Organizarea nuntii: 10 intrebari de nunta pe care nu stiai sa le pui

Iata ce trebuie sa faci in legatura cu toate detaliile la care erai prea ocupat sa te gandesti.
Dupa cateva luni de organizare a nuntii incepi sa te simti ca un profesionist. Deja ai memorat toate florile de sezon, poti sa spui primele 10 magazine de rochii de mireasa alfabetic si deja vorbesti la per tu cu toti membrii staffului de la locatie. Totusi, probabil ca sunt cateva intrebari pe care ai uitat sa le pui. Lasa-ne pe noi sa te lamurim.
1. Cand trebuie sa-mi dau voalul jos dupa ceremonie?
Toata lumea vorbeste despre voal dar nu-ti spune nimeni exact cand sa scapi de el. Desi este OK sa porti voalul pe parcursul receptiei, sunt doua momente cand poti sa-l dai jos. Primul moment este dupa ceremonie (intreaba stilistul cum poti face asta fara sa-ti strici coafura) si cel de-al doilea este dupa primul dans cand invitatii mananca. Dupa ce l-ai dat jos poti sa-l lasi sa-ti „decoreze” scaunul.
2. cum ar trebui sa ajunga cei invitatii la petrecere?
Pariem ca te-ai gandit cu logodnicul tau la un mod perfect de a pleca de la ceremonie prin urcarea intr-o limuzina si fugind spre locatia petrecerii. Suna grozav dar nu uita ca esti responsabila si pentru transportul invitatilor acolo. Daca vrei sa vina fiecare cu masina, atunci instiinteaza-i pe toti inaintea nuntii. In caz contrar , inchiriaza o limuzina mare sau ii poti face pe toti sa se simta ca niste copii care pleaca in excursie, inchiriind un autocar. Bineinteles ca puteti sa-i insotiti.
3. Trebuie sa te saruti intr-un mod anume la ceremonie?
Iti amintesti de ziua in care te-a cerut cand ai vazut inelul in fata si ai avut lacrimi in ochi si apoi v-ati sarutat ca nebunii? Ei bine, nu faceti asa! Dar sarutul nu trebuie sa fie nici un mic pupic pe buze. Fiti naturali si face-ti asa cum va vine pe moment dar ceva care sa nu implice limba sau care sa dureze mai mult de 10 secunde.
4. Ce trebuie sa faca mirii de fapt cand taie tortul?

Taierea tortului, de obicei are loc dupa servirea felurilor principale de mancare, cand solistul formatiei sau DJ-ul face un anunt. Daca ai multi invitati care vin si pleca devreme atunci poti sa-l tai inainte de a incepe petrecerea, chiar inainte de primul dans. Pentru prima taiere, mainile mirelui sunt puse deasupra mainilor tale in timp ce tai tortul pana la stratul de jos. Apoi mirele taie singur o bucata si-i da miresei sa manance si apoi acelasi lucru il face si mireasa.
5. Unde pun inelul de logodna pe parcursul ceremoniei religioase?
Poarta inelul pe mana dreapta sau roaga pe mama sau bunica sa il tina. Daca vrei sa porti inelul pe parcursul petrecerii de nunta, pune-l in timp ce te duci spre locatie. Pentru nuntile evreiesti, este in regula sa porti un inel de logodna. Aminteste-ti ca verigheta este purtata pe degetul care este cel mai aproape de inima ta.
6. Cine imi ridica voalul?
Desi multe mirese poarta voalul pe spate sau nu-l poarta deloc, altele inca poarta voalul pe fata. De fapt, pentru a fi o nunta clasica sunt doua optiuni. Una este ca tatal tau sa-l ridice atunci cand te duce la altar in acest fel descoperindu-te in fata mirelui (in cazul nuntilor catolice). Altul este ca mirele sa ti-l ridice dupa iesirea din biserica sau inainte sa te sarute, tot in cazul nuntilor catolice.
7. Pe care parte trebuie sa stam la biserica?
Daca sunteti in biserica cu fata la altar, mireasa sta in stanga si mirele in dreapta. Nasa sta langa mire si nasul langa mireasa si apoi vin domnisoara de onoare si cavalerul de onoare.
8. Cel mai bun mod de a intampina invitatii?
Poti sa te duci la fiecare masa pentru a saluta fiecare invitat pe parcursul primului fel. Numai ca trebuie sa te asiguri ca ai si tu timp sa mananci. De asemenea, un mic discurs in care sa le multumesti invitatilor pentru prezenta este o modalitate buna de a-i face sa inteleaga aprecierea ta.
9. Pot sa ma descalt pe parcursul receptiei?
Cu totii am fost la nunti unde invitatii s-au dezlantuit pe ringul de dans si au renuntat la tocuri. Dar este putin diferit cand esti mireasa mai ales daca porti o rochie formala. In loc sa te descalti poti lua cu tine o pereche de balerini pentru dans. Exista o singura exceptie pentru aceasta regula legata de pantofi si anume nuntile pe plaja.