Cum sa pastrezi tortul de nunta

Nu lasa ca acele amintiri delicioase legate de tort sa se termine cu ultima bucatica. Savureaza aroma nuntii cu acest ghid de conservare a tortului.
Durata de viata a tortului
Unele torturi ingheata mai bine ca altele. Cu cat mai delicate sunt ingredientele tortului cu atat mai uscate vor deveni in congelator. Torturi cu durata de viata mai mare: ciocolata, alune, migdale si morcov. Torturi care s-ar putea sa nu reziste atat de mult in congelator: tort alb, tort cu fructe proaspete, tort cu crema de frisca.
Ia in considerare comandarea unei copii a tortului
Daca ai un tort care nu va rezista atat de mult in congelator, poti face acelasi lucru ca multe alte cupluri si poti comanda un tort cu mai multe blaturi proaspete pentru aniversarea de un an. Ca orice alt produs alimentar, dupa un an de stat in congelator, tortul va avea un gust cam ranced. Daca te decizi sa-l pastrezi concentreaza-te pe ideea de nostalgie nu pe aroma.

Cum sa impachetezi blatul de tort
Poti sa dai instructiuni staff-ului care se ocupa de catering pentru a pune primul blat din varful tortului, intr-o cutie si sa-l pregateasca pentru transport. Desemneaza un „sef de tort” (cineva din familie sau prieteni) care sa-l duca acasa. Odata ajunsa acasa, aceasta persoana ar trebui sa faca urmatoarele:
1. Sa inlature florile de zahar si sa le puna deoparte.
2. Sa raceasca tortul bine inainte de a a-l impacheta pentru ca glazura sa se intareasca. In acest fel nu se va lipi de ambalajul de plastic si nu se va destrama.
3. Sa impatureasca tortul (neornat) in cateva folii de plastic si nu de aluminiu care cauzeaza defectiuni congelatorului.
4. Sa sigileze tortul impachetat intr-o punga ermetica si sa o puna in congelator.
5. Sa ia o panglica (de la un buchet, aranjamente de masa sau de la un cadou) pentru a lega pachetul si a-l marca si a nu-l confunda cu altceva.