Organizarea nuntii: Noile ’reguli’

Da, intr-adevar sunt foarte multe traditii cand vine vorba de nunti dar lucrurile se schimba. Iata negru pe alb, toate acele reguli batute in cuie care pur si simplu nu mai tin in prezent.
1. Regula „clasica”: Parintii mirelui platesc pentru nunta
Regula noua: Fiecare cuplu isi finanteaza petrecerile in feluri diferite. Poate ca mama si tatal lui vor sa platesca pentru fiecare lucru, dar, spre deosebire de trecut, cand ei trebuiau sa suporte intreaga factura, acum nu mai sunt obligati. Si parintii tai sau chiar voi contribuiti aproape la fel de mult ca parintii mirelui. Daca vrei ca parintii tai sa va ajute, atunci va trebui sa-i rogi chiar tu. Amintesteti: cine plateste are si un cuvant de spus. Daca viitoarea soacra vrea o ceremonie in biserica dar tu vrei una pe plaja, si ea plateste, atunci s-ar putea sa doresti sa tai din lista invitatilor pentru ca ea sa nu mai trebuiasca sa finanteze nimic.
2. ‘regula clasica’”: Trebuie sa inviti pe toata lumea impreuna cu un partner.
Regula noua: poti sari peste partea „si partenera/ul” . Este totusi politicos si foarte apreciat gestul de a invita si partenerii dar daca spre exemplu inviti colegii de serviciu si unii sunt singuri, nu ar trebui sa aiba o problema daca vin neinsotiti. Este obligatoriu sa ii lasi sa vina insotiti daca invitatii nu cunosc pe nimeni exceptand mirii.

3. „‘regula clasica’”: trebuie sa porti o rochie alba
Regula noua: poarta orice vrei! Bineinteles ca majoritatea mireselor aleg albul sau cremul dar pentru vestimentatia din ziua nuntii se potriveste orice de la o rochie draguta de culoare rosu pana la un costum negru. Atat timp cat tu te simti fabulos in vestimentatia aleasa, poate avea orice culoare sau stil. Avertisment: Alegerea vestimentatiei s-ar putea sa-i socheze pe invitatii in varsta mai ales pe cei care considera ca albul inseamna puritate. Daca preferi ca look-ul tau sa fie pe placul multimii, dar nu vrei sa fii in totalitate traditionala, incearca sa pui o pata de culoare pe rochie printr-o esarfa, pantofi, bijuterii sau accesorii de par.
5. „‘regula clasica’”: Mama nu poate planui PETRECEREA BURLACITELOR
Regula noua: oricine poate organiza petrecerea burlacitelor.
Pe ‚vremuri’ mamele nu aveau voie sa organizeze petrecerea burlacitelor sau logodna fiicelor lor. Astazi, din fericire regula s-a schimbat, mamele nu mai sunt asa conservatoare, fiicele lor nici atat si aproape intotdeauna se dovedeste a fi o petrecere pe cinste una organizata de o femeie matura. Femeile prin structura lor au o estetica foarte buna si capacitatea de a gestiona foarte multe detalii. In plus e vorba de fiica lor, deci si factorul emotional e la cote maxime!
7. „‘regula clasica’” : Trebuie sa-ti vezi mirele pentru prima data in ziua nuntii la ceremonia religioasa.
Regula noua: Poti sa petreci orice minut cu mirele inaintea ceremoniei. Iti promitem ca nu aduce ghinion chiar daca logodnicul te vede inaintea ceremoniei (dar de ce sa nu-l surprinzi daca rezistati amandoi?). De fapt multe cupluri care decid sa astepte pana la ceremonie, ar prefera sa aiba aceasta experienta emotionanta intr-un cadru intim, decat in fata atator oaspeti. Fotografilor le place sa surprinda acest moment in care va vedeti inaintea ceremoniei, asa ca poti face niste poze atunci.

8. ‘regula clasica’ : Modul de aranjamre a oaspetilor pe doua mari coloane: prietenii si rudele sotului de o pare si prietenii si rudele sotiei de cealalta parte.
Uitati de regula asta. Poate crea disproportii de imagine care nu ajuta la nimic. Rudele si prietenii unui dintre soti pot fi foarte multi in timp de cealalta parte pot fi foarte putini. Motiv de discutii, ca sa nu mai vorbim de inestetica tabloului creat care se va reflecta si in poze si in materialul filmat. Mai bine rugati pe cineva sa se ocupe de oaspeti in a-i invita sa se aseze unde vor fiecare si daca nu gasiti pe cineva sa se ocupe de organizarea oaspetilor in biserica, atunci scrieti mare pe un bilet:’ asezati-va fiecare unde va place!’. Va starni zambete de relaxare iar oaspetii vor agreea ideea.

9. ‘Regula clasica’ : Trebuie sa pasesti pe aisle
Deloc! Mai ales daca in viata de zi cu zi porti balerini, sa pasesti atata, sub atatea priviri pe niste tocuri care te omoara nu e deloc placut! Mai bine te asezi langa mirele tau si toata partea asta dispare.
Acest gest onora in egala masura parintii asa ca daca vrei sa faci un gest frumos catre ei, ofera-le flori si cadouri frumoase care ii vor bucura in egala masura.