Organizarea nuntii: Inauntrul mintii mirelui

Ai vrea sa-i citesti gandurile? Nu trebuie. Iata ce gandeste el despre nunta.
Nu iti vindem gogosi, sunt multi barbati pentru care „exprimarea sentimentelor” este un punct forte si care sunt implicati in drama asezarilor la mese. Comunicarea este punctul de cotitura al fiecarei relatii iar tensiunea mare, obiceiuri ciudate si eticheta pe care nu o cunoaste, toate coroborate cu organziarea unei nunti ii poate lasa pe unii miri fara cuvinte si pe multe mirese nervoase. Iata ce vrea el sa stii si cum sa faci fata, fara a trebui nici macar sa intrebi.
„Trebuie sa-mi spui care imi sunt responsabilitatile”
S-ar putea sa vrei sa faca planurile pentru luna de miere si poate ca astepti un cadou din partea lui in dimineata nuntii dar el stie care sunt indatoririle traditionale ale mirelui? Exceptand situatia in care a tras cu ochiul in revistele tale pentru mirese, s-ar putea sa nu stie absolut nimic despre indatoririle lui dupa ce te-a cerut. Daca este printre primii lui prieteni care s-au casatorit, probabil ca nici nu are de la cine sa primeasca aceste sfaturi pretiose.
Faptul ca ii spui mirelui ce vrei sa faca nu reprezinta nerespectarea etichetei ci este chiar necesar si el va fi fericit pentru indrumari. Daca nu te simti confortabil sa-i spui unele detalii (cum ar fi cadoul pentru mireasa) roaga una dintre domnisoarele de onoare sa-i mentioneze acest lucru.
„Nu am idee ce servetele se potrivesc cu fetele de masa dar asta nu inseamna ca nu-mi pasa”
I-ai mentionat ca ti-ar placea ca buchetul sa se potriveasca cu butonierele lui si privirea lui trece prin tine. Ii arati un motiv pe care o sa-l adaugi la invitatii si el ridica din umeri. Este tentant sa interpretezi reactiile ca fiind dezinteres fata de nunta dar nu te grabi sa te bosumfli.
Chiar daca mirele tau nu stie exact cum vrea sa fie decorul, asta nu inseamna ca nu vrea ca nunta sa arate bine. Interesul scazut fata de aceste detalii nu inseamna ca nu ii pasa de nunta ci inseamna ca are incredere in gusturile tale. Pune-i intrebari concrete cum ar fi „Ce floare iti place mai mult?” si in mod sigur vei primi un raspuns.
„Vreau sa arati cum arati in mod normal”
Orice mireasa vrea sa arate cel mai bine la nunta ei, dar unele risca prin schimarea stilului prea dramatic, machiaj intens, coafura mare si prea multe accesorii.
Desi nu este nimic gresit in a avea un look glamour la nunta, mirele nu vrea sa fii schimbata atat de mult incat sa nu te recunoasca. S-a indragostit de tine vazand-te in fiecare zi asa ca adu-i aminte de acest lucru coafandu-te si fardandu-te fara a te schimba prea mult.
„Prietenii mei nu vor fi pusi la mesele din spate”
Doar pentru ca nu-ti place unul (sau cativa) dintre prietenii lui nu inseamna ca trebuie sa-i asezi in spatele salii pe timpul receptiei. Daca pui o masa cu prietenii lui intr-un colt indepartat in timp ce prietenii tai stau aproape de ringul de dans, ei vor observa si probabil ca se vor intreba de ce au fost pusi la sfarsitul listei cand a fost facuta schita cu locurile.
Poti face un plan pentru asezarea la receptie care sa urmeze mai mult logica si mai putin favoritismele. Poti da familiei si invitatilor apropiati cele mai bune locuri si de aici poate porni restul. Daca trebuie sa-i pui prietenii in spate, arata-le ca nu e rea vointa prin asezarea prietenilor tai in aceeasi pozitie.
„Nu-mi cere parerea daca nu vrei sa o auzi cu adevarat.”
Avand atatea decizii de luat si atatea planuri de facut, este normal sa ceri si o alta parere de la logodnicul tau. Asta e un lucru bun dar nu il ruga sa consolideze ceva ce deja ai hotarat. Daca iti spune ce gandeste (si contrazice ce zici tu) raspunsul tau nu ar trebui sa fie „Vorbesti serios?”
Cere-i parerea atunci cand chiar nu ai idee ce alegere sa faci si te va ajuta bucuros. Cand nu stii exact ceea ce doresti, mergi pe instinct si nu-l pune in pozitia de a alege ceva pe care tu nu ai alege niciodata.
„Lasa-ma pe mine sa decid in ce vreau sa ma implic si apoi poate voi face mai multe.”
Sa-l faci pe mire sa vina la degustarea tortului este o treaba usoara. Si probabil ca va vrea sa te ajute sa scrii lista cu melodiile pentru nunta. Totusi, daca ii pui in fata un mostrar de invitatii va cauta o cale de iesire.
Chiar daca puterea ta de persuasiune este exceptionala, organizarea nuntii este cu totul altceva. Implica-l in detalile pe care stii ca il vor incanta dar nu-l forta sa faca ceva pentru ca instinctul ii va spune sa se impotriveasca. In schimb, poti sa-i spui un lucru care iti da batai de cap si s-ar putea sa fie bucuros sa te ajute daca vede ca esti stresata.
„Nu voi purta papion”
Visezi la o nunta perfecta? Crezi ca va arata minunat intr-un smoching clasic? Poti sa-i sugerezi in ce sa se imbrace dar lasa-l sa-si aleaga singur imbracamintea. Nu vei vrea ca peste ani, cand te vei uita la fotografii, sa il vezi incruntat datorita costumului pe care bineinteles tu l-ai ales.
Desi cunostintele tale in materie de moda pot fi la zi, cel mai important este sa se simta confortabil. Asa cum nici tu nu ai vrea sa porti o rochie care nu te avantajeaza, nici el nu ar trebui sa poarte un costum care crede ca nu i se potriveste.
„De petrecerea burlacilor nu te atingi”
Ai avut ceva de spus referitor la toate aspectele nuntii asa ca de ce nu ai avea ceva de spus si in privinta iesirii cu baietii? Cunoastem mirese care au sugerat un anumit bar sau au oferit casa de vacanta a parintilor pentru aceasta festivitate.
Ai grija cum reactionezi cand vine vorba de petrecerea burlacilor. Desi tie ti se pare o traditie puerila, pentru unii baieti este sacra. Pentru a da cateva sugestii, lasa deoparte limitele petrecerii si ai incredere in el. Este un mod perfect de a incepe casatoria. Prin faptul ca-i arati ca ai incredere in el complet, el isi va aminti de ce tu esti mireasa perfecta.