca vei avea nevoie de doua persoane care sa inmaneze programele. Aceasta sarcina destul de usoara le va face pe acele persoane preferate sa iasa in evidenta si astfel, restul zilei se vor putea simti liberi si se vor putea bucura de nunta.
Cei care aprind lumanarile
La unele ceremonii crestine, copii intre 9 si 12 ani aprind lumanarile de la altar si le pun chiar unde sta mama miresei. Ei pot sa fie imbracati in culorile nuntii sau cu propriile haine.
Onorarea celor batrani
Fara ei, nu te-ai afla aici. Poti sa-i deosebesti pe bunici de restul invitatilor, punandu-le in piept flori speciale. La receptie ridica un pahar in cinstea lor si inchina pentru sanatatea lor. Si daca sunt in stare, poti sa le pui un cantec special pe care sa poata dansa si care sa le aduca aminte de tinerete.
Cei care tin huppah
Prietenii apropiati si familia tin huppah in timpul ceremoniilor evreiesti. Desi de cele mai multe ori acestia fac parte din shushavimul miresei, care sunt prietenii si familia. Este imaginea perfecta pentru rolul PFI-urilor.
Purtatorul inelului
Acesti copii adorabili,fata sau baiat, in varsta de 4 pana la 8 ani, tin o pernuta pe care sunt verighetele si le inmaneaza preotului in timpul ceremoniei.
Purtatorul traditiei
Nuntile sunt un prilej minunat sa celebrezi mostenirea. Poti delega o persoana sa faca un lucru intr-un anumit moment cultural cum ar fi sa intinda jos o matura sau paharul cu vin in cazul casatoriilor evreiesti.
Cei care tin trena
Iti amintesti pe toti acei copii care purtau trena printesei Diana? Daca trena ta este cat o zecime din cea a printesei, atunci vei avea nevoie de copii de la 6 la 9 ani pentru a se asigura ca materialul pluteste. Pot fi si baieti si fete.
Solistul
Poti sa-i pui la treaba pe cei cu talent muzical sau vocal. Asigura-te ca selectiile pe care le face sunt in ton cu petrecerea si ca au experienta.
Semnatura martorilor
Poti sa-i faci pe cei dragi sa se simta speciali daca ii rogi sa semneze la primarie ca martori.
Printesa sau printul orezului
Orezul folosit la felicitarea cuplului trebuie sa ajunga cumva in mainile invitatilor. Poti da unui copil adorabil un cosulet plin de orez (insotit de mama sau tata) care sa treaca printre invitati. Daca nu prea ai copii mici la ceremonie atunci roaga un adult sa faca aceasta treaba.
Politia cadourilor
Pune o persoana energica si care cunoste majoritatea invitatilor sa aibă grija de masa cu cadouri sau sa indrume invitatii catre acea masa.
Designerul sau distribuitorul de marturii
Asigura-te ca toata lumea primeste marturiile ingenioase pe care le-ai asamblat cu atata grija. Poti ruga un copil sau un adult atent la detalii sa le puna pe mese inainte ca invitatii sa soseasca.