Torturi de nunta: glosar de termeni

Cand vine vorba de termeni legati de tort, noi te putem ajuta
Printeaza lista, lipeste-o pe frigider si invata limbajul torturilor inainte de a te intalni cu cofetarul. Iata cei mai intalniti termeni si definitia lor.
Impletitura
Este o tehnica de decorare prin care liniile verticale se imbina cu cele orizontale (ca nuielele la un cos).
Tortul trebuie sa reflecte stilul nuntii si designerii de tort pot duce aceasta sarcina la bun sfarsit. Asa ca vorbeste si impartaseste visele tale cele mai dulci chiar daca este vorba de buline verzi pe un tort roz sau un tort portocaliu deschis cu orhidee din zahar in varf.
Crema de unt
O glazura cremoasa care sta neteda si este usor de taiat. Poate fi colorata sau aromata. Poate fi folosita pentru crearea snururilor sau a altor accesorii cum ar fi flori decorative. Poate fi folosita si pentru umplutura.
Nota Bridal: crema de unt este facuta din unt (asa cum spune si denumirea) asa ca s-ar putea topi datorita caldurii extreme sau umiditatii.
Buline elvetiene
O tehnica de decorare prin care buline mici sunt puse dupa un model care se aseamana cu materialul elvetian.
Drajeu
Bile din zahar rotunde acoperite cu argintiu sau auriu care se folosesc in scopuri decorative.
Fondanta
O glazura dulce si elastica facuta din zahar, sirop de porumb si gelatina care se intinde cu un facalet si apoi se pune peste tort ca un cearceaf. Este o baza neteda si ferma pentru florile din crema de lapte, detalii decorative si designuri arhitecturale si are un aspect de portelan.
Ganache
Este o ciocolata consistenta si dulce, mai densa decat spuma de fructe dar mai putin consistenta decat ciocolata caramel care poate fi folosita drept crema sau glazura.
Nota Bridal: deoarece ganache este facut din ciocolata si crema consistenta ea se va inmuia la umiditate.

Pasta de guma

Aceasta este o pasta din zahar, malai si gelatina si se foloseste pentru a modela imitatii de fructe si flori care se folosesc ca decor pe torturi. Sunt comestibile desi unii zic ca-s nu-s foarte sanatoase nici gustoase. Asta e! Efectul conteaza..
Zabrele
O metoda de decorare prin care mici fasii sunt incrucisate
Martipan
Un aluat facut din migdale, zahar si albusuri de ou folosit la modelarea florilor sau a fructelor care decoreaza tortul. Martipanul poate fi rulat sub forma de foaie si folosit ca fondantul pentru glazura.
Stalpisori
Separatori folositi pentru tortul cu etaje. Pot fi facute din plastic sau lemn in diferite marimi, in functie de look-ul dorit.
Zahar ars
O tehnica in care zaharul fiert este modelat si tras pentru a produce flori si funde.
Torte
Un tort dens care nu se face folosind agenti de coacere sau praf de copt.
Frisca
O crema care trebuie batuta pentru a avea o consistenta groasa.
Nota Bridal: frisca nu este prea buna pentru glazura si trebuie tinuta in frigider. Nu este recomandata pentru nuntile outdoor.