Torturi de nunta: Idei pentru desert

Pornind cu mini-prajiturele pana la un desert vienez, iata cum poti sa inchei petrecerea de nunta intr-o nota dulce.
Cand te gandesti la meniul de nunta, afla ca nu mai este vorba doar de tort. De fapt ultimul trend este sa pui capac nuntii cu dulciuri formidabile care sa reprezinte cuplul si care sa devina o recompensa dulce pentru invitati.
Gandeste-te la posibilitatile pentru desert
Iata partea amuzanta in adaugarea unui desert in meniu: trebuie sa faci cercetari. Cauta dulciurile voastre preferate si faceti mostre (atat de multe delicatese, atat de putin timp). Pentru a te absolvi de pacate iata cateva intrebari pe care sa ti le pui:
Unde ies sa mananc? Poate ca este un desert in meniul restaurantului pe care il comandati des si mereu va bateti pe ultima bucatica.
Aveti o specialitate care sa semnifice unde locuiti acum sau unde ati crescut? Spre exemplu daca sunteti din Dobrogea puteti alege o placinta dobrogeana.
Care sunt dulciurile preferate ale copilariei? Poti alege vata pe bat sau guma Hubba Bubba.
Ce mananci cand ai pofta de ceva dulce? Inghetata? Prajiturele? Orice dulce simplu poate fi transformat intr-un desert de nunta special (ca sa nu mai spunem delicios).
Ati calatorit impreuna si ati descoperit ceva grozav? O calatorie in Franta se poate sa va fi deschis apetitul pentru o tarta de mere.
Este important sa incorporati ceva din trecutul etnic? Daca esti italian trebuie sa ai cannolis. De asemenea daca sunteti un cuplu latino atunci puteti opta pentru o tarta cu fructe.
Trebuie sa fii exact atunci cand ii explici firmei de catering sau brutarului ce vrei. Poti aduce o fotografie dintr-o revista de specialitate sau chiar reteta. Si nu te ingrijora ca va trebui sa faci pe plac tuturor, orice ai servi vei puncta la capitolul originalitate.
Sari peste tort
Daca tortul nu este potrivit pentru voi, nu va simtiti obligati sa aveti o capodopera de patru blaturi acoperita cu fondanta. Unele mirese si unii miri nu opteaza pentru traditionalul tort. Prajiturele grupate sub forma de blat sunt o alternativa stilata. Altii renunta la tortul mirelui si fac mici produse de patiserie sau prajituri personalizate cu fotografiile mirilor. Alte optiuni:
Serveste prajituri individuale sub forma de cutiuta de cadouri umplute cu crema si fructe de padure.
Poti sa ai o fantana de ciocolata sub forma de tort cu trei etaje. Vrei neaparat un tort de nunta? Torturile de nunta sunt minunate dar cine spune ca nu poti sa le combini cu alte delicatese? Daca alegi un tort light cu crema de fructe, incearca un desert mai consistent (vrea cineva ciocolata?)
Decide cum vei servi desertul
Desertul este regele meniului asa ca de ce sa nu-l servesti intr-o maniera regala? Un bufet cu deserturi este locul unde toata lumea se va aduna. Chiar si in cazul in care ai o nunta la care se sta la mese, un asemenea bufet le va da invitatilor sansa de a circula putin. Acestea pot varia de la un bufet elaborat in stil vienez pana la unul simplu care se leaga de tema nuntii. In cazul de fata majoritatea firmelor de catering ofera si dulciuri din copilaria mirilor si o punga pentru ca invitatii sa poata lua acasa delicatesele sub forma de marturii.
Bufetul cu trufe care va contine tot felul de sortimente de ciocolata ii va lasa pe ciocoholici cu gura cascata. Chiar si o masa plina de platouri ademenitoare poate fi prezentata cu stil. Unele cupluri duc totul cu un pas mai departe si ofera budinca de orez in cesti mici.
Mini deserturile puse pe platouri pot fi si ele o solutie excelenta. Sau poti adauga mici accesorii cum ar fi sos special sau frisca turnate pe inghetata sau daca sunteti mai indrazneti, poti alege un desert flambat.
Iti place inghetata la cornet? Poti sa inchiriezi o masina de facut inghetat (ca acelea pe care le gasesti la colt de strada) si sa o pozitionezi intr-un colt pentru ca invitatii sa se poata infrupta dupa masa.