Organizarea nuntii: Cele mai frecvente greseli legate de nunta

Si miresele sunt oameni si sunt predispuse la greseli. Nu-i mare lucru. Deoarece am auzit despre multe gafe, ne-am hotarat sa te avertizam. Iata cele mai comune greseli.
Nu face nimic inaintea listei cu invitati
Problema: Te-ai logodit! Esti nerabdatoare! Deja te-ai apucat sa rezervi sala, sa alegi florile sau invitatile. Stai putin! Credem ca uiti ceva. Cine vine concret la petrecere?
Solutia: Desi nu este o treaba amuzanta, si suntem sinceri cand iti spunem ca s-ar putea sa straneasca o cearta, doua, trei, nu ar trebuie sa iei nici o decizie inainte de a stabili lista invitatilor. De ce, vei intreba? Ei bine, vrei sa dai avansul nereturnabil unui restaurant care are capacitate pentru 75 de persoane desi viitoarea soacra are deja 200 de invitati? Exact. Imediat ce sunteti toti de acord, vei putea sa incepi restul pregatirilor. Acum poti sa stabilesti (sau sa discuti cu logodnicul) primul lucru legat de nunta: atmosfera. Vrei o nunta intima cu prietenii apropiati sau vrei ca evenimentul sa aiba peste 300 de persoane? Cand vei modifica lista invitatilor vei sti ce sa spui legat de invitatii aditionali.
Citesti cu voce tare articole din revistele de mirese logodnicului tau, ca sa-l implici in organizare.
Problema: Sunt multi miri care vor ca nunta sa reflecte si stilul lor. Dar, probabil ca abilitatea de a alege dintr-un milion de modele de invitatii, are o limita, resimtita mai ales de viitorul mire.
Solutia: Iata cum poti evita situatii dificile. Ia-ti o seara libera si iesiti in oras la cina. Vorbeste cu el despre diferite parti ale nuntii si incearca sa obtii de la el o parere concreta despre anumite detalii. Florile sunt doar flori pentru el? Atunci probabil ca nu vrei sa-l lasi sa ia acesta decizie. Daca vezi ca-si acopera urechile cu frunze de salata atunci probabil ca nu vei vrea sa-l amesteci in asta.
Nu il innebuni (si nici pe tine) si ia-ti o seara pe saptamana liber
Ia-ti o seara libera in care sa nu vorbiti despre nunta, pentru a nu-l innebuni. Vorbiti despre vreme, prieteni, caine sau despre orice altceva. Se va simti mult mai bine si va fi fericit sa vada ca fata de care s-a indragostit inca mai locuieste acolo. Si cine stie poate ca el te va surprinde dandu-ti idei minunate pentru ora de cocktail sau va gasi solutia perfecta pentru dilema legata de lista cu invitati.
O iei razna pentru ca altcineva are o rochie ca a ta
In prezent, viitorii miri petrec atat de mult timp personalizand nunta si incercand sa gaseasca detalii unice incat pare rezonabil sa o ia razna cand vad ca un alt cuplu alege aceleasi marturii sau mancare. Inainte de a te decide sa te lupti cu ei, noi iti sugeram un alt mod de a face fata.
Solutia: Daca altcineva iti fura idea probabil ca vei auzi des ca imitatia este cea mai sincera cale de a fi flatat. Nu uita ca aceste detalii vor fi la nunta ta total diferite, puse intr-un alt context fata de al lor. Toate acestea probabil ca nu te vor face sa te simti mai bine dar nici daca te agiti prea mult nu iti va aduce fericirea. Decat sa te ingrijorezi ca cineva ti-a copiat ideile, incearca sa gasesti modalitati de a modifica detaliile nuntii tale. Daca o prietena alege aceasi rochie ca a ta, poti adauga mici detalii pentru a o diferentia si a o face unica. Poti sa o accesorizezi cu o brosa, sa adaugi un sal, sa accentuezi trena cu broderie (ai inteles idea). Ti-a furat altcineva ideea ta amuzanta legata de marturii? Gaseste o alta modalitate de impachetare pentru a le deosebi. Daca esti ingrijorata din cauza acestor imitatori, sfatul nostru este sa nu spui nimic. Daca nu spui orice detaliu, nu ai de ce sa te ingrijorezi ca prietenii iti vor fura ideea.
Realizezi ca indigo-ul ales nu e o culoare preferata ...cu doua luni inainte
Problema: Cand ai inceput sa faci planurile de nunta, stiai exact ce vrei: rochiile de domnisoare de onoare roz, bujori si invitatii clasice gravate. Acum ca muncesti deja de cateva zile la asta, stii exact ce vrei: tonuri aurii si argintii, orhidee si invitatii funky si indraznete. Pacat ca trebuie sa ramai la culorile pe care le-ai ales initial, nu-i asa?
Solutia: Poti sa te razgandesti, sa refaci si sa restructurezi orice element al nuntii exceptand pe cel de la care ai primit un inel (glumim). Asta nu trebuie sa insemne alte contracte si alte investitii. Vei fi surprinsa sa vezi cat de usor poti adauga sau scoate lucruri pentru a schimba stilul. Deja ai comandat rochiile pastelate pentru domnisoarele de onoare? Gandeste-te sa adaugi un sal indraznet sau cercei lungi pentru a schimba putin lucrurile. Nu stii ce schema de cunoare sa alegi? Viziteaza florarul si incearca sa schimbi putin buchetul si aranjamentele de masa prin adaugarea unor boboci de alta culoare in aranjamente.
Acelasi lucru poti face si in cazul fetelor de mese si huselor pentru scaune. Daca te decizi ca nu iti place noul stil poti oricand reveni la ce doreai de la bun inceput. Aminteste-ti ca toate vor costa totusi. Dar daca esti la inceputul pregatirilor poti face schimbari. Aminteste-ti ca te casatoresti cu iubitul tau nu cu aranjamentele de masa.
Incerci sa slabesti doua numere la rochie inainte de proba
Problema: Ai gasit rochia viselor tale desi nu iti vine la fel cum arata pe manechin.Planul tau este sa comanzi o rochie cu doua numere mai mici si apoi sa faci orice pentru a intra in ea. Sau cel putina asta crezi tu.
Solutia: sa te angajezi la o dieta mancand sanatos si facand exercitii, este un lucru grozav fie ca organizezi o nunta sau pentru viata de zi cu zi. Pe de alta parte dietele stricte au sanse foarte mari sa se termine cu un dezastru si o rochie care nu ti se potriveste. Pentru a nu pierde mai mult somn decat kilograme, comanda rochia care iti place la marimea ta actuala. Daca vrei sa faci putin sport, da-i drumul dar asigura-te ca scopul este realist. Daca inca te sperie acele kilograme, gandeste-te ca urmeaza sa te mariti cu un om care nu se mai satura de modul in care arati in acest moment.
Daca vrei sa scapi de kilograme, abordarea incet si sigur cu siguranta te va ajuta.
Faci totul singura
Problema: Ne place la nebunie sa vedem proiectele inovative pe care cuplurile le gandesc pentru a face nunta unica. Dar chiar si noi trebuie sa tragem linia. Una este sa faceti singuri un lucru si alta e sa nu mai faceti fata. La urma urmei sunt multe beneficii aduse de lucrurile homemade. Probabil ca voi considerati ca va fi amuzant de povestit cum ati incercat sa tineti bugetul sub control si cum ati incercat sa aveti ceva ce nimeni nu a mai avut.
Solutia: Decat sa aveti prea multe proiecte, alegeti doar unul sau doua care intr-adevar va plac si pune-ti toate resursele (atat mentale cat si monetare) la dispozitia lor. Pentru altele poti face o cautare si poti sa gasesti versiuni gata facute a ceea ce doresti. Avand atatea delicatese prefabricate in magazine, sansele sa gasesti ce doresti sunt foarte mari. Vei scuti foarte mult timp in acest fel.

Supraincarcarea listei cu ce are de facut a mamei
Problema: Ei bine, chiar nu le poti face pe toate numai tu si iti trebuie o persoana in care ai incredere care sa verifice inca o data cu furnizorul de mancare, florarul sau care sa se asigure ca firma care furnizeaza limuzina stie tot traseul. Majoritatea mireselor, aleg pe saraca mama (sau sora sau domnisoara de onoare) pentru a se asigura ca lucrurile merg asa cum au fost planuite in ziua cea mare. Aceste persoane oricum se bucura sa te ajute cu tot ce pot, dar totusi au venit sa se si distreze.
Solutia: Nu conteaza cat de ingrijorata esti, majoritatea sarcinilor din ziua nuntii si cu o zi inainte, pot fi facute de orice adult competent. Inainte de a-i da mamei o mega lista ia in considerare impartirea indatoririlor intre un grup de presoane cum ar fi prieteni, verisori sau matusi. Vor fi bucurosi ca pot da o mana de ajutor (si probabil flatati ca i-ai rugat) si este o modalitate grozava de a include mai multe persoane in pregatirile de nunta. Daca te ingrijorezi ca nu vei mai sti cui i-ai dat o sarcina, poti face o lista simpla cu ce e de facut si cine face acel lucru. Bifeaza fiecare treaba terminata.
O alta optiune: Angajeaza o organizatoare de nunta. Ea este experta in a se asigura ca toate detaliile sunt bine puse la punct si astfel tu si mama ta veti lasa toate grijile in mana acestei persoane. Costa mult mai putin decat crezi si serios ca nu poti pune un pret pe stresul care nu va mai fi.
Te plangi in legatura cu fetele de masa care nu se potrivesc cu restul nuntii
Problema: Cardurile de masa tocmai ce au sosit si culoarea lor este putin diferita de cea a invitatilor. Sau butonierele cavalerului de onoare sunt putin diferite de ceea ce doreai tu. Sa recunoastem, chiar si cele mai bine puse la punct nunti mai intalnesc obstacole pe parcurs.
Solutia: Cand ai muncit atat de mult pentru detaliile nuntii, poate fi greu sa faci fata unui mic defect. Cheia este sa stai putin, sa tragi adanc aer in piept si sa te gandesti cat de mult va conta acest detaliu intr-un an. Nu in 10, nu in 5 ci intr-un an. Sansele ca aceste mici greseli sa nu mai conteze odata ce s-a terminat nunta sunt foarte mari. Daca este o problema serioasa rezolv-o dar daca este un mic detaliu, mergi pur si simplu mai departe. Nu iti poti epiuza toate resursele pentru orice criza minora. Alege-ti bataliile cu intelepciune si astfel le vei putea castiga.
Depasirea bugetului
Problema: Ai ales un produs. Ai cautat. L-ai schimbat. Ai inceput sa planuiesti….si acum acel produs nu se mai integreaza in ideea nuntii. Bugetul nuntii poate fi plin de cosmaruri nuptiale dar asta nu inseamna ca trebuie sa fugi.
Solutia: Daca ai subestimat unele cheltuieli nu te panica. Poti sa stai putin cu logodnicul si sa incercati sa gasiti o solutie constructiva. Poate poti schimba un obiect cu altul. Daca totusi ramai fara bani atunci ar fi cazul sa te gandesti la imprumuturi. Pentru a nu deveni o sursa de tensiune , poti face un plan pentru a face fata datoriei si deadline-ului.
Pastrarea cardurilor de masa pentru dimineata nuntii
Problema: Acum, s-ar putea sa ti se para ciudat sa faci o schita cu locurile la mese si sa etichetezi fiecare marturie pentru a fi gata sa fie trimise. Exceptand spatiul pe care il vor ocupa in dulap nu ai motive sa nu le faci acum. Te vor scuti de stres pe masura ce nunta se aproprie. Cu cat se aproprie mai mult nunta, cu atat mai ocupata vei fi asa ca un plan este esential.
Solutia: Te temi ca vei sari peste planul nuntii si vei face lucrurile mai devreme? Nu e cazuli! Esti in cea mai buna situatie. Daca vrei sa faci fiecare sarcina la data stabilita (si sa nu le faci dinainte putin cate putin cand gasesti timp) s-ar putea ca in ultima luna sa ai prea multe de facut. Este momentul in care se poate intampla orice si toata lumea va vrea cate putin din timpul tau iar tu nu vrei decat sa faci o baie si sa te gandesti la luna de miere. Daca ai verificat fiecare lucru major pe care il ai de facut vei putea sa te relaxezi si sa te bucuri de nunta si de zilele pana atunci. Nu face greseli.