Ce sa faci cu copii

Cum sa-ti distrezi invitatii micuti?Avem noi cateva idei…
imagineaza-ti receptia de nunta. Te vezi pe tine, pe noul sot, prietenii cei mai buni, familia si 30 de copii care tipa si fug pe ringul de dans aruncand cu tort unul in altul. Iti iubesti prietenii si familia dar ti-ai dori ca macar de data asta sa nu aiba atatia copii. Iata o cale de scapare: include-i in eveniment cu putina distractie pentru copii. Aceste sfaturi te vor ajuta sa ii tii calmi si adunati.
Angajeaza un profesionist
De ce sa nu distrezi odraslele cu un artist profesionist? Poti angaja un clown, un comediant, un caricaturist, un artist care picteaza pe fata sau corp, o povestitoare, un magician, un mim, o ghicitoare, un ventriloc, un hipnotist sau o piesa de papusi. Verifica furnizorii locali si firmele care se ocupa de petreceri pentru a gasi profesionistul potrivit pentru publicul tau.
Chiar daca poti avea o zona de joaca sau nu, gandeste-te sa separi totusi mesele copiilor de cele ale adultilor.
Creaza o cafenea
Adolescentii, desi nu deranjeaza nu sunt amatori de asemenea festivitati. Daca ai multi adolescenti invitati, atunci poti crea un spatiu separat cu cafea gratis, cu mese si scaune, sucuri, un expresor, o varietate de ceaiuri, reviste si jocuri vintage. Poti pune si muzica (muzica cool). Desemneaza un membru al stafului sa faca cafelele si tinerii nu vor mai pleca de acolo.
Infiinteaza un club de sport
Pentru cei mici si activi, poti transforma un spatiu in spatiu de joaca cu mese de ping-pong, twister, hula hoops, coarde si masinute. Daca ai nunta la un hotel s-ar putea sa aibă deja tot echipamentul de care ai nevoie.
Creaza o sala de mestesuguri
Pentru cei mici poti trasforma o camera intr-un centru de arte si mestesuguri. Poti tine un concurs de colora cu premii. Poti sa le dai ursi pentru a face lantisoare pe care le pot lua acasa. Poti aduce plastilina, acuarele, carioci si tot ce e nevoie pentru ca cei mici sa se simta bine.
Fa-i staruri
Poti folosi camera si pentru „studiourile de productie” unde copii pot face un film si pot juca in el. Roaga cameramanul sa mai aduca cu el o persoana careia ii plac copii sau desemneaza un voluntar caruia ii place camera de luat vederi. Vei avea nevoie de un dulap de hane si bijuterii si cateva CD-uri pt muzica de fundal. Copii se vor imbraca, vor exersa rolurile si vor juca in fata camerei. Arata filmuletul la sfarsitul petrecerii.
Plimba-i
Daca ai o nunta outdoor poti angaja o persoana care sa le poata explica si arata anumite plante si insecte. Copii pot termina excursia cu un concurs de desen unde trebuie sa deseneze cel mai frumos lucru pe care l-au vazut.
Jungla de beton
Daca locatia nuntii are o alee destul de larga poti sa le dai copiilor creta pentru un concurs de desen pe asfalt. Invitatii pot vedea operele lor pe parcursul receptiei.
Schimba mancarea
Chiar daca ai sau nu un spatiu separat pentru copii, ia totusi in considerare separarea salii in doua: copii si adulti. Desi tu si invitatii va puteti bucura de o masa cu 5 feluri de mancare, copii nu vor sta mai mult de 10 minute la masa. Cand au terminat de mancat pot incepe o alta activitate. Puncte bonus: daca servesti mai putina mancare pentru adulti vei scadea din factura pentru mancare.
Scrie
Poti acoperi masa cu o hartie alba si poti lasa la indemana niste creioane. Lasa copii sa acopere masa cu desene. Vor fi atat de ocupati, incat vor uita ca inca mai sunt la masa.
Angajeaza un DJ
Chiar daca ai o formatie poti angaja un DJ pentru copii care poate invarti discuri intr-o alta camera. Poti lua si cativa instructori de dans pentru ca cei mici sa aiba o seara unica.
Vremea de culcare
Daca vor veni copii foarte mici, sunt sanse foarte mari ca ei sa doarma deja inainte ca seara sa fi inceput. Poti sa-i lasi sa se odihneasca intr-o camera pentru dormit.
Cu putina creativitate te poti asigura ca atat copii cat si adultii se simt bine la nunta ta.