Ceremonia de nunta: Nuntile musulmane

Cu 12 sau mai mult luni inainte
Alege data si ora pe care o doresti. Musulmanii prefera sa faca nuntile in perioada Shawwal si evita sa le faca in perioada lunilor sacre ale Muhaeeamului si Ramadanului. Cel mai des nunta are loc duminica deoarece este inceputul saptamanii. Anul islamic urmeaza calendarul lunar asa ca datele corespunzatoare cu calendarul gregorian variaza de la an la an. Consulta-te cu moscheea locala si verifica cand vor pica aceste date.
Alege o locatie si un preot oficiant. Nunta nu trebuie sa aiba loc intr-o moschee si orice musulman care intelege traditia islamica poate oficia casatoria. Totusi, multe moschei au oficianti numiti Qazi sau Madhun, care pot oferi documente civile corespunzatoare.
Afla care sunt cerintele bisericii referitoare la casatorie. S-ar putea sa ai nevoie de certificatul de botez.
Daca unul dintre voi nu este musulman atunci intrebati preotul care sunt cerintele pentru casatoriile intre membrii unor credinte diferite si posibilitatea de a va converti. Deoarece islamul este o religie transmisa din tata in fiu, un barbat musulman se poate casatori cu o femei care nu apartine acestei religii fara ca aceasta sa se converteasca. Totusi, o femeie musulmana nu se poate casatori cu un barbat care nu este musulman fara ca acesta sa nu se converteasca la islamism.
Daca este a doua casatorie pentru unul din voi, contactati moscheea si intrebati despre cerintele in cazul recesatoriei. Vei avea nevoie de un document legal care sa dovedeasca faptul ca divortul este finalizat si s-ar putea sa trebuiasca sa asteptati o perioada de aproximativ 3 luni.
Cu 9-11 luni inainte
Poti incepe sa cauti furnizori (caterer, fotograf, artist henna, muzician etc) si stabileste intalniri pentru a vedea munca lor. Decide daca festinul nuntii va fi halal (urmand cerintele legate de dieta ale islamului).
Intalneste-te cu preotul oficiant pentru a discuta structura ceremoniei si cerintele pentru casatorie. Discuta despre elementele nuntilor musulmane pe care vrei sa le incluzi in ceremonie. Vei acorda o atentie deosebita regulilor legate de separarea genurilor care spun ca barbatii si femeile sa ramana separati in timpul ceremoniei si receptiei?
Daca nunta are loc intr-o moschee, intreaba preotul daca exista cerinte legate de vestimentatie cum ar fi scoaterea pantofilor si valul pentru femei.
Poti face aranjamentele pentru alte ritualuri dinaintea nuntii cum ar fi fatha, un ritual de logodna care onoreaza tatii viitorilor miri.
Cu 6-8 luni inainte
Discuta despre documentele de care ai nevoie cu preotul oficiant. Vei avea nevoie de un contract musulman de nunti care include meher, o declaratie oficiala care specifica suma de bani data de mire miresei.
Consulta-te cu firma care se ocupa de invitatii, programe si carduri pentru locurile din biserica. Programele ii pot ajuta pe invitatii care nu sunt musulmani sa inteleaga istoria si simbolismul acestor nunti.
Cu 3-4 luni inainte
Decide cine va lua parte la ceremonie. Vei avea nevoie de martori pentru a semna contractul de casatorie. Daca nunta va avea loc intr-o moschee, s-ar putea sa ai nevoie de un wali (un reprezentant barbat) care sa actioneze in numele miresei pe parcursul ceremoniei.
Poti incepe sa organizezi ceremoniile dinaintea nuntii (multe ritualuri servesc la pregatirea si purificarea viitorilor miri si familiilor acestora).
Cu 3-4 saptamani inainte
Ai o intalnire finala cu preotul.
Finalizezi detaliile ceremoniei cu preotul.
Te asiguri ca toti invitatii stiu ce implica participarea lor.
Cu 1-2 saptamani inainte
Discuti ultimele detalii cu preotul.
Bucura-te de ceremoniile dinaintea nuntii cum ar fi petrecerile cu henna, ceremoniile cu sofran si baile ritualice.
Cu o zi inainte
Incredinteaza obiectele necesare la ritualuri unei persoane de incredere (contractul pentru casatorie si stiloul pentru semnarea lui, ghirlande de flori si un ou pentru a-l sparge).