Transport: Sfaturi si trenduri

Stii ce o sa porti, ce o sa manaci si cine o sa citeasca ce la ceremonie, dar nimic nu conteaza daca nu ai cu ce sa ajungi la ceremonie sau la receptie. Aceste sfaturi te vor ajuta la pregatiri.
1. Cat costa
Este posibil sa fii taxat la ora si s-ar putea sa trebuiasca sa inchiriezi masina pentru o limita de timp minima. S-ar putea sa ai parte si de un discount de la 5 la 15%. Si serviciul de parcare poate sa micsoreze factura cu 5-5 %. In acest caz, asigurati-va ca invitatii stiu acest lucru si nu vor lasa bacsis.
2. Protocolul pentru parcare
Daca receptia are loc la un hotel, restaurant sau o alta locatie pentru evenimente, managerul locatiei s-ar putea sa se ocupe el de parcare si de angajatii pentru acest serviciu. Daca nu se poate (sau daca preferi sa inchiriezi o firma independenta) iata cateva reguli: Valetii sunt persoane care efectiv parcheaza masina fiecarui invitat atunci cand soseste si care se ocupa de zona de parcare pe durata evenimentului. Alte persoane dirijeaza traficul, tin semne in mana si manageriaza zona de parcare. Poti alege 5 valeti la 100 de invitati. Nota Bridal: Managerul serviciului de parcare ar trebui sa verifice locatia pentru a spune de cati angajati este nevoie inainte de a stabili un pret. Tine minte ca fara facilitati de parcare, o lista mare de invitati si locatiile complicate vor mari costul.
3. Chestiuni legate de invitati
Crezi ca transportul invitatilor de la ceremonie la locatie nu este sarcina ta? Atunci ar trebui sa speri ca toti conduc. Imagineaza-ti 150 de invitati care se lupta pentru taxiuri sau o furtuna dupa ceremonie. Daca te gandesti la aceste lucruri, ia in considerare inchirierea un autobuz sau cateva minivanuri. Ar trebui sa te gandesti si la distanta dintre ceremonie si locatie. Incearca sa pui totul la punct. Daca este necesar, poti suna la locatie pentru a incepe ceremonia mai tariziu.
4. Poze in stil paparazzi

Roaga fotograful sa mearga cu voi. Aceste poze glamour din interiorul masinii (inainte si dupa ceremonie) devin amintiri memorabile.
5. Stat degeaba
Aranjeaza ca invitatii sa fie luati si dusi la locatie fara ca soferii sa astepte apoi 10 ore sau cat dureaza receptia. Daca nu vor fi masini care sa astepte, invitatii vor trebui sa aiba cu ce sa se duca acasa cand festivitatile se vor termina. Aceasta onoare o poate avea cavalerul de onoare care poate supraveghea si furniza acest serviciu.
6. Inchiriatul in perioada balurilor
Daca nunta are loc in perioada balurilor bobocilor s-ar putea sa trebuiasca sa inchiriezi cu 5-6 luni inainte de data nuntii pentru a fi sigura ca ai transport.
7. Fi pregatita
Nu ne vom satura sa-ti spunem: pregateste o foaie cu nume si adresele si orele la care trebuie sa fie luati invitatii si confirma cu o zi inainte de nunta firmei de transport. Soferul trebuie sa stie aceste informatii cu mult timp inainte la fel ca si locatia ceremoniei si a receptiei. De asemenea, asigura-te ca fiecare invitat are indicatiile scrise impreuna cu numarul unei persoane de contact in cazul in care soferul se rataceste.
8. Poti bea
Pune o sticla de sampanie in masina pentru a putea ciocni in drum spre receptie. Firma care inchiriaza limuzina poate sa-ti furnizeze si bautura pentru a nu avea tu batai de cap. Intreaba-i de acest serviciu.
9.Transport alternativ
Bineinteles ca nu trebuie sa te limitezi la o masina sau la limuzina. Cunoastem cupluri care au plecat in trasuri cu cai, motocilete, role, skateboarduri, scutere, canoe si chiar tractoare.
10. Sa mergem
Vrei o plimbare fara griji? Acelasi lucru il vor si familia si prietenii. Asigura-te ca ai aranjat transportul pentru invitati si VIP-uri cum ar fi ambele cupluri de parinti si bunici.
11. Proaspat casatoriti
Daca mereu ai visat sa pleci intr-o masina de care sunt legate cutii de metal, fasii si flori si un semn mare cu „Proaspat casatoriti”, poti sa lasi sarcina in seama invitatilor de gen masculin.