Fotografiile de nunta: alb-negru vs color

inca nu stii daca sa alegi fotografii alb-negru sau color? Te putem noi ajuta.
Fara indoiala ca vrei sa surprinzi culorile bogate din aranjamentele de masa, bobocii vibranti de pe blatul tortului sau rosul bogat al capsunilor invelite in ciocolata pe un film color. Cand vine vorba de captarea secundelor de fericire, nerabdarea si fericirea cand te pregatesti sau privirea plina de dragoste pe care o are sotul cand se uita la tine, fotografiile alb-negru sunt solutia perfecta. Pe scurt ambele tipuri de fotografii sunt esentiale.
Fotografiile alb-negru
Simple si clare, fotografiile alb-negru sunt preferate pentru a capta momentele emotionale. Cu cat mai putine culori sunt procesate de ochi, cu atat mai usor este o fotografie de privit.
Fotografiile alb-negru te pot ajuta sa focusezi anumite caracteristici ale unui subiect si sa transmita atmosfera prin obiectiv. Foloseste-le pentru a capta momente importante si intime cum ar fi primul dans sau sarutul de la cununia civila.
Avantajele unui film alb-negru
Filmele alb-negre pot masca imperfectiunile pielii pentru ca nuantele de gri nu pot reda petele rosii care apar inevitabil in acea zi stresanta. Foloseste aceste cunostinte si cere fotografii alb-negru pentru momentul cand te pregatesti. Astfel iti vei putea aminti toate detaliile- mama care incheia nasturii, o privire in oglinda, sunetul periei de machiaj- fara a-ti aminti de cosul acela rosu de pe fata. Foloseste fotografiile color la sfarsit cand esti gata si rochia, coafura si machiajul sunt perfecte.
Un alt avantaj al filmelor alb-negru este durata lor de viata. Printarea imaginilor pe hartie speciala din fibre este mai scumpa decat cea color dat poate sa tina si sute de ani. Gandeste-te la albumul de nunta al bunicilor- fetele lor inca redau acea fericire pe care au avut-o in acea zi. Fotografiile color se decoloreaza si se degenereaza mai rapid. In medie, fotografiile color vor incepe sa se decoloreze dupa 50 de ani.
Cand sa folosesti filmul color
Imediat invitatii s-au imbracat si reunit iar locatia receptiei este dezvaluita, fotografiile color pot sa inceapa. Florile, mancarea, marturiile si toate elementele pe care le-ai ales atat de greu dar cu drag pot fi fotografiate color. S-ar putea sa nu iti para ca fiind ceva artistic, dar crede-ne ca vei vrea sa stii culoarea aranjamentelor de masa peste 40 de ani.
La fel, nu uita sa ceri fotografii color pentru sesiunea de portrete (acestea sunt fotografiile pe care probabil ca le vei vrea in mai multe exemplare). Fa-i cat de multe poze poti afara. Fotografiile color nu sunt restrictionate de lumina. Ele pot reda si o atmosfera de seara sau a unui interior romantic cu lumina difuza.
Combina-le
Deci, in final ce alegi pentru nunta? Poti sa le ceri pe amandoua pentru ati satisface toate nevoile. S-ar putea sa ai nevoie si de un alt fotograf si bineinteles ca o sa-ti mai reduca bugetul dar vei adora rezultatul.